stdClass Object ( [id] => 1358713 [title] => Silvana Uzinić: Turudić ima novi posao. A što ćemo sa svim njegovim minusima? Ma, sve to zapravo nema veze... [alias] => silvana-uzinic-turudic-ima-novi-posao-a-sto-cemo-sa-svim-njegovim-minusima-ma-sve-to-zapravo-nema-veze [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ovu državu odavno je netko usporedio s birtijom, a ono što smo mogli čuti ovaj radni tjedan u javnom prostoru više je nego nalik supijanim raspravama uz bevandu nakon kojih profitira samo gazda i njegov takujin.

Reka mi je čovik, dakle, da će bit rata jer će napast Rusi, da će se opet obavezno u vojsku, da je ministar gej, kaj ne, da će nan zavladat škuri, crni, mali ovde, da će nan zamotat žene, da su onoj Danici Baričević šta tako zove strane radnike ćaći Pakistanci brali masline na Braču, da nam novi glavni državni odvjetnik pije kavu s krimosima i dobija od njih besplatna odijela, da jedna mater nije nikad kupila ditetu slikovnicu u jednoj knjižari...

Sve u nas zvuči kao trač, pa čak i ako je gola istina, a ona bi na kraju mogla biti da se iz svega čime nas zatrpavaju iz svojih megafona teško probiti do bitnoga.

Dokaz tome je i redovito niska izlaznost na izbore jer najviše je onih kojima se sve i sva zgadilo da bi uopće obrvu podignuli, a kamoli glas. Sindikati koji prijete štrajkovima su oni koji iza sebe imaju vojsku radnika koji su od otkaza zaštićeniji od ličkih medvjeda. Teško da će u prosvjed obespravljeni u trgovačkim lancima ili u drugim privatnim verigama. Takvi ovih dana slušaju o koeficijentima za zaposlene u javnim i državnim službama o kakvim mogu samo sanjati.

---

image

Općinski sud u Zagrebu

 

 

Damir Krajač/Cropix
---

PONEDJELJAK: Narod nije uz suce

Zato su, evo, suci počeli štrajk. Plenković im poručio da mogu štrajkat i deset godina, al ništa od većih plaća. Vidit ćemo šta će se dogodit. Malo tko je razumio da ih je premijer zapravo izigrao davši im lani obećanje da će im do kraja godine mjesečna primanja uskladit s inflacijom kako više ne bi ovisili o milosti nijedne vlade pa im, zato, principijelno dajem podršku.

Dao im je bio premijer ekspresno oko 500 eura više što je visina cijele plaće njihovih zapisničarki, a od ove godine trebali su dobivati i nešto više. To više znači da neki dosegnu i trostruko više od prosječne plaće što znači da u odnosu na ono za što radi većina, a to je uglavnom niže od prosjeka, gospoda suci zapravo imaju bezočno više.

Zato je publika ovaj put, čak i oni koji su uvijek za štrajk i pobunu, na zahtjeve sudaca ostala prilično ravnodušna, ako ne i ljuta. Imate bogovske plaće i malo vam je, a spori ste, traljavi i nerijetko potkupljivi, prevladavajuće je mišljenje.

Aj malo se dimenzionirajte, poruka je pučanstva od kojih su neki navodili da više od deset godina čekaju presude i svašta još o čemu svi sve znamo. I taman, kako je ovaj tjedan odmicao, jednom su se odlukom, onom u kojoj se Severinin sin zbog proceduralnih razloga vraća ocu, kao i nastupom predsjednika Vrhovnog suda, dodatno srozali u očima promatrača.

---

image

 Nasmijani Gordan Grlić Radman... A dobro...

Tomislav Krišto/Cropix
---

UTORAK: Kad Grlić Radman zagrmi...

S druge strane, čitave brigade zaposlenih stvarno jesu malo plaćene i krajnje je vrijeme da se uvede pravedna raspodjela novca kojeg, eto i to smo doživjeli, ima više nego ikad. Problem je što je ta pravda, po mišljenju upućenih, nedostižna bez da je prethodno obavljen veliki posao usklađivanja, ali vladajući bi pošto poto požurili s darovima pred izbore.

Čak i s onim što budu dali građanima standard će im ostati na dnu ljestvice zemalja Europske unije. Prosječno 13,5 posto slikovito je pojasnila sindikalna povjerenica, rekavši da je to kao da jednom sinu kupite tople vatom postavljene čizmice, a drugome japanke pa u prosjeku nemaju ni poštene gležnjače.

Sad tek čekamo šta će biti s ponudom ministra pa će se cjenkanje k‘o na istanbulskoj tržnici nastaviti i u idućim danima. Štrajkom prijete liječnici, medicinske sestre, učitelji...

Neka nama štrajkova, skroz se veselim da postajemo zemlja u kojoj s vremena na vrijeme raste osjećaj otpora. Samo što suštinski problemi uglavnom nisu u plaćama, nego u sustavima.

Sustavi, od zdravstva preko školstva do sudstva, toliko su urušeni, i to prvenstveno negativnom selekcijom kadrova, da bi ih trebalo doslovno preorati. Ne zna se jesu li gori likovi po zbornicama ili bolnicama od onih po resornim ministarstvima. A zna se da ne bi bilo ovih doli da nije bilo tih gori. I tako, sve sami eksperti vode nas u bolju budućnost.

Eno nam je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman u Bruxellesu pozvao na deeskalaciju u Crvenom moru. Ne bi da je Blinken! Kad Grlić Radman pozove, u svijetu odma stanu mirno.

SRIJEDA: Što reći o Turudiću?

Inače, štrajk su najavili i zaposleni u državnim odvjetništvima. A nisu ni oni kao ni suci nešto na glasu. Ček da vidimo kad im Turudić drekne da se uvate posla. Da, da, on će im šefovati.

Al vama nije reka čovik? Čovik je bija dobro upućen jerbo je Plenković ovog tjedna to i potvrdio. Sudac visokog kaznenog suda Ivan Turudić konačno dobiva važni posao, a već triput se, koliko je ambiciozan, kandidirao za visoke pozicije. To koliko ga minusa prati, nema veze.

Ma nisu to ni mali ni za tu poziciju nevažni minusi - te da se druži s kriminalcima, da je bježao policiji alkoholiziran za volanom, te da je držao u ladici slučaj svog bratića, da je poštedio zatvora majku istaknutog zagrebačkog HDZ-a, da je svojevremeno posjetio "šatoraše", da je konačno, otvoreno stao uz HDZ...

I što je najgore, gorljivi je zagovornik tzv. Lex AP, odnosno Kaznenog zakona u koji ulaze odredbe o kažnjavanju zbog curenja informacija iz istraga. To što je osudio Ivu Sanadera, a šta mu Plenković navodi kao dokaz nepristranosti prema HDZ-u, dokaz je samo da je spreman ići na nekoga tko je ionako već zgažen. Ali ok, vidit ćemo, Turudić je prilično drčan i samopouzdan. Možda razmišlja nešto tipa "sve ću vas pokokat i za ovo i za ono".

Ne bi me ništa začudilo. A ne čudi mi ni da se nitko čist, sposoban i pametan nije javio isto kao što nitko ne želi bit šef Uskoka.

Neki su mislili da Plenković neće biti toliko kuražan da stavi otvorenog stranačkog simpatizera pa su se kladili na Emilija Kalabrića, trenutno zamjenika glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek. S Turudićem ćemo, izvjesno je, imati promjene u DORH-u. Pitanje je samo za koga.

---

image

Severina je opet tema medija i sudova

Bruno Konjević/Cropix
---

ČETVRTAK: A onda je došla Seve

Došli smo tako i do sramotne odluke Vrhovnog suda da se iz proceduralnih razloga Sevi Nacionale oduzme sin i dodijeli ocu Milanu Popoviću isto kao da je riječ o starome autu, a ne djetetu.

