stdClass Object ( [id] => 1297122 [title] => Silvana Uzinić: Dribla nas i predriblava tko stigne, sve puštamo. Nek‘ barem Livaja nije pustio da ga predriblaju! [alias] => silvana-uzinic-dribla-nas-i-predriblava-tko-stigne-sve-pustamo-nek-barem-livaja-nije-pustio-da-ga-predriblaju [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Da nije bilo Marka Livaje, ovaj bi tjedan u nas bio kao jedan od onih iz sezone kiselih krastavaca. Već u ponedjeljak, naime, iskamčena su od premijera i predzadnja povećanja plaća, preostalo je još da Vlada pomiluje sudske zapisničare i službenike pa da svi zajedno nastavimo dalje u ritmu dolazaka, odlazaka i noćenja.

---

---

Evo u zoru me probudila grupa mladih stranaca koji su se bučno vraćali iz noćnog života u obližnji apartman poremetivši krešendo raspjevanih ptica. Podsjetilo me to na lanjski incident kad je njih troje sjelo ispred portuna jer je valjda ključ apartmana ostao kod četvrtog iz ekipe. Dozivali su ga i čekali nadglasavajući se međusobno što je potrajalo dovoljno dugo da je probudilo i najtvrđeg spavača u ulici.

– Zamuknite više, aj ća otale, bem vam mater i ko vas je dovea – razderao se nervozni raščupani susjed u sokolskoj majici s prozora tolikom snagom da su se ovi momentalno prestravili i uvukli u se. Meni je stvarno bilo malo neugodno, čak sam počela u glavi prevodit na engleski ovo što im je susjed viknuo i shvatila da ne bi sigurno bilo tako efikasno. Po vijestima koje počinju stizat ove godine, čini mi se da ćemo se s nekima od turista morat upravo sličnom silom obračunavat.

PONEDJELJAK: Podrška iznerviranom susjedu grezunu

Ima već dvadeset dana da sam čula kotačiće njihovih kofera u ulici, srela sam ih na blagajni samoposluge i u kvartovskom kafiću, posvuda izvan centra grada.

–​ Šta im je da u zadnje vrime sve češće zalaze ovde di se mi sklanjamo od njih – pitala sam konobaricu.

– A kažu da im je pivo duplo jeftinije nego na Rivi, to ti je.

Tako smo mi preživljavali ljeta. A i zime. Sad je, dakle, i s tim, gotovo. Ma ne smetaju mi dok su pristojni, govorila sam godinama. Oteli su nam grad odavno, zbog njih nam je sve preskupo, znam, ali šta da rade domaći ljudi kad su ostali bez radnih mjesta, od čega da žive ako ne od afitavanja. Sve sam ja tako rezonirala do nedavno. A sad. Sad dijelim otprilike onakve osjećaje kakve ih je točno izrazio onaj moj raščupani grezun od susjeda. Zamukli dabogda! Zato žalopojke iznajmljivača o nekim rupama na vrhuncu sezone dočekujem s radošću, a svako saznanje o visokim cijenama poštujem. I navijam da budu još veće. Naročito kad šefica udruge iznajmljivača kaže da nam se zbog toga iduće godine gosti neće vratiti. Ne vratili se dabogda! Ista ta govori nekidan da je grad bez pravih sadržaja i da je prazan u dva sata ujutro. U dva ujutro! Ma je li to ona stvarno rekla, pitali su neki u čudu.

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

UTORAK: Što se to dogodilo s tim Livajom?

Priče o pijanim gostima koji se seksaju i obavljaju nuždu na javnim mjestima ne tiče se ostatka države jer vjerojatno većina rezonira nešto tipa, dok berete plodove, vaše je da trpite. To je ionako samo jedna od milijun društvenih podjela pa je malo trebalo da se ponovno dogodi pravi raskol, ovaj put među nogometnim navijačima. I to toliki da su se u tu silinu, a vjerojatno zbog nedostatka drugih tema, i neuki promatrači uključili.

