StoryEditor
Hrvatskadostupno svima

Od jutros se covid potvrde izdaju i u ljekarnama: interes je velik, a evo koje dokumente trebate ponijeti da ne biste otišli neobavljena posla

Piše PSD
29. srpnja 2021. - 11:30

Predsjednica Hrvatske ljekarničke komore Ana Soldo za N1 je komentirala najavu izdavanja covid potvrdi u ljekarnama, ali i moguće cijepljenje.

“Od jutros smo krenuli s tim, ima gužve. Bilo je nekih tehničkih poteškoća u nekim ljekarnama, a interes je jako velik”, rekla je Ana Soldo o izdavanju covid potvrda u ljekarnama dodajući:

“U pozadini cijele priče je dostupnost ljekarni i zato smo ljekarne htjeli angažirati i za cijepljenje i ostalo. E-građane koristi uglavnom mlađa populacija, a starijima je lakše otići u ljekarnu, ima ga svako mjesto u Hrvatskoj.”

Kaže da će uskoro krenuti i cijepljenje: “Cijepljenje bi trebalo krenuti kroz tjedan dva, kad se informatički pripremi sustav, treba angažirati liječnike da cijepe, a ideja je educirati ljekarnike za cijepljenje da mogu cijepiti i protiv covida i gripe.”

Ističe da je interes za kućne testove značajno pao nakon početnog elana:

“Postojao je interes za kućne testove dok ih nije bilo, sad se interes naglo smanjio. Hoće li testovi biti validirani, ne znam, ali postoje iskustva drugih zemalja gdje su ljekarnici testirali i prijavljivali u bazu pa su izdavali potvrdu. Možda je to najbolje rješenje da se dobije potvrda ako ste negativni.”

Kaže kako vjeruje da će prvih dana biti gužve: “Ljekarna je jedini organizacijski oblik zdravstvenog sustava u kojem nema naručivanja. Vjerujem da će prvih dan biti velika gužva, jučer je bilo u medijima, ali će se i to smanjiti. Očekujem da kroz par dana više neće biti navale.”

Poručila je da građani sa sobom moraju donijeti osobnu ili zdravstvenu iskaznicu kako bi dobili svoju covid potvrdu.

item - id = 1116214
related id = 0 -> 1129916
related id = 1 -> 1129880
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2021 13:06