Jer vještaci su poslali pismene primjedbe o onome što su uočili pa to, kao, nije po proceduri. Jadna im majka, sve bi još bilo shvatljivo, da se deset godina ne bavi tim slučajem, štete prvenstveno djetetu i uporno to nastavljaju. I još na to sve progovori Radovan Dobronić, prvi sudac Vrhovnog suda, i stvarno ga zabrlja s izjavom da Severina nije mala nemoćna ženica, nego najmoćnija u Hrvatskoj.

Ne samo što je sudac Dobronić, braneći odluku kolega, možda zaboravio da je ekstremna pravda često nepravda nego je izjavama izazvao gnjevnu reakciju brojnih nesretnih i, uvjetno rečeno, malih običnih žena koje su doživjele iks takvih svinjarija od sudskih odluka te proceduralnih bedastoća. I ne samo da su reagirale žene, reagirali su i neki književnici. I čitale su se javno slikovnice u znak podrške...

Ali, ajme, na sve to javila se zagrebačka knjižara Bookara uvredljivim statusom prema tim istim književnicima i Severini. Toliko sramotan tekst objavila da sam se još čitav sutrašnji dan nadala kako će nam poručiti da su hakirani i da se netko lažno u njihovo ime predstavio, da je to pisala neka fukara, a ne Bookara.

Ma da su iz obližnje kafane kraj Kvaternikovog trga izašle riječi poput onih da je "majka u blizini radila lokne i da nikada sinu nije kupila slikovnicu te da je dječak mogao naučiti čitati jedino s maćehom...." bile bi bijedne, a kamo li iz knjižare. Kažem vam, birtija! Izdavač Fokus pod hitno je u znak protesta povukao svoja izdanja s polica fukare. Na zdravlje!

PETAK: Bio je nikakav student

Petak je obično rezerviran za predsjednikov metak. Imamo Milanovića o Severini.

"Devet godina to traje, taj dječak je vjerojatno sijede već dobio", ljupko će šef države o djetetu. "Ne znam kakvi su mu majka i otac, ali gdje su tu sudovi? Kome to predbaciti? Predsjedniku Vrhovnog suda?", pita se predsjednik pa se sjeti da je on zagovarao izbor Dobronića i doda: "On tu ništa ne može."

Ok, Milanović i nježni nastup je, znamo, oksimoron. Zato smo dobili, sasvim u skladu s njim, rafalnu paljbu po izboru Turudića za glavnog državnog odvjetnika.

"Ovo je vrlo mučan trenutak, gdje od mnogih loših kandidata ispliva daleko najgori, čovjek koji bi trebao biti predmet istrage", izjavio je uživo nakon što je dan ranije slično naveo i u priopćenju za javnost. Svega je u petak još bilo: "Plenković želi ovdje imati nekoga tko će mu čuvati leđa, napiknuo je krivog tipa, on je patološki nelojalan. Zavaljat će ga prvom prilikom kao što je uništio Sanadera koji ga je stvarao. Bio je nikakav student, nije se ni s kim družio..."

Ljudi, eto ga, reka nan je čovik. Idemo dalje!

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PRETRES TJEDNA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => PRETRES TJEDNA 2 0 8789 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-01-26 13:57:53 [created_by] => 3207 [created_by_alias] => Silvana Uzinić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-01-26 18:02:01 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-01-26 18:01:42 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Silvana Uzinić: Turudić ima novi posao. A što ćemo sa svim njegovim minusima? Ma, sve to zapravo nema veze... page_title=Silvana Uzinić: Turudić ima novi posao. A što ćemo sa svim njegovim minusima? Ma, sve to zapravo nema veze... [metakey] => silvana uzinić, severina, štrajk sudaca, pretres tjedna, Ivan Turudić [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/01\/26\/26439109.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/26\/26424949.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/26\/26246654.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/26\/26402679.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Damjan Tadi\u0107\/Cropix","Damir Kraja\u010d\/Cropix","Bruno Konjevi\u0107\/Cropix","Tomislav Kri\u0161to\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

S Turudi\u0107em \u0107emo, izvjesno je, imati promjene u DORH-u. Pitanje je samo za koga.<\/p>","

Op\u0107inski sud u Zagrebu<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Severina je opet tema medija i sudova<\/p>","

\u00a0Nasmijani Gordan Grli\u0107 Radman... A dobro...<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_26439109_1920.jpg":"1920x1080","k_26439109_1280.jpg":"1280x1280","k_26439109_1024.jpg":"1024x1024","k_26439109_640.jpg":"640x640","k_26439109_480.jpg":"480x480","k_26439109_340.jpg":"340x340","k_26439109_220.jpg":"220x220","o_26439109_1280.jpg":"1280x853","o_26439109_1024.jpg":"1024x682","o_26439109_640.jpg":"640x426","o_26439109_480.jpg":"480x320","o_26439109_340.jpg":"340x226","o_26439109_220.jpg":"220x146","h_26439109_1280.jpg":"1280x854","h_26439109_1024.jpg":"1024x683","h_26439109_640.jpg":"640x427","h_26439109_480.jpg":"480x320","h_26439109_340.jpg":"340x227","h_26439109_220.jpg":"220x147","pp_26439109_1280.jpg":"1280x1628","pp_26439109_1024.jpg":"1024x1303","pp_26439109_640.jpg":"640x814","pp_26439109_480.jpg":"480x611","pp_26439109_340.jpg":"340x432","pp_26439109_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26424949_1920.jpg":"1920x1080","k_26424949_1280.jpg":"1280x1280","k_26424949_1024.jpg":"1024x1024","k_26424949_640.jpg":"640x640","k_26424949_480.jpg":"480x480","k_26424949_340.jpg":"340x340","k_26424949_220.jpg":"220x220","o_26424949_1280.jpg":"1280x853","o_26424949_1024.jpg":"1024x682","o_26424949_640.jpg":"640x426","o_26424949_480.jpg":"480x320","o_26424949_340.jpg":"340x226","o_26424949_220.jpg":"220x146","h_26424949_1280.jpg":"1280x854","h_26424949_1024.jpg":"1024x683","h_26424949_640.jpg":"640x427","h_26424949_480.jpg":"480x320","h_26424949_340.jpg":"340x227","h_26424949_220.jpg":"220x147","pp_26424949_1280.jpg":"1280x1628","pp_26424949_1024.jpg":"1024x1303","pp_26424949_640.jpg":"640x814","pp_26424949_480.jpg":"480x611","pp_26424949_340.jpg":"340x432","pp_26424949_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1368","hd_26246654_1920.jpg":"1920x1080","k_26246654_1280.jpg":"1280x1280","k_26246654_1024.jpg":"1024x1024","k_26246654_640.jpg":"640x640","k_26246654_480.jpg":"480x480","k_26246654_340.jpg":"340x340","k_26246654_220.jpg":"220x220","o_26246654_1280.jpg":"1280x912","o_26246654_1024.jpg":"1024x729","o_26246654_640.jpg":"640x456","o_26246654_480.jpg":"480x342","o_26246654_340.jpg":"340x242","o_26246654_220.jpg":"220x156","h_26246654_1280.jpg":"1280x854","h_26246654_1024.jpg":"1024x683","h_26246654_640.jpg":"640x427","h_26246654_480.jpg":"480x320","h_26246654_340.jpg":"340x227","h_26246654_220.jpg":"220x147","pp_26246654_1280.jpg":"1280x1628","pp_26246654_1024.jpg":"1024x1303","pp_26246654_640.jpg":"640x814","pp_26246654_480.jpg":"480x611","pp_26246654_340.jpg":"340x432","pp_26246654_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26402679_1920.jpg":"1920x1080","k_26402679_1280.jpg":"1280x1280","k_26402679_1024.jpg":"1024x1024","k_26402679_640.jpg":"640x640","k_26402679_480.jpg":"480x480","k_26402679_340.jpg":"340x340","k_26402679_220.jpg":"220x220","o_26402679_1280.jpg":"1280x853","o_26402679_1024.jpg":"1024x682","o_26402679_640.jpg":"640x426","o_26402679_480.jpg":"480x320","o_26402679_340.jpg":"340x226","o_26402679_220.jpg":"220x146","h_26402679_1280.jpg":"1280x854","h_26402679_1024.jpg":"1024x683","h_26402679_640.jpg":"640x427","h_26402679_480.jpg":"480x320","h_26402679_340.jpg":"340x227","h_26402679_220.jpg":"220x147","pp_26402679_1280.jpg":"1280x1628","pp_26402679_1024.jpg":"1024x1303","pp_26402679_640.jpg":"640x814","pp_26402679_480.jpg":"480x611","pp_26402679_340.jpg":"340x432","pp_26402679_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38350945 Threads: 5 Questions: 7094601372 Slow queries: 3299551 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608261762 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-turudic-ima-novi-posao-a-sto-cemo-sa-svim-njegovim-minusima-ma-sve-to-zapravo-nema-veze-1358713 [printLink] => /vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-turudic-ima-novi-posao-a-sto-cemo-sa-svim-njegovim-minusima-ma-sve-to-zapravo-nema-veze-1358713?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 238030 [name] => silvana uzinić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => silvana-uzinic [link] => /tag/silvana-uzinic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 369702 [name] => Severina [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => severina [link] => /tag/severina ) [2] => stdClass Object ( [id] => 713011 [name] => štrajk sudaca [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-04-17 19:30:38 [main_article_id] => 0 [alias] => strajk-sudaca [link] => /tag/strajk-sudaca ) [3] => stdClass Object ( [id] => 642739 [name] => pretres tjedna [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-07-02 21:21:22 [main_article_id] => 0 [alias] => pretres-tjedna [link] => /tag/pretres-tjedna ) [4] => stdClass Object ( [id] => 243410 [name] => ivan turudić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivan-turudic [link] => /tag/ivan-turudic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PRETRES TJEDNA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Silvana Uzinić: Turudić ima novi posao. A što ćemo sa svim njegovim minusima? Ma, sve to zapravo nema veze... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3207 [name] => Silvana Uzinić [username] => silvana-uzini [email] => silvana-uzini@sd.hr [password] => $2y$10$CcO7xUq1RQQEHF5UqCp8SOJR.rJi2xMO.tm/Xj4o1wIaMUsJrIdVm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/silvana-uzinic-3207 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1725 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/9be1318d2383fbc8c1da68499b260ce3?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/26/26439109.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Damjan Tadić/Cropix [mainImageDesc] =>

