StoryEditor
Hrvatskaonline prijave

Uskoro nas očekuje novi popis stanovništva, evo svih detalja koje morate znate ako želite raditi kao popisivač

Piše PSD
16. lipnja 2021. - 17:31

Državni zavod za statistiku (DZS) uputio je javni poziv putem kojega traži kandidate zainteresirane za popisivače i kontrolore za provedbu popisa stanovništva, piše tportal. 

Popisivanje u navedenom razdoblju zahtijeva pun dnevni angažman popisivača i kontrolora (uključujući subote i nedjelje) te je nužan preduvjet da kandidat za popisivača ili kontrolora nema drugih poslovnih/školskih obveza.

Zainteresirani kandidati za sudjelovanje u Popisu trebaju na mrežnim stranicama popuniti prijavu za popisivača/kontrolora, odgovarajući na pitanja o osobnim podacima, iskustvu u poslovima anketiranja, informatičkoj pismenosti te na demografska pitanja, navodi se, između ostaloga, u javnom pozivu DZS-a. Dok će popisivači kroz osobne intervjue sa stanovništvom uz pomoć elektroničkih uređaja obavljati popis, kontrolori su zaduženi za nadzor rada određenog broja popisivača i daju im smjernice za rad tijekom trajanja popisa.

Bodovnu prednost će uz osnovne uvjete koje trebaju zadovoljiti imati kandidati s višom razinom obrazovanja, iskustvom rada na prijašnjim popisima, kao i nezaposleni i studenti, ali i oni koji imaju mogućnost korištenja vlastitog prijevoznog sredstva. Rok za podnošenje prijava jest od 23. lipnja do 15. srpnja 2021. Kandidat može samo jedanput popuniti prijavu, ističe se u javnom pozivu zainteresiranima. Prilikom prijave potrebno je priložiti obostrano skeniranu osobnu iskaznicu. Kojim uvjetima trebate udovoljiti i kako se prijaviti, možete pronaći OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. kolovoz 2021 01:12