StoryEditorOCM
PolitikaNajbogatiji

Koliko je ‘težak‘ novi ministar gospodarstva iz Domovinskog pokreta: vlasnik je čak 22 nekretnine, evo podužeg popisa

Piše Jutarnji List
20. lipnja 2024. - 17:31

Da će sve donedavno široj javnosti nepoznat odvjetnik i stečajni upravitelj biti jedan od najbogatijih ministara u novoj Vladi Andreja Plenkovića, znali smo čim je Domovinski pokret predstavio Antu Šušnjara kao novog ministra gospodarstva jer on dolazi iz imućne obitelji koja u susjednoj Bosni i Hercegovini ima dobar i uhodan biznis - piše Marko Špoljar za Jutarnji list.

Ali, koliko je stvarno "težak" novi DP-ov ministar gospodarstva, doznali smo tek sada kad je ispunio svoju dužnost i predao imovinsku karticu.

U njoj stoji da ministar Šušnjar i njegova supruga u vlasništvu i suvlasništvu imaju čak dvadeset i dvije nekretnine za koje je ukupnu vrijednost procijenio na 2,348 milijuna eura.

Najviše nekretnine ima u Posušju u susjednoj BiH - njih četrnaest, od kojih je najviše livada i oranica koje je stekao nasljedstvom i nad kojima vlasništvo dijeli s više osoba. U Posušju je nasljedstvom stekao suvlasništvo - koje se kreće od samo nekoliko postotaka pa do jedne trećine - i nad četiri kuće koje ukupno vrijede 690 tisuća eura.

U Zagrebu ima stan površine 146,85 četvornih metara koji je stekao pozajmicom od pokojnog oca i čiju je vrijednost procijenio na 400 tisuća eura, te kuću u Remetama koja vrijedi 150 tisuća eura.

Ministrova supruga suvlasnica je (50 posto) kuće vrijedne 800 tisuća eura u Lokvi Rogoznici, a u tom mjestašcu ministrova supruga ima još i građevinsko zemljište od 70 četvornih metara te voćnjak vrijedan 30 tisuća eura.

U svojoj imovinskoj kartici ministar Šušnjar naveo je i vlasništvo (33,33 posto) nad odvjetničkim uredom te činjenicu da je svoja upravljačka prava već prenio na drugu osobu.

U karticu je upisao i štednju od 130 tisuća eura i 90 tisuća konvertibilnih maraka, što je stekao nasljedstvom.

Uz svoju plaću od 2402 eura, Šušnjar je prijavio i supruginu od 2599 eura - piše Marko Špoljar za Jutarnji list.

Imovinsku karticu Ante Šušnjara možete pogledati OVDJE.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 17:32