StoryEditor
Hrvatskanovi podaci

U Zadarskoj županiji još jedna osoba preminula od koronavirusa, na šibenskom području i u Istri nema novih slučajeva zaraze

Piše PSD
6. travnja 2020. - 10:17
Luka Gerlanc/HANZA MEDIA

Županijski stožeri objavljuju nove podatke o broju zaraženih koronavirusom.

U Zadarskoj je županiji zabilježena jedna preminula osoba, radi se o pacijentu koji je imao 88 godina koji je bio kronični bolesnik.

Poslije relativno loših vijesti koje je donijela nedjelja kada je objavljeno da je šest novooboljelih od koronavirusa u Šibensko- kninskoj županiji, puno bolje informacije stižu u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

- Na dan 6. travnja 2020. u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih osoba na COVID-19, što znači da je u županiji i dalje 38 zaraženih od koronavirusa- izvijestili su iz Stožera civilne zaštite šibensko-kninske županije.

Prema informacijama iz istog izvora, na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 12 osoba pozitivnih na virus SARS-CoV-2, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Troje pacijenta se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.

Šest osoba je u karanteni od kojih su četiri državljani Republike Hrvatske i dvoje stranaca.

U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije bilo dojava o kršenju mjera samoizolacije.

- Apeliramo na građane da je potrebno i dalje odgovorno se pridržavati svih mjera i uputa zdravstvene zaštite. Ostanimo u svojim kućama, održavajmo higijenu i poštujmo socijalnu distancu- poručio je Nikola Blažević, načelnik Stožera civilne zaštite šibensko-kninske županije.

U Istri je ispitano 13 uzoraka brisa, te su svi negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih osoba, a dva pacijenta su izliječena. Na području Istarske županije brojimo ukupno 11 izliječenih. 

Tijekom jučerašnjeg dana uzeto je 9 uzoraka brisa koji su dostavljeni u laboratorij u Zagreb, potvrdio je jutros načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

"Ukupno je ispitano 13 uzoraka brisa, te su svi negativni na Covid-19. Nema novooboljelih osoba, a dva pacijenta su izliječena. Na području Istarske županije ukupno  je 11 izliječenih", rekao je načelnik županijskog Stožera Kozlevac.  Dodao je da je tijekom nedjelje uzeto devet novih uzoraka briseva koji su dostavljeni u laboratorij u Zagreb.

U Istri je dosad ukupno zaraženo 76 osoba.

"Idemo dalje istim tempom te zahvaljujem građanima što su ovim teškim trenucima iznimno disciplinirani i drže se propisanih mjera" - zaključio je Kozlevac.

U Hrvatskoj, podsjetimo, prema podacima od jučer u 14 sati, ima 1182 bolesnika. Učinjeno je 10847 testiranja, od čega u zadnja 24 sata 1114. Njih 10.9 posto je pozitivno. Ukupno je u Hrvatskoj od koronavirusa preminulo 15 pacijenata. Na respiratoru je 39 bolesnika, oporavljenih 125 te 384 hospitaliziranih, priopćio je jučer ministar zdravstva Vili Beroš.

#KORONAVIRUS#ZADAR#ISTRA

Izdvojeno

29. svibanj 2020 16:45