S Turudićem ćemo, izvjesno je, imati promjene u DORH-u. Pitanje je samo za koga.

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/26/26439109.jpg [title] =>

S Turudićem ćemo, izvjesno je, imati promjene u DORH-u. Pitanje je samo za koga.

Damjan Tadić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/26/26424949.jpg [title] =>

Općinski sud u Zagrebu

 

 

Damir Krajač/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/26/26246654.jpg [title] =>

Severina je opet tema medija i sudova

Bruno Konjević/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/26/26402679.jpg [title] =>

 Nasmijani Gordan Grlić Radman... A dobro...

Tomislav Krišto/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Ovu državu odavno je netko usporedio s birtijom, a ono što smo mogli čuti ovaj radni tjedan u javnom prostoru više je nego nalik supijanim raspravama uz bevandu nakon kojih profitira samo gazda i njegov takujin.

Reka mi je čovik, dakle, da će bit rata jer će napast Rusi, da će se opet obavezno u vojsku, da je ministar gej, kaj ne, da će nan zavladat škuri, crni, mali ovde, da će nan zamotat žene, da su onoj Danici Baričević šta tako zove strane radnike ćaći Pakistanci brali masline na Braču, da nam novi glavni državni odvjetnik pije kavu s krimosima i dobija od njih besplatna odijela, da jedna mater nije nikad kupila ditetu slikovnicu u jednoj knjižari...

Sve u nas zvuči kao trač, pa čak i ako je gola istina, a ona bi na kraju mogla biti da se iz svega čime nas zatrpavaju iz svojih megafona teško probiti do bitnoga.

