StoryEditorOCM
HrvatskaKRITIKA

Prijatelji životinja i vegani optužuju Ribafisha: ‘Čestita Novu slikom odojka! Kako može, pa taj prašćić je mala beba‘

Piše vijesti sd
4. siječnja 2024. - 14:46

Prijatelji životinja su jako ljuti na Domagoja Jakopovića - Ribafisha, hrvatskog novinara, influencera i kolumnista. Naime, na svoj Facebook profil je postavio sliku pečenog prašćića i čestitao Novu godinu uz riječi: "Samo ljubav ljudi, sve najbolje vam bilo!"

- Zanima nas kako prizor mrtvog praščića nabijenog na ražanj ikome može biti prilika za "simpatičnu dosjetku" i čestitku?

Koristiti fotografiju mrtvog pečenog praščića na ovakav način krajnje je degutantno, neukusno, neumjesno... Slobodno nadopunite niz... Mislimo da su svi svjesni da meso ne raste na drveću i vjerujemo da će se složiti da uz ovakvu fotografiju nema mjesta za natpis "samo ljubav".

I sami bismo htjeli živjeti u bajci i zamišljati da je genocid beba i djece nešto što pripada nerealnom svijetu noćnih mora. Ali, nažalost, to je stvarnost. Odvratna, hladna, bolna, krvava... stvarnost. S kojom se ne bi trebalo izrugivati.

Tzv. odojak je praščić kojega kolju dok je star tek 1,5 do 3 mjeseca. Zamislite bebu koju odvajaju od mame kako bi ju dočekala strava klaonice i nož pod grlom. Ne znam znate li da se često na zapakiranim "odojcima" u trgovinama vide masnice i podljevi krvi koji znače traumu nastalu na njihovim malecnim tijelima prije smrti? I te dane života koji se mogu brojati na desetke proživjeli su u teroru, boli i patnji...

Vjerujemo da će Ribafish, umjesto ovakvih objava, kao javna osoba nastavljati slati poruke suosjećanja prema svim životnjama i koristiti svoje objave za pomoć životinjama, kao što je to dosad i činio i na čemu mu zahvaljujemo.

U spomen svih životinja koje su umrle ovih blagdana, obećajemo da se nikad nećemo prestati boriti za njihove živote... A i vas ostale molimo da napravite korak naprijed prema prestanku sudjelovanja u patnji i krvoproliću životinja te se prijavite na Vege Izazov: https://www.veganopolis.net/veganski-izazov. Uz obilje ukusnih i lako dostupnih veganskih namirnica i biljnoga mesa, to je lakše nego inače... - napisali su prijatelji životinja. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:36