StoryEditorOCM
Hrvatskanetko ih sabotira

Osječki skup podrške vlasniku izgorjele tvrtke: ‘Zvonko Bede brine se o nama. Župan Anušić želi nas uništiti‘

Piše vijesti sd
6. listopada 2023. - 12:26

Nakon katastrofalnog požara u osječkoj firmi Drava International, radnici tvrtke odlučili su se okupiti. U 11 sati organizirali su skup podrške pred pogonom tvrtke. Ljutiti su što se javno proziva i okrivljuje njihovu tvrtku.

"To je naš gazda, to je naša firma. Zvonko Bede brine o nama. Žele nas uništiti, Anušić nas želi uništiti. Da nam nije dobro, ne bismo bili ovdje, on brine za nas. Sve smo izgradili ovdje", govore radnici, piše N1, prenosi Jutarnji list.

Brine ih da će tvrtka ostati zatvorena zbog požara.

"Svi smo tu zbog jednog čovjeka, Zvonka Bedea. Nitko nas nije nagovorio da ovdje dođemo, mi smo ovdje kao radnici. Ne tjerajte nas iz Slavonije. Ove poruke šaljemo svima. Dajte Slavoniji da radi. Želimo da nam otvore firmu. Ne znamo tko je zapalio požar, zašto i gdje."

image

Ivanu Anušiću, županu osječko-baranjskome, radnici su poručili kako je bolje da šuti o onome što ne zna

Vlado Kos/Cropix

Gnjevni radnici u županu Ivanu Anušiću vide najvećeg neprijatelja i umanjuju katastrofu koja se dogodila.

"I kad zapalite kantu, osjeti se smrad, kao i ovdje. Župan ne zna matematiku, jedan kubik plastike nije jedan kubik pšenice. Ne možemo ulaziti u interese koje ima župan dok priča sve to što priča. Prvi dan je rekao da su ovdje milijuni tona plastike, drugi dan je rekao pola milijuna. Nedorastao je pričati o tome i bolje da šuti o onome što ne zna."

Naglasili su i da je plaća u tvrtki iznad prosjeka županije te su više puta izrazili zadovoljstvo radom u njoj. Drava International zapošljava oko 500 radnika, od kojih je 115 iz Nepala, a oni su stanovali u skučenim kontejnerima uza sam zid tvrtke. Trenutno su u jednoj sportskoj dvorani u Osijeku.

Vlasnik nije organizirao skup potpore

Na skupu se pojavio i vlasnik firme Bede.

"Očito da se moramo početi braniti jer napadi su neistiniti. Zahvaljujem radnicima na podršci", rekao je Bede pa se slomio i počeo plakati pa nastavio kad se smirio:

"Nisam organizirao ovaj skup, nisam ga ni htio jer ne želim komplikacije. Ipak, ova podrška mi puno znači. Hvala im što su došli i što su zahvalni zbog svega što sam napravio za njih i ovu zajednicu. Ovo su očito teški trenuci, za mene i za radnike."

Kaže da je uvjeren da je požar podmetnut.

"Nikome nisam ništa zlo napravio, nisam ni njemu. Nikad u životu. Imam pravo podići kaznenu prijavu protiv njega zbog neistina koji je izjavio o meni. To što Stožer radi nije normalno, nije došao ni Inspektorat, nije bilo ni istrage. Ne može netko pričati o 500.000 tona plastike. U Dravu nije ušla kila plastike koja nije izvagana i za koju se ne zna. Sve je evidentirano i Inspektorat će to vidjeti", izjavio je Bede pa dodao:

"Požar je podmetnut. Ako i imam sumnje, neću o njima razgovarati", izvještava N1, prenosi Jutarnji list.

image

Zvonko Bede, vlasnik tvrtke Drava International, slomio se i počeo plakati te je ponovio da je požar podmetnut

Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 10:17