Dokaz tome je i redovito niska izlaznost na izbore jer najviše je onih kojima se sve i sva zgadilo da bi uopće obrvu podignuli, a kamoli glas. Sindikati koji prijete štrajkovima su oni koji iza sebe imaju vojsku radnika koji su od otkaza zaštićeniji od ličkih medvjeda. Teško da će u prosvjed obespravljeni u trgovačkim lancima ili u drugim privatnim verigama. Takvi ovih dana slušaju o koeficijentima za zaposlene u javnim i državnim službama o kakvim mogu samo sanjati.

---

image

Općinski sud u Zagrebu

 

 

Damir Krajač/Cropix
---

PONEDJELJAK: Narod nije uz suce

Zato su, evo, suci počeli štrajk. Plenković im poručio da mogu štrajkat i deset godina, al ništa od većih plaća. Vidit ćemo šta će se dogodit. Malo tko je razumio da ih je premijer zapravo izigrao davši im lani obećanje da će im do kraja godine mjesečna primanja uskladit s inflacijom kako više ne bi ovisili o milosti nijedne vlade pa im, zato, principijelno dajem podršku.

Dao im je bio premijer ekspresno oko 500 eura više što je visina cijele plaće njihovih zapisničarki, a od ove godine trebali su dobivati i nešto više. To više znači da neki dosegnu i trostruko više od prosječne plaće što znači da u odnosu na ono za što radi većina, a to je uglavnom niže od prosjeka, gospoda suci zapravo imaju bezočno više.

Zato je publika ovaj put, čak i oni koji su uvijek za štrajk i pobunu, na zahtjeve sudaca ostala prilično ravnodušna, ako ne i ljuta. Imate bogovske plaće i malo vam je, a spori ste, traljavi i nerijetko potkupljivi, prevladavajuće je mišljenje.

Aj malo se dimenzionirajte, poruka je pučanstva od kojih su neki navodili da više od deset godina čekaju presude i svašta još o čemu svi sve znamo. I taman, kako je ovaj tjedan odmicao, jednom su se odlukom, onom u kojoj se Severinin sin zbog proceduralnih razloga vraća ocu, kao i nastupom predsjednika Vrhovnog suda, dodatno srozali u očima promatrača.

---

image

 Nasmijani Gordan Grlić Radman... A dobro...

Tomislav Krišto/Cropix
---

UTORAK: Kad Grlić Radman zagrmi...

S druge strane, čitave brigade zaposlenih stvarno jesu malo plaćene i krajnje je vrijeme da se uvede pravedna raspodjela novca kojeg, eto i to smo doživjeli, ima više nego ikad. Problem je što je ta pravda, po mišljenju upućenih, nedostižna bez da je prethodno obavljen veliki posao usklađivanja, ali vladajući bi pošto poto požurili s darovima pred izbore.

Čak i s onim što budu dali građanima standard će im ostati na dnu ljestvice zemalja Europske unije. Prosječno 13,5 posto slikovito je pojasnila sindikalna povjerenica, rekavši da je to kao da jednom sinu kupite tople vatom postavljene čizmice, a drugome japanke pa u prosjeku nemaju ni poštene gležnjače.

Sad tek čekamo šta će biti s ponudom ministra pa će se cjenkanje k‘o na istanbulskoj tržnici nastaviti i u idućim danima. Štrajkom prijete liječnici, medicinske sestre, učitelji...

Neka nama štrajkova, skroz se veselim da postajemo zemlja u kojoj s vremena na vrijeme raste osjećaj otpora. Samo što suštinski problemi uglavnom nisu u plaćama, nego u sustavima.

Sustavi, od zdravstva preko školstva do sudstva, toliko su urušeni, i to prvenstveno negativnom selekcijom kadrova, da bi ih trebalo doslovno preorati. Ne zna se jesu li gori likovi po zbornicama ili bolnicama od onih po resornim ministarstvima. A zna se da ne bi bilo ovih doli da nije bilo tih gori. I tako, sve sami eksperti vode nas u bolju budućnost.

Eno nam je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman u Bruxellesu pozvao na deeskalaciju u Crvenom moru. Ne bi da je Blinken! Kad Grlić Radman pozove, u svijetu odma stanu mirno.

