StoryEditorOCM
Politikaiz centra

Marijana Puljak: ‘Vidjet ćemo kad će HDZ pozvati tajnicu i početi razrješavati nove ministre‘

Piše PSD.
17. svibnja 2024. - 11:42

Marijana Puljak iz stranke Centar bila je gošća Novog dana gdje je s Mašenkom Vukadinović razgovarala o novom sazivu Sabora i novoj Vladi.

“Ja bih rekla da ova koalicija koja se događa, odnosno ono što ona nudi, je stabilan nastavak korupcije i klijentelizma i mislim da bi građane to trebalo više brinuti nego ustavno-pravni poredak. Način funkcioniranja državom za vrijeme HDZ-a u proteklih 30 godina je bila korupcija i klijentelizam u svim institucijama. Ako nemate iskaznicu HDZ-a, ne možete se zaposliti. Ovaj savez nije ništa nego dolijevanje vode na tu razgranatu mrežu koja ima korijenje na svim razinama. Mislim da nas čeka imovinska ideologija koja će se ukorijeniti još više ove četiri godine”, komentirala je Puljak te dodala da su ideološka pitanja jedna divna zavjesa za građane dok se s druge strane događa jedna ozbiljna podjela interesnih sfera.

Osvrnula se i na to treba li dati priliku novim ministrima te hoće li ih kritizirati.

“Mi kritiziramo način kako je došlo do sastavljanja ove Vlade. Penava je dao ruku korupciji i klijentelizmu protiv čega se prije toliko navodno borio i u tom smislu im nećemo dati mira i bit ćemo jako kritični. Nema dana bez neke nove afere. Vidjet ćemo kad će HDZ pozvati tajnicu i početi razrješavati nove ministre.”

Komentirala je i veliki broj ministarstava.

“Sigurno ovoliki broj ministarstava ne ide u korist građana. Ovdje se iz aviona vide da nije bilo interesa za dobrobit građana. Ovo je čisto zadovoljavanje kadrovskih interesa koalicijski partnera i stvaranje divne zavjese za građane da se misli da su neka pitanja važna dok se iza odvija bitka za državna poduzeća. HDZ traži partnere za ostanak na vlasti, a kada osigura tu vlast onda se partnera rješava ili ih na neki način utopi, asimilira. Vidjet ćemo koliko će DP potrajati.”

Otkrila je i što misli o Hrvoju Zekanoviću, članu vladajuće većine i izabranom zastupniku koji se jučer na prvoj sjednici Sabora nakon parlamentarnih izbora, a tijekom rasprave o prijedlogu Zakona o ustrojstvu i djelokrugu tijela državne uprave, žestoko obrušio na predsjednika SDP-a Peđu Grbina nazvavši ga zombijem, dodajući da ga treba pogoditi “kolcem u srce ili metkom u čelo”.

“Mislim da se treba pozvati ostale zastupnike da Zekanovića ignoriramo ove četiri godine odnosno da ne reagiramo na njegove izjave i replike. Jednostavno da ga ne smatramo saborskim zastupnikom”, zaključila je Puljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 13:31