StoryEditorOCM
Hrvatskapolitikanti na djelu

Premijer Plenković o prosvjedu umirovljenika: Poslušat ćemo poruke, ali organizator podržava Zorana Milanovića

Piše hina
1. listopada 2024. - 14:18

Premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak da će Vlada poslušati poruke s prosvjeda umirovljenika, ali i naglasio da je organizator današnjeg prosvjeda stranka Blok umirovljenici zajedno (BUZ), koja podržava predsjednika RH Zorana Milanovića.

"Netko to organizira iz politikantskih razloga, to je sada sasvim jasno s obzirom na to da je organizator politička stranka BUZ koja se svrstala da podržava jednog kandidata u predsjedničkoj kampanji. Okvir prosvjeda je jasan", izjavio je Plenković nakon svečanog otvorenja nove područne škole i dječjeg vrtića u velikogoričkom naselju Dubranec.

Organizator prosvjeda nazvanog "Protiv siromaštva" je neparlamentarna stranka Blok umirovljenici zajedno (BUZ) koja je objavila da će podržati Zorana Milanovića za predsjednika RH. Na prosvjednom skupu je uz predsjednika BUZ-a govorio i predstavnik seniora SDP-a.

"Smiješno da podržavaju za predsjednika RH nekoga tko kao premijer nije napravio ništa", naglasio je premijer Plenković, komentirajući BUZ-ovu podršku Milanovićevoj kandidaturi .

Predsjednik Vlade ponovio je kako je proteklih godina rasla prosječna mirovina i došla na 620 eura, te da je cilj da u ovom mandatu Vlade dođe najmanje na 750 eura. 

image

 Andrej Plenković podsjetio je na sva davanja Vlade umirovljenicima

Ronald Goršić/Cropix

"Od početka mog mandata kao premijera dosad je rasla 74 posto, rasle su i najniže mirovine", rekao je Plenković.

"Mi ćemo nastaviti kao do sada činiti da umirovljenicima bude kvalitetnije", naglasio je premijer Plenković istaknuvši da je cijela politika njegove Vlade bila usmjerena prema ranjivim skupinama, među ostalima i prema umirovljenicima..

Podsjetio je pritom na pakete pomoći u krizama isplaćene umirovljenicima, zamrznute cijene, plina, struje, naftnih derivata i potrošačke košarice.

O optužbama za nasilje Veljka Kajtazija, premijer Plenković je ponovio da ga je to sve jako iznenadilo, najavivši da će se s njim vidjeti na koalicijskom sastanku, ako na njega dođe. "Ako ćemo sada sve svoditi na to da rušimo Vladu zbog takvih stvari, neće se srušiti Vlada zbog toga", dodao je premijer.

Komentirao je i uvođenje vojnog roka, napomenuvši da su potrebne manje izmjene dva zakona i da na tome još rade u Ministarstvu obrane.

image

Organizator je podržao kandidaturu Zoran Milanovića, rekao je Plenković

Goran Mehkek/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2024 14:20