StoryEditor
Hrvatskaneka putuje tko mora

Bura i snijeg izazvali ogromne probleme u prometu: u prekidu su trajektne linije, po jednoj dionici autoceste mogu samo osobna vozila

Piše PSD
16. siječnja 2021. - 10:51
Ivo Ravlić/Cropix/Ilustracija

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (DC50-DC27-DC54).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

- Slab snijeg mjestimice i povremeno pada na cestama u Gorskom kotaru, Lici, sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj te Slavoniji. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Ponegdje ima i magle. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez propisne zimske opreme – poručili su iz HAK-a.

Problema ima i u pomorskom prometu.

U prekidu su trajektne linije Sumartin – Makarska te Sućuraj-Drvenik.

Što se tiče šibensko okružja, trajektna linija 532 Šibenