StoryEditorOCM
HrvatskaPoslovni hit

Za 14 mjesta čistačice u bolnici javilo se čak 80 kandidata, najbolji će se dobiti nakon pismenog i usmenog ispita

Piše vijesti sd
23. svibnja 2024. - 09:45
Buduće čistačice i čistači Opće bolnice u Bjelovaru prošli su temeljita testiranja (ilustracija)Goran Mehkek/Cropix

Zbog dolaska stranih zaposlenika, u posljednje vrijeme umjesto o manjku radnika govori se o njihovu višku.

Međutim, zanimanja za poslove, pa i one s minimalnom plaćom, još ima.

Naime, čak 80 kandidatkinja i kandidata prijavilo se na dva natječaja za posao kojima je bolnica tražila 14 čistačica, odnosno čistača.

Na prvi natječaj Opće bolnice u Bjelovaru na kojem se tražilo pet čistačica stigle su 42 prijave. Nakon provedenog natječaja, bolnica je izabrala četiri žene i jednog muškarca, piše Danica.hr.

Ukupno 42 kandidatkinje i kandidata čija je prijava na natječaju ocijenjena zadovoljavajućom, pisali su test, koji je prošlo 26 osoba.

Pitanja su bila iz poglavlja Smjernice za postupke čišćenja, Učestalost čišćenja/dezinfekcije po funkcionalnim područjima te Standardni operativni postupak čišćenja u zdravstvenim ustanovama.

‘rezultati ostvareni u dosadašnjem radu‘

Nakon pisanog ispita, povjerenstvo je kroz razgovor s kandidatima utvrđivalo interese, profesionalne ciljeve i motivaciju za rad na radnom mjestu spremačica, kao i stečeno radno iskustvo u struci te rezultate ostvarene u dosadašnjem radu.

Pisani i usmeni ispit iznjedrio je petero kandidata koji su dobili najviše bodova te su primljeni na posao u bjelovarskoj Općoj bolnici.

Ista procedura čeka i kandidatkinje i kandidate na drugom natječaju na kojem se tražilo ukupno devetero čistačica ili čistača. Javilo se 37 kandidata koji su imali pisani ispit, nakon čega ih je ostalo 25, a oni će ovih dana na razgovor s povjerenstvom.

Prema neslužbenim informacijama, prosječna neto plaća čistačice u bjelovarskoj bolnici je između 700 i 800 eura mjesečno. Uvjet na natječaju je osnovna škola, piše Danica.hr.

Uz ovakve postupke natječaja, realno je očekivati da će bjelovarska bolnica zadovoljiti najviše higijenske standarde. 

image

Povjerenstvo je kroz razgovor s kandidatima utvrđivalo interese, profesionalne ciljeve i motivaciju za rad na radnom mjestu spremačica te rezultate ostvarene u dosadašnjem radu (ilustracija)

Nikola Vilić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 22:55