StoryEditor
HrvatskaPROGNOZA

Temperature će najviše pasti u ponedjeljak ujutro kada se na obali predviđaju i ozbiljniji minusi. Najhladnije u Zagori, a onda dolazi promjena

Piše PSD
16. siječnja 2021. - 19:51
Matko Begović/Makarska Kronika

Zima je ovih dana pokazala zube, a ni Dalmacija nije ostala pošteđena.

U nedjelju se tijekom dana uz obalu očekuju najniže temperature od 4 do 6 Celzijevih stupnjeva, a u zaobalju do 4 stupnja. Vjetar južni do jugozapadnjak, a u drugom dijelu dana istočnjak i bura koja će do večeri jačati.

U noći s nedjelje na ponedjeljak neće biti većih promjena, većina Dalmacije će i dalje biti u minusu s najvišom temperaturom do 1 stupanj s tim da se u zaobalju očekuje i do -5 stupnjeva. 

No, računalni modeli DHMZ-a najavljuju da bi temperatura uz obalu u ponedjeljak ujutro mogla pasti i nekoliko stupnjeva ispod nule. 

image
DHMZ

U ponedjeljak  će dnevna temperatura uz obalu biti 5-8 stupnjeva, a u zaleđu do 5 Celzijevih stupnjeva. Početkom tjedna se u Dalmaciji očekuje bura i sjeverozapadnjak koji će tijekom ponedjeljak slabjeti i u utorak ponovno jačati.

Prolaskom hladnog vala na istok, u utorak se očekuje osjetnije zatopljenje. Dnevne temperature će biti i za 2,3 stupnja toplije, a trend se nastavlja i u srijedu.

image
DHMZ

Prema DHMZ u nedjelju se Splitu očekuje prosječna temperatura od 2 Celzijeva stupnja. Za jedan stupanj hladnije će biti u Dubrovniku, a nešto toplije na otocima, pa se na Hvaru i Braču očekuje prosječna temperatura od 4 Celzijeva stupnja. U zaleđu Dalmacije prosječne dnevne temeprature kretat će se od 0 do 2 Celzijeva stupnja.

image
DHMZ
Temperature u BiH

U susjednoj Bosni i Hercegovini nedjeljne temperature nešto više nego u subotu. Na području Kupresa će prosječna dnevna temperatura biti -5 Celzijevih stupnjeva, baš kao i na Jahorini, a na Blidinju i nešto više, oko -1 Celzijev stupanj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. veljača 2021 12:12