StoryEditorOCM
Hrvatskakaznena prijava

Cure novi detalji: Nadrogiran usmrtio djevojku autom, stari je znanac policije, nedavno uhićen s gomilom droge

Piše VIJESTI SD
18. prosinca 2023. - 21:54

Proteklog je vikenda u Tribunju 57-godišnji vozač autom pregazio 19-godišnju djevojku i pobjegao s mjesta nesreće. Ona je od posljedica udara preminula na mjestu, a policija je danas objavila detalje dovršenog kriminalističkog istraživanja. Kako navode iz šibenske policije, istraga je pokazala da je u trenutku nesreće 57-godišnjak bio pod utjecajem droga. Protiv njega je Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo kaznenu prijavu.

Uz njega su bila i dva mladića, koji su mu pomogli u bijegu.

Kako večeras piše Dnevnik Nove TV, trojica muškaraca bili su u bijegu od policije kad su izazvali nesreću u kojoj je smrtno stradala djevojka. Policajci su potom prekinuli potjeru kako bi pomogli djevojci, ali joj nije bilo spasa.

Stari znanac policije

Najstariji muškarac, za kojeg kriminalističko istraživanje tvrdi da je bio vozač u ovom slučaju, otprije je poznat policiji.

Prije mjesec dana uhićen je s većom količinom različitih vrsta droge, no početak procesa za trgovinu drogom čekao je na slobodi. Bez vozačke dozvole i pod opojnim sredstvima je počinio ovo djelo. Pogreb nesretne djevojke u Tribunju zakazan je za srijedu, sva adventska događanja do tada su otkazana.

Što je policija kod njega pronašla prije mjesec dana?

Policija je prije mjesec dana objavila da je kod 57-godišnjaka s područja Tribunja nađena veća količina droge.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem, koje je temeljem Naloga Županijskog suda u Šibeniku uključivalo pretragu kuće u Tribunju gdje osumnjičeni boravi te osobnog vozila, pronađeno je i izuzeto: 76,2 grama droge amfetamin, 4,8 grama marihuane, 1 gram droge heroin, 100 grama originalnog pakiranja kofeina (punilo), digitalna vaga, manji novčani iznos. Protiv osumnjičenika će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku", objavila je policija 20.11.

Predani pritvorskom nadzorniku

Evo što je još prije objavila policija.

"Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se prometna nesreća dogodila na način da je 57- godišnji vozač upravljao osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka, u vrijeme kad mu je istekao rok važenja vozačke dozvole te uz prisutnost opojne droge u organizmu, s kojim su se u svojstvu putnika u vozilu nalazili osumnjičeni 22-godišnjak i 18-godišnjak.

U lijevom zavoju u usponu isti nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju kolnika, vidljivosti, preglednosti i osobinama ceste, kao i stanju vozila, uslijed čega gubi nadzor nad upravljačem vozila, izlijeće na uzdignuti betonski nogostup te vozilom nalijeće na 19-godišnju pješakinju.

Od siline udara i od zadobivenih ozljeda 19-godišnjakinja je preminula na mjestu događaja", opisuje policija. 

Dodaju da su suvozač, 22-godišnjak i 18-godišnjak, osumnjičeni za kazneno djelo pomoć počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela. Osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

"Nakon što je 57-godišnjak izazvao prometnu nesreću osumnjičeni su se udaljili s mjesta nesreće, bez da  pruže pomoć unesrećenoj osobi.

Osumnjičeni 22-godišnjak i 18-godišnjak su svojim nečinjenjem, neprijavljivanjem kaznenog djela policiji, pomogli osumnjičenom 57-godišnjaku da ne bude otkriven", javlja policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 00:58