– Daj, oće mi više neko objasnit šta se dogodilo s tim Livajom – pitala je na kavi nekidan jedna.

– A ko će ti to objasnit nabrzinu. Pročitala sam više nego ikad tekstova na istu temu i više nego ikad gadljivih komentara. Razumila sam da nije bezgrešan, i sam se izrugivao drugima, a sad su ga isprovocirali s tribina pa se zaletija na ogradu s njima razračunavat. Al’ po meni je triba ostat smiren i oglušit se.

– Ma po meni je Dalić triba prekinit trening dok se ne udalje navijači koji provociraju i to je sve. A nogomet odavno ionako nije sport niti se puno njih sportski ponaša. U takve svrstavan i Livaju – mišljenja je bila treća.

– Ma ne sviđa mi se oni njegov ulizivački ton prema Daliću, ka ono, nadam se da ćemo opet zajedno i te fore. Budi faca i otkači ih do kraja... – komentirala je četvrta.

I tako, ‘ko će sad ić’ nekome pričat od Kulina bana, ma niti da počneš od one parole na trogirskom mostu “Sve izgubili dabogda”. Pa morali bi i preko Kolinde i Orjune i svakog drugog jada.

SRIJEDA: Gubitak pamćenja časnih reprezentativaca

Svatko prirodno znatiželjan mogao se potrudili još te 2016. godine kad je neprijateljstvo između navijača Hajduka i reprezentacije eskaliralo doznati prave razloge. Svi oni koji to jesu danas imaju nešto drugačiji pogled na Livajin odlazak iz reprezentacije. Ako njegovo ponašanje i jest nesportsko, svakako je manje od nepravde koja se širila iz krovne nogometne organizacije prema klubu s Poljuda. Fair play je majka sporta, a kad imaš takav nefer odnos, onda i onu svastiku i onu baklju na terenu u St. Etienneu gledaš mrvicu drugačije. “Opet se pokušavaju stvari vratiti na početak, kao što je bilo prije šest-sedam godina. Ja se u to neću uvući kao izbornik, a neće ni igrači reprezentacije. Za nas je ta priča gotova. A vi znate moj stav, da je Hrvatska iznad svega i za Hrvatsku moraš puno toga istrpjeti”, rekao je izbornik Zlatko Dalić u povodu odlaska Hajdukova napadača iz reprezentacije.

Ma za kakvu Hrvatsku, Daliću? “Domoljublje nije kreveljenje zamotano u kvadratiće! Domoljublje je djelovanje za opće dobro! Probudite se iz hipnoze, ‘kauč-domoljubi’!!!”, poručili su onomad autori transparenta s trogirskog mosta.

I upravo ovaj tjedan je, kao naručeno na temu, podignuta optužnica protiv Mamića i trojice osječkih sudaca. Da, to je, podsjetit ćemo vas, sve vezano za on sramotno suđenje na kojemu su dva časna nogometna reprezentativca izgubila pamćenje. Ali oni nisu tovari, pi**ketine i tome slično.

---

image

Let 3 ipak neće nastupiti u Pirovcu

Ivan Gulam/Facebook
---

ČETVRTAK: Pretjerana gesta pirovačkoga gradonačelnika

Tijelovo je, a još se govorilo o bogu Livaji. Da govorilo! Čak se i pjevalo, a pjesma je i platila buletu.

Prvo je Hari Rončević na jednom nastupu zapalio publiku stihovima “najveći baja zove se Marko Livaja”, što je prošlo kao još jedan zaostali zvončić nakon razlupanih megafona i sveopće buke na temu, ali onda se za uspješni nastavak pobrinuo načelnik Pirovca Ivan Gulam objavivši da se iz sigurnosnih razloga odgađa koncert Leta 3, a sve nakon odlaska Livaje iz reprezentacije.

E nek’ ide sad sve u tri...! Kao da je pukla brana, da, onakva kao u Ukrajini koja je stvarno pukla, ali eto, ne stižemo se time bavit. Kao što znate, ona Prljina opaska nakon finala Hajdukovih juniora nadigla je navijače. Ali, kako se ML nakon utakmice finala Kupa izrugivao s navijačima Šibenika, sad su se oni razbjesnili. “Nisan vas čuja da ste se oglasili kad se taj lik posra na Šibenik i Šibenčane…, a da, vi niste iz Šibenika pa vas boli neka stvar…”, “Dakle, prihvatljivo je zalaganje Leta 3 da se ukine Katolička crkva, ali ako se dira u božanstvo Livaje, tu prelazimo granicu. Bravo načelniče!”, nizali su se bijesni komentari na račun Gulama. Koji je, brat bratu, stvarno pretjerao.

PETAK: Kako nas je Plenković predriblao

Bilo je događaja koji su puno važniji od nogometa, ali kako vidimo da dublje razumijevanje okolnosti izostaje čak i kada je riječ o igri, onda ne čudi što većina ne kuži niti ono što im izravno i bitno utječe na život. Na primjer, Izborni zakon je većini dosadna tema, a sigurno je velika i stoposto je skandal što se bez većih odjeka proteže i na ovaj radni tjedan. Tu nas je Plenković predriblao kao u šesnaestercu.

Prešli smo i preko ovotjedne odluke suda kojom se potvrđuje da ministar Marijo Banožić nije sam sebi smio dati golemi stan. Prešli smo i preko rezultata nacionalnih ispita za osmaše u kojemu vjerojatno leži ključ naše loše obrane jer im je prosjek ocjena, na primjer iz hrvatskog, takav da bismo mogli zaključiti kako imamo već generacije i generacije s poteškoćama u razumijevanju sadržaja. A to se, evo upravo ste ispravno shvatili, odražava na sve nas. I zato nas, jbšga, nema puno baja ka šta je Marko Livaja!

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Pretres tjedna 2 0 7707 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-06-09 11:09:05 [created_by] => 3207 [created_by_alias] => Silvana Uzinić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-06-09 16:07:45 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-06-09 16:07:45 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 627 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Silvana Uzinić: Dribla nas i predriblava tko stigne, sve puštamo. Nek' barem Livaja nije pustio da ga predriblaju! [metakey] => silvana uzinić, pretres tjedna, Marko Livaja, turisti, izborni zakon, [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/06\/09\/17917956.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/09\/25051174.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/09\/25054694.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Tom Dubravec\/ Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Ivan Gulam\/Facebook"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Da nije bilo Marka Livaje\u00a0ovaj bi tjedan u nas bio kao jedan od onih iz sezone kiselih krastavaca<\/p>","","

