StoryEditorOCM
Hrvatskanova tv

‘Provjereno‘ istražilo ilegalnu prodaju Ozempica: Pogledajte koliko ‘čudotvorni‘ lijek košta na crnom tržištu

Piše PSD.
26. rujna 2024. - 15:28

Na nekoliko oglasa za prodaju Ozempica javila se reporterka "Provjerenog", u reportaži koja će biti emitirana večeras u 23:45 na Novoj TV.

Dogovorila je kupnju s takozvanim prodavačem u Zagrebu i za 200 eura kupila lijek, uz račun iz hrvatske ljekarne na kojem je vidljivo da je lijek dobiven na privatni recept.

Nakon što se TV ekipa uvjerila da se uz običan videopoziv i plaćanje naknade od 30-ak eura može dobiti lijek po želji, i to od licenciranih liječnika, donose priču o ilegalnoj prodaji lijeka za dijabetes koji se u novije vrijeme masovno koristi za mršavljenje.

Zbog te bolesti Zagorki Perinčić liječnica je prepisala Ozempic prije dvije godine.

"Zato što sam ja i dosta teški srčani bolesnik, imam visoki tlak. I onda da zaštiti bubrege i srce, ona je krenula na to. Međutim, ona se savjetovala s mojim kardiologom i on je bio zadovoljan", kaže.

Dok oboljeli strepe hoće li ga dobiti ili ne, ilegalno tržište cvjeta. Naime, lijek koji je namijenjen osobama s dijabetesom tipa 2 mnogi masovno koriste za skidanje kilograma.

"Ja sam ga više od pola godine, ni godinu dana, normalno dobivala. I onda najednom, došla sam u apoteku, nema ga", ispričala je Zagorka Perinčić.

Ekipa Provjerenog istražila je što na sve ovo kažu iz HALMED-a, ali i izdaje li osoblje u ljekarnama taj lijek baš svakome...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 15:28