SRIJEDA: Što reći o Turudiću?

Inače, štrajk su najavili i zaposleni u državnim odvjetništvima. A nisu ni oni kao ni suci nešto na glasu. Ček da vidimo kad im Turudić drekne da se uvate posla. Da, da, on će im šefovati.

Al vama nije reka čovik? Čovik je bija dobro upućen jerbo je Plenković ovog tjedna to i potvrdio. Sudac visokog kaznenog suda Ivan Turudić konačno dobiva važni posao, a već triput se, koliko je ambiciozan, kandidirao za visoke pozicije. To koliko ga minusa prati, nema veze.

Ma nisu to ni mali ni za tu poziciju nevažni minusi - te da se druži s kriminalcima, da je bježao policiji alkoholiziran za volanom, te da je držao u ladici slučaj svog bratića, da je poštedio zatvora majku istaknutog zagrebačkog HDZ-a, da je svojevremeno posjetio "šatoraše", da je konačno, otvoreno stao uz HDZ...

I što je najgore, gorljivi je zagovornik tzv. Lex AP, odnosno Kaznenog zakona u koji ulaze odredbe o kažnjavanju zbog curenja informacija iz istraga. To što je osudio Ivu Sanadera, a šta mu Plenković navodi kao dokaz nepristranosti prema HDZ-u, dokaz je samo da je spreman ići na nekoga tko je ionako već zgažen. Ali ok, vidit ćemo, Turudić je prilično drčan i samopouzdan. Možda razmišlja nešto tipa "sve ću vas pokokat i za ovo i za ono".

Ne bi me ništa začudilo. A ne čudi mi ni da se nitko čist, sposoban i pametan nije javio isto kao što nitko ne želi bit šef Uskoka.

Neki su mislili da Plenković neće biti toliko kuražan da stavi otvorenog stranačkog simpatizera pa su se kladili na Emilija Kalabrića, trenutno zamjenika glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek. S Turudićem ćemo, izvjesno je, imati promjene u DORH-u. Pitanje je samo za koga.

---

image

Severina je opet tema medija i sudova

Bruno Konjević/Cropix
---

ČETVRTAK: A onda je došla Seve

Došli smo tako i do sramotne odluke Vrhovnog suda da se iz proceduralnih razloga Sevi Nacionale oduzme sin i dodijeli ocu Milanu Popoviću isto kao da je riječ o starome autu, a ne djetetu.

Jer vještaci su poslali pismene primjedbe o onome što su uočili pa to, kao, nije po proceduri. Jadna im majka, sve bi još bilo shvatljivo, da se deset godina ne bavi tim slučajem, štete prvenstveno djetetu i uporno to nastavljaju. I još na to sve progovori Radovan Dobronić, prvi sudac Vrhovnog suda, i stvarno ga zabrlja s izjavom da Severina nije mala nemoćna ženica, nego najmoćnija u Hrvatskoj.

Ne samo što je sudac Dobronić, braneći odluku kolega, možda zaboravio da je ekstremna pravda često nepravda nego je izjavama izazvao gnjevnu reakciju brojnih nesretnih i, uvjetno rečeno, malih običnih žena koje su doživjele iks takvih svinjarija od sudskih odluka te proceduralnih bedastoća. I ne samo da su reagirale žene, reagirali su i neki književnici. I čitale su se javno slikovnice u znak podrške...

Ali, ajme, na sve to javila se zagrebačka knjižara Bookara uvredljivim statusom prema tim istim književnicima i Severini. Toliko sramotan tekst objavila da sam se još čitav sutrašnji dan nadala kako će nam poručiti da su hakirani i da se netko lažno u njihovo ime predstavio, da je to pisala neka fukara, a ne Bookara.

Ma da su iz obližnje kafane kraj Kvaternikovog trga izašle riječi poput onih da je "majka u blizini radila lokne i da nikada sinu nije kupila slikovnicu te da je dječak mogao naučiti čitati jedino s maćehom...." bile bi bijedne, a kamo li iz knjižare. Kažem vam, birtija! Izdavač Fokus pod hitno je u znak protesta povukao svoja izdanja s polica fukare. Na zdravlje!