Let 3 ipak ne\u0107e nastupiti u Pirovcu<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_17917956_1920.jpg":"1920x1080","k_17917956_1280.jpg":"1280x1280","k_17917956_1024.jpg":"1024x1024","k_17917956_640.jpg":"640x640","k_17917956_480.jpg":"480x480","k_17917956_340.jpg":"340x340","k_17917956_220.jpg":"220x220","o_17917956_1280.jpg":"1280x853","o_17917956_1024.jpg":"1024x682","o_17917956_640.jpg":"640x426","o_17917956_480.jpg":"480x320","o_17917956_340.jpg":"340x226","o_17917956_220.jpg":"220x146","h_17917956_1280.jpg":"1280x854","h_17917956_1024.jpg":"1024x683","h_17917956_640.jpg":"640x427","h_17917956_480.jpg":"480x320","h_17917956_340.jpg":"340x227","h_17917956_220.jpg":"220x147","pp_17917956_1280.jpg":"1280x1628","pp_17917956_1024.jpg":"1024x1303","pp_17917956_640.jpg":"640x814","pp_17917956_480.jpg":"480x611","pp_17917956_340.jpg":"340x432","pp_17917956_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1372","hd_25051174_1920.jpg":"1920x1080","k_25051174_1280.jpg":"1280x1280","k_25051174_1024.jpg":"1024x1024","k_25051174_640.jpg":"640x640","k_25051174_480.jpg":"480x480","k_25051174_340.jpg":"340x340","k_25051174_220.jpg":"220x220","o_25051174_1280.jpg":"1280x914","o_25051174_1024.jpg":"1024x731","o_25051174_640.jpg":"640x457","o_25051174_480.jpg":"480x343","o_25051174_340.jpg":"340x242","o_25051174_220.jpg":"220x157","h_25051174_1280.jpg":"1280x854","h_25051174_1024.jpg":"1024x683","h_25051174_640.jpg":"640x427","h_25051174_480.jpg":"480x320","h_25051174_340.jpg":"340x227","h_25051174_220.jpg":"220x147","pp_25051174_1280.jpg":"1280x1628","pp_25051174_1024.jpg":"1024x1303","pp_25051174_640.jpg":"640x814","pp_25051174_480.jpg":"480x611","pp_25051174_340.jpg":"340x432","pp_25051174_220.jpg":"220x280"},{"size0":"768x960","hd_25054694_1920.jpg":"1920x1080","k_25054694_1280.jpg":"1280x1280","k_25054694_1024.jpg":"1024x1024","k_25054694_640.jpg":"640x640","k_25054694_480.jpg":"480x480","k_25054694_340.jpg":"340x340","k_25054694_220.jpg":"220x220","o_25054694_1280.jpg":"1280x1600","o_25054694_1024.jpg":"1024x1280","o_25054694_640.jpg":"640x800","o_25054694_480.jpg":"480x600","o_25054694_340.jpg":"340x425","o_25054694_220.jpg":"220x275","h_25054694_1280.jpg":"1280x854","h_25054694_1024.jpg":"1024x683","h_25054694_640.jpg":"640x427","h_25054694_480.jpg":"480x320","h_25054694_340.jpg":"340x227","h_25054694_220.jpg":"220x147","pp_25054694_1280.jpg":"1280x1628","pp_25054694_1024.jpg":"1024x1303","pp_25054694_640.jpg":"640x814","pp_25054694_480.jpg":"480x611","pp_25054694_340.jpg":"340x432","pp_25054694_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7631494 Threads: 8 Questions: 1552000904 Slow queries: 4728760 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111238172 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [1] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-dribla-nas-i-predriblava-tko-stigne-sve-pustamo-nek-barem-livaja-nije-pustio-da-ga-predriblaju-1297122 [printLink] => /vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-dribla-nas-i-predriblava-tko-stigne-sve-pustamo-nek-barem-livaja-nije-pustio-da-ga-predriblaju-1297122?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 238030 [name] => silvana uzinić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => silvana-uzinic [link] => /tag/silvana-uzinic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 642739 [name] => pretres tjedna [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-07-02 21:21:22 [main_article_id] => 0 [alias] => pretres-tjedna [link] => /tag/pretres-tjedna ) [2] => stdClass Object ( [id] => 416252 [name] => Marko Livaja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => marko-livaja [link] => /tag/marko-livaja ) [3] => stdClass Object ( [id] => 313620 [name] => turisti [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => turisti [link] => /tag/turisti ) [4] => stdClass Object ( [id] => 415953 [name] => izborni zakon [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => izborni-zakon [link] => /tag/izborni-zakon ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Silvana Uzinić: Dribla nas i predriblava tko stigne, sve puštamo. Nek‘ barem Livaja nije pustio da ga predriblaju! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3207 [name] => Silvana Uzinić [username] => silvana-uzini [email] => silvana-uzini@sd.hr [password] => $2y$10$CcO7xUq1RQQEHF5UqCp8SOJR.rJi2xMO.tm/Xj4o1wIaMUsJrIdVm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/silvana-uzinic-3207 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1725 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/9be1318d2383fbc8c1da68499b260ce3?s=100&default=https%3A%2F%2Ff03.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/09/17917956.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tom Dubravec/ Cropix [mainImageDesc] =>

