StoryEditorOCM
Hrvatskaneobičan spor

Od ljubavnika posudila 10.000 eura, pa se obećala rastati od muža, ovaj je tužio kad je shvatio da neće otići od supruga

Piše VIJESTI SD
16. svibnja 2024. - 20:06

Neobičan spor među ljubavnicima na koprivničkom području dobio je ovaj tjedan sudski epilog, doduše nepravomoćan.

Marija i Ante radili su u istoj tvrtki te su završili u ljubavnoj vezi premda je Marija bila udana i majka malodobne djece. Ante je u više navrata Mariji posudio oko 10.000 eura, za što je prodao dionice i digao kredit. Kako mu je Marija do danas vratila tek 500 eura, odlučio ju je tužiti.

Veći dio tog novca isplatio joj je na ruke, a to je, kaže, učinio jer su bili u emocionalnoj vezi pa joj je htio pomoći da si riješi stambeno pitanje jer se htjela rastati od supruga s kojim je živjela. Obećala mu je vratiti novac, ali obećanje nije ispunila.

Marija je priznala kako joj je Ante posudio oko 1400 eura, ali tvrdi da je sve drugo izmislio, javlja Danica.hr.

Kolege s posla

“Nismo bili u nikakvim odnosima, već samo kolege s posla. Istina je da mi je posudio nešto novca, ali ne toliko. Tada nisam bila u bračnim problemima, niti mi je novac trebao za rješavanje stambenog pitanja”, branila se žena na sudu.

image
/Shutterstock

Kaže kako je njezin suprug ostvarivao visoka primanja, ona je imala dobru plaću i nije imala nikakvih dugova. No, sutkinja joj ipak nije povjerovala te je presudila da mu mora vratiti 9500 eura i pokriti troškove parničnog postupka u iznosu 1900 eura. Plus kamate.

Ključni su bili iskazi svjedoka, među ostalim i Antina sudužnika po kreditu, kolega na poslu, ali i materijalni dokazi poput bankarskih izvoda i sms poruka.

U jednoj od tih poruka, tako, Ante piše Mariji da će ju morati tužiti jer mu nije vratila novac, a ona mu odgovara da mu to neće biti lako jer joj je većinu novca dao na crno i nema nikakvih tragova.

Presuda donesena ovaj tjedan je nepravomoćna i Marija se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 02:35