StoryEditorOCM
Hrvatskazločinačko udruženje

USKOK provodi novu akciju, u tijeku su uhićenja u pet županija. Na udaru su šverceri

Piše Hina
11. srpnja 2024. - 10:25

Policija je po nalogu Uskoka u četvrtak ujutro na području sjeverozapadne Hrvatske, Slavonije i Zagreba započela s uhićenjima članova zločinačkog udruženja osumnjičenog za ilegalni uvoz, obradu i preprodaju duhana.

Uz uhićenja u tijeku su i tzv. dokazne radnje, poput pretresa i prikupljanja dokaza, koje po nalogu Uskoka provodi Policijska uprava koprivničko-križevačka u suradnji s Carinskom upravom.

"Navedene radnje provode se na području Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Zagrebačke županije u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su u sastavu zločinačkog udruženja počinile kaznena djela povezana s nedozvoljenom trgovinom duhana”, izvijestio je Uskok.

Policija je priopćila da će tijekom dana provoditi "hitne dokazne radnje pretrage doma i drugih prostorija”, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičene će predati pritvorskom nadzorniku i protiv njih podnijeti kaznenu prijavu Uskoku.

U Uskoku ističu da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o "daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”.

Ako Uskok uz pokretanje istrage za neke osumnjičenike zatraži određivanje istražnog zatvora o tome će odlučivati sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. kolovoz 2024 03:12