Da nije bilo Marka Livaje ovaj bi tjedan u nas bio kao jedan od onih iz sezone kiselih krastavaca

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/09/17917956.jpg [title] => Tom Dubravec/ Cropix

Da nije bilo Marka Livaje ovaj bi tjedan u nas bio kao jedan od onih iz sezone kiselih krastavaca

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/09/25051174.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/09/25054694.jpg [title] => Ivan Gulam/Facebook

Let 3 ipak neće nastupiti u Pirovcu

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Da nije bilo Marka Livaje, ovaj bi tjedan u nas bio kao jedan od onih iz sezone kiselih krastavaca. Već u ponedjeljak, naime, iskamčena su od premijera i predzadnja povećanja plaća, preostalo je još da Vlada pomiluje sudske zapisničare i službenike pa da svi zajedno nastavimo dalje u ritmu dolazaka, odlazaka i noćenja.

---

---

Evo u zoru me probudila grupa mladih stranaca koji su se bučno vraćali iz noćnog života u obližnji apartman poremetivši krešendo raspjevanih ptica. Podsjetilo me to na lanjski incident kad je njih troje sjelo ispred portuna jer je valjda ključ apartmana ostao kod četvrtog iz ekipe. Dozivali su ga i čekali nadglasavajući se međusobno što je potrajalo dovoljno dugo da je probudilo i najtvrđeg spavača u ulici.

– Zamuknite više, aj ća otale, bem vam mater i ko vas je dovea – razderao se nervozni raščupani susjed u sokolskoj majici s prozora tolikom snagom da su se ovi momentalno prestravili i uvukli u se. Meni je stvarno bilo malo neugodno, čak sam počela u glavi prevodit na engleski ovo što im je susjed viknuo i shvatila da ne bi sigurno bilo tako efikasno. Po vijestima koje počinju stizat ove godine, čini mi se da ćemo se s nekima od turista morat upravo sličnom silom obračunavat.

PONEDJELJAK: Podrška iznerviranom susjedu grezunu

Ima već dvadeset dana da sam čula kotačiće njihovih kofera u ulici, srela sam ih na blagajni samoposluge i u kvartovskom kafiću, posvuda izvan centra grada.

–​ Šta im je da u zadnje vrime sve češće zalaze ovde di se mi sklanjamo od njih – pitala sam konobaricu.

– A kažu da im je pivo duplo jeftinije nego na Rivi, to ti je.

Tako smo mi preživljavali ljeta. A i zime. Sad je, dakle, i s tim, gotovo. Ma ne smetaju mi dok su pristojni, govorila sam godinama. Oteli su nam grad odavno, zbog njih nam je sve preskupo, znam, ali šta da rade domaći ljudi kad su ostali bez radnih mjesta, od čega da žive ako ne od afitavanja. Sve sam ja tako rezonirala do nedavno. A sad. Sad dijelim otprilike onakve osjećaje kakve ih je točno izrazio onaj moj raščupani grezun od susjeda. Zamukli dabogda! Zato žalopojke iznajmljivača o nekim rupama na vrhuncu sezone dočekujem s radošću, a svako saznanje o visokim cijenama poštujem. I navijam da budu još veće. Naročito kad šefica udruge iznajmljivača kaže da nam se zbog toga iduće godine gosti neće vratiti. Ne vratili se dabogda! Ista ta govori nekidan da je grad bez pravih sadržaja i da je prazan u dva sata ujutro. U dva ujutro! Ma je li to ona stvarno rekla, pitali su neki u čudu.

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

UTORAK: Što se to dogodilo s tim Livajom?

Priče o pijanim gostima koji se seksaju i obavljaju nuždu na javnim mjestima ne tiče se ostatka države jer vjerojatno većina rezonira nešto tipa, dok berete plodove, vaše je da trpite. To je ionako samo jedna od milijun društvenih podjela pa je malo trebalo da se ponovno dogodi pravi raskol, ovaj put među nogometnim navijačima. I to toliki da su se u tu silinu, a vjerojatno zbog nedostatka drugih tema, i neuki promatrači uključili.

