StoryEditorOCM
HrvatskaNATHALIE RAYES

Tople poruke za naše građane od Amerikanke: nova veleposlanica objavila video, pohvalila hrvatsku dijasporu

Piše Vijesti SD
10. veljače 2024. - 15:51

Nova američka veleposlanica u Hrvatskoj Nathalie Rayes objavila je na službenom Twitter nalogu američkog veleposlanstva trominutni video u kojem se prvi put obratila hrvatskoj javnosti. Hrvatska nije nepoznanica novoj stanovnici Zagreba. Prije 16 godina je kao turist sa svojim suprugom Tarekom posjetila našu obalu – Dubrovnik i Korčulu.

Ni Hrvati joj nisu nepoznanica budući da je kao pomoćnica gradonačelnika Los Angelesa imala kontakte s hrvatskom dijasporom u tom gradu, za koje ima samo riječi hvale. Nije propustila izraziti zahvalnost predsjedniku Bidenu koji joj je povjerio mjesto veleposlanice u našoj domovini, dodavši da svoju novu funkciju namjerava obavljati s integritetom, empatijom i poniznošću.

Rayes je navela da je kao migrantica (iz Venecuele je kao 9-godišnjakinja s obitelji preselila u SAD) svoju političku karijeru odlučila posvetiti povezivanju ljudi kroz međunarodnu suradnju, kulturnu razmjenu i građanski angažman. 

– Ako me vidite na zagrebačkim ili splitskim ulicama ili dok istražujem neki od vašim predivnih nacionalnih parkova, slobodno me zaustavite i pozdravite, jedva čekam upoznati Vas i čuti Vašu priču – poručila je Rayes.

– Kao saveznici i partneri, i kao prijatelji, snažniji smo, a svijet je sigurniji kad naše dvije države surađuju – istaknula je veleposlanica Rayes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 07:44