StoryEditor
HrvatskaSedmo izdanje ‘Dvorišta‘

U ovom gradu doživite iznenađujuće cool ljeto!

Piše NATIVE STUDIO
17. srpnja 2021. - 08:00

Ljeto u Zagrebu! Odmor, kultura, glazba, tradicija.

Upravo se tim riječima može opisati niz događanja koja Zagrepčane i njihove goste čekaju u idućih deset dana. Sve to u programu "Dvorišta", koja po sedmi put otvaraju svoja vrata, a uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba.

Izaberite bilo koju lokaciju, sigurno ćete se dobro zabaviti, jer će 'Dvorišta' tijekom idućih deset dana Zagrepčanima i gostima omogućiti da zavire iza fasada gornjogradskih palača i uživaju barem u dijelu njihove jedinstvene ljepote.

Gotovo da nije potrebno ni podsjećati što su to "Dvorišta", ali ipak, s obzirom na nove pandemijske uvjete napomenimo kako će vrata Gornjeg grada biti otvorena u nešto skromnijem obliku i uz poštovanje svih epidemioloških mjera radi sigurnosti posjetitelja. Urbana ljetna zabava događat će se u zagrebačkim gornjogradskim dvorištima sve do 25. srpnja, u večernjim satima, od 18 do 24 sata, kad padne ova ljetna vrućina, a duge večeri treba iskoristiti na najbolji način, s puno nasmijanih trenutaka i vraćanjem života na naše ulice i u dvorišta.

Ovogodišnja "Dvorišta" vrata otvaraju na tri trenutačno dostupne lokacije: u svima dobro poznatom dvorištu palače Balbi, na adresi Demetrova 11, te na dvije lokacije premijerno predstavljene na zadnjim "Dvorištima", u pretpandemijskoj 2019. godini – u prednjem atriju i u stražnjem dvorištu Narodnoga doma Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, na adresama Opatička 18 i Dvoranski prečac 1.

Izaberite bilo koju lokaciju, sigurno ćete se dobro zabaviti, jer će "Dvorišta" tijekom idućih deset dana Zagrepčanima i gostima omogućiti da zavire iza fasada gornjogradskih palača i uživaju barem u dijelu njihove jedinstvene ljepote.

Ambijentalno uređenje samo je po sebi odlična pozivnica, a uz nju ide i prigodna ugostiteljska ponuda i užitak za dušu – birani, intimni akustični glazbeni programi po kojima su "Dvorišta" postala poznata i prepoznata. Brojni mladi, nadareni glazbenici, tijekom zagrebačkih večeri, rame uz rame s već afirmiranim glazbenicima, čine sve da sati prođu u trenu.

Uostalom, evo što su rekli drugi o "Dvorištima". Jedan od najvećih južnokorejskih portala Naver proglasio je upravo "Dvorišta" "daleko najboljim iskustvom u Zagrebu", a britanski BBC Travel posvetio mu je cijelu jednu emisiju.

"Pravo urbano cool događanje s dušom" i "Projekt kakav Zagreb još nije imao" samo su neki od superlativa, a njima se pridružio i Jutarnji list rečenicom o "najzabavnijem događanju u gradu". Treba li vam bolja pozivnica. Adresu znate – Zagreb, Gornji grad.

"Dvorišta" šalju poruku optimizma u kojem svako dvorište ima svoju priču te vas pozivaju da u njima stvorite neka nova sjećanja.

Gornji grad vas čeka, a dvorišta će vam otkriti svoje priče.

Vidimo se...

TEKST JE IZRAĐEN U SURADNJI S NATIVE STUDIJEM SLOBODNE DALMACIJE I TURISTIČKOM ZAJEDNICOM GRADA ZAGREBA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. srpanj 2021 23:07