PETAK: Bio je nikakav student

Petak je obično rezerviran za predsjednikov metak. Imamo Milanovića o Severini.

"Devet godina to traje, taj dječak je vjerojatno sijede već dobio", ljupko će šef države o djetetu. "Ne znam kakvi su mu majka i otac, ali gdje su tu sudovi? Kome to predbaciti? Predsjedniku Vrhovnog suda?", pita se predsjednik pa se sjeti da je on zagovarao izbor Dobronića i doda: "On tu ništa ne može."

Ok, Milanović i nježni nastup je, znamo, oksimoron. Zato smo dobili, sasvim u skladu s njim, rafalnu paljbu po izboru Turudića za glavnog državnog odvjetnika.

"Ovo je vrlo mučan trenutak, gdje od mnogih loših kandidata ispliva daleko najgori, čovjek koji bi trebao biti predmet istrage", izjavio je uživo nakon što je dan ranije slično naveo i u priopćenju za javnost. Svega je u petak još bilo: "Plenković želi ovdje imati nekoga tko će mu čuvati leđa, napiknuo je krivog tipa, on je patološki nelojalan. Zavaljat će ga prvom prilikom kao što je uništio Sanadera koji ga je stvarao. Bio je nikakav student, nije se ni s kim družio..."

Ljudi, eto ga, reka nan je čovik. Idemo dalje!

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Damjan Tadić/Cropix Damir Krajač/Cropix Bruno Konjević/Cropix Tomislav Krišto/Cropix
Damjan Tadić/Cropix

S Turudićem ćemo, izvjesno je, imati promjene u DORH-u. Pitanje je samo za koga.

Damir Krajač/Cropix

Općinski sud u Zagrebu

 

 

Bruno Konjević/Cropix

Severina je opet tema medija i sudova

Tomislav Krišto/Cropix

 Nasmijani Gordan Grlić Radman... A dobro...

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-turudic-ima-novi-posao-a-sto-cemo-sa-svim-njegovim-minusima-ma-sve-to-zapravo-nema-veze-1358713 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=983a6e990570af33fb18ab8d074a903394f91a90 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Silvana+Uzini%C4%87%3A+Turudi%C4%87+ima+novi+posao.+A+%C5%A1to+%C4%87emo+sa+svim+njegovim+minusima%3F+Ma%2C+sve+to+zapravo+nema+veze...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsilvana-uzinic-turudic-ima-novi-posao-a-sto-cemo-sa-svim-njegovim-minusima-ma-sve-to-zapravo-nema-veze-1358713 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsilvana-uzinic-turudic-ima-novi-posao-a-sto-cemo-sa-svim-njegovim-minusima-ma-sve-to-zapravo-nema-veze-1358713 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PRETRES TJEDNA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
HrvatskaPRETRES TJEDNA

Silvana Uzinić: Turudić ima novi posao. A što ćemo sa svim njegovim minusima? Ma, sve to zapravo nema veze...

Piše Silvana Uzinić
26. siječnja 2024. - 19:01

Ovu državu odavno je netko usporedio s birtijom, a ono što smo mogli čuti ovaj radni tjedan u javnom prostoru više je nego nalik supijanim raspravama uz bevandu nakon kojih profitira samo gazda i njegov takujin.

Reka mi je čovik, dakle, da će bit rata jer će napast Rusi, da će se opet obavezno u vojsku, da je ministar gej, kaj ne, da će nan zavladat škuri, crni, mali ovde, da će nan zamotat žene, da su onoj Danici Baričević šta tako zove strane radnike ćaći Pakistanci brali masline na Braču, da nam novi glavni državni odvjetnik pije kavu s krimosima i dobija od njih besplatna odijela, da jedna mater nije nikad kupila ditetu slikovnicu u jednoj knjižari...

Sve u nas zvuči kao trač, pa čak i ako je gola istina, a ona bi na kraju mogla biti da se iz svega čime nas zatrpav...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 10:34