– Daj, oće mi više neko objasnit šta se dogodilo s tim Livajom – pitala je na kavi nekidan jedna.

– A ko će ti to objasnit nabrzinu. Pročitala sam više nego ikad tekstova na istu temu i više nego ikad gadljivih komentara. Razumila sam da nije bezgrešan, i sam se izrugivao drugima, a sad su ga isprovocirali s tribina pa se zaletija na ogradu s njima razračunavat. Al’ po meni je triba ostat smiren i oglušit se.

– Ma po meni je Dalić triba prekinit trening dok se ne udalje navijači koji provociraju i to je sve. A nogomet odavno ionako nije sport niti se puno njih sportski ponaša. U takve svrstavan i Livaju – mišljenja je bila treća.

– Ma ne sviđa mi se oni njegov ulizivački ton prema Daliću, ka ono, nadam se da ćemo opet zajedno i te fore. Budi faca i otkači ih do kraja... – komentirala je četvrta.

I tako, ‘ko će sad ić’ nekome pričat od Kulina bana, ma niti da počneš od one parole na trogirskom mostu “Sve izgubili dabogda”. Pa morali bi i preko Kolinde i Orjune i svakog drugog jada.

SRIJEDA: Gubitak pamćenja časnih reprezentativaca

Svatko prirodno znatiželjan mogao se potrudili još te 2016. godine kad je neprijateljstvo između navijača Hajduka i reprezentacije eskaliralo doznati prave razloge. Svi oni koji to jesu danas imaju nešto drugačiji pogled na Livajin odlazak iz reprezentacije. Ako njegovo ponašanje i jest nesportsko, svakako je manje od nepravde koja se širila iz krovne nogometne organizacije prema klubu s Poljuda. Fair play je majka sporta, a kad imaš takav nefer odnos, onda i onu svastiku i onu baklju na terenu u St. Etienneu gledaš mrvicu drugačije. “Opet se pokušavaju stvari vratiti na početak, kao što je bilo prije šest-sedam godina. Ja se u to neću uvući kao izbornik, a neće ni igrači reprezentacije. Za nas je ta priča gotova. A vi znate moj stav, da je Hrvatska iznad svega i za Hrvatsku moraš puno toga istrpjeti”, rekao je izbornik Zlatko Dalić u povodu odlaska Hajdukova napadača iz reprezentacije.

Ma za kakvu Hrvatsku, Daliću? “Domoljublje nije kreveljenje zamotano u kvadratiće! Domoljublje je djelovanje za opće dobro! Probudite se iz hipnoze, ‘kauč-domoljubi’!!!”, poručili su onomad autori transparenta s trogirskog mosta.

I upravo ovaj tjedan je, kao naručeno na temu, podignuta optužnica protiv Mamića i trojice osječkih sudaca. Da, to je, podsjetit ćemo vas, sve vezano za on sramotno suđenje na kojemu su dva časna nogometna reprezentativca izgubila pamćenje. Ali oni nisu tovari, pi**ketine i tome slično.

---

image

Let 3 ipak neće nastupiti u Pirovcu

Ivan Gulam/Facebook
---

ČETVRTAK: Pretjerana gesta pirovačkoga gradonačelnika

Tijelovo je, a još se govorilo o bogu Livaji. Da govorilo! Čak se i pjevalo, a pjesma je i platila buletu.

Prvo je Hari Rončević na jednom nastupu zapalio publiku stihovima “najveći baja zove se Marko Livaja”, što je prošlo kao još jedan zaostali zvončić nakon razlupanih megafona i sveopće buke na temu, ali onda se za uspješni nastavak pobrinuo načelnik Pirovca Ivan Gulam objavivši da se iz sigurnosnih razloga odgađa koncert Leta 3, a sve nakon odlaska Livaje iz reprezentacije.

