StoryEditorOCM
Hrvatskaadio, markov trg

Hrvatski Sabor traži novi prostor; treba imati stotinu soba i najmanje 7000 kvadrata, cijena po dogovoru

Piše vijesti sd
31. listopada 2023. - 18:23
Javnim pozivom tražit će se prostor od minimalno 7000 kvadrata, koji ima i sobu za plenarnu sjednicu, plus stotinu sobaDamjan Tadić/Cropix

U utorak je održana sjednica Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika kojom je predsjedao predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković. Tema sjednice bio je dnevni red predstojeće sjednice Hrvatskoga sabora, posljednje ovog saziva. Jandroković je najavio opsežan dnevni red od 185 točaka.

"Zaključili smo da je Poslovnik zastario, da ne odgovara vremenu. Dogovorili smo da ćemo osnovati radnu skupinu koja bi pripremila novi Poslovnik za novi saziv Sabora", rekao je predsjednik Sabora.

Hrvatski sabor dobio je građevinsku dozvolu za rekonstrukciju zgrade.

"Kroz mjesec dana ići će natječaj za izvođača radova, ti će radovi trajati dugo, morat ćemo tražiti novi prostor. Ići ćemo s javnim pozivom, tražimo prostor od minimalno 7000 kvadrata, koji ima i sobu za plenarnu sjednicu, plus stotinu soba, malo je takvih prostora, no to je zadaća Tajništva i vjerujem da će ju ono uspješno obaviti", rekao je Jandroković i dodao da kolona sjećanja u Vukovaru nije prilika za skupljanje politićkih bodova, izvještava N1.

Što se tiče prostora za privremenu zgradu Sabora, bit će zanimljivo vidjeti koja bi to bila i ima li razbuktalo hrvatsko tržište nekretnina i njegovi vlasnici odgovarajuću i po kojoj cijeni.

image

Gordan Jandroković priznao je da je Poslovnik zastario, da ne odgovara vremenu

Damjan Tadić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:10