E nek’ ide sad sve u tri...! Kao da je pukla brana, da, onakva kao u Ukrajini koja je stvarno pukla, ali eto, ne stižemo se time bavit. Kao što znate, ona Prljina opaska nakon finala Hajdukovih juniora nadigla je navijače. Ali, kako se ML nakon utakmice finala Kupa izrugivao s navijačima Šibenika, sad su se oni razbjesnili. “Nisan vas čuja da ste se oglasili kad se taj lik posra na Šibenik i Šibenčane…, a da, vi niste iz Šibenika pa vas boli neka stvar…”, “Dakle, prihvatljivo je zalaganje Leta 3 da se ukine Katolička crkva, ali ako se dira u božanstvo Livaje, tu prelazimo granicu. Bravo načelniče!”, nizali su se bijesni komentari na račun Gulama. Koji je, brat bratu, stvarno pretjerao.

PETAK: Kako nas je Plenković predriblao

Bilo je događaja koji su puno važniji od nogometa, ali kako vidimo da dublje razumijevanje okolnosti izostaje čak i kada je riječ o igri, onda ne čudi što većina ne kuži niti ono što im izravno i bitno utječe na život. Na primjer, Izborni zakon je većini dosadna tema, a sigurno je velika i stoposto je skandal što se bez većih odjeka proteže i na ovaj radni tjedan. Tu nas je Plenković predriblao kao u šesnaestercu.

Prešli smo i preko ovotjedne odluke suda kojom se potvrđuje da ministar Marijo Banožić nije sam sebi smio dati golemi stan. Prešli smo i preko rezultata nacionalnih ispita za osmaše u kojemu vjerojatno leži ključ naše loše obrane jer im je prosjek ocjena, na primjer iz hrvatskog, takav da bismo mogli zaključiti kako imamo već generacije i generacije s poteškoćama u razumijevanju sadržaja. A to se, evo upravo ste ispravno shvatili, odražava na sve nas. I zato nas, jbšga, nema puno baja ka šta je Marko Livaja!

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tom Dubravec/ Cropix Vojko Bašić/Cropix Ivan Gulam/Facebook
Tom Dubravec/ Cropix

Da nije bilo Marka Livaje ovaj bi tjedan u nas bio kao jedan od onih iz sezone kiselih krastavaca

Ivan Gulam/Facebook

Let 3 ipak neće nastupiti u Pirovcu

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-dribla-nas-i-predriblava-tko-stigne-sve-pustamo-nek-barem-livaja-nije-pustio-da-ga-predriblaju-1297122 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=2166e0a7f7f6bfb4e36dbb55d05e7a4d73427b07 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Silvana+Uzini%C4%87%3A+Dribla+nas+i+predriblava+tko+stigne%2C+sve+pu%C5%A1tamo.+Nek%E2%80%98+barem+Livaja+nije+pustio+da+ga+predriblaju%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsilvana-uzinic-dribla-nas-i-predriblava-tko-stigne-sve-pustamo-nek-barem-livaja-nije-pustio-da-ga-predriblaju-1297122 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsilvana-uzinic-dribla-nas-i-predriblava-tko-stigne-sve-pustamo-nek-barem-livaja-nije-pustio-da-ga-predriblaju-1297122 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
HrvatskaPretres tjedna

Silvana Uzinić: Dribla nas i predriblava tko stigne, sve puštamo. Nek‘ barem Livaja nije pustio da ga predriblaju!

Piše Silvana Uzinić
9. lipnja 2023. - 18:07

Da nije bilo Marka Livaje, ovaj bi tjedan u nas bio kao jedan od onih iz sezone kiselih krastavaca. Već u ponedjeljak, naime, iskamčena su od premijera i predzadnja povećanja plaća, preostalo je još da Vlada pomiluje sudske zapisničare i službenike pa da svi zajedno nastavimo dalje u ritmu dolazaka, odlazaka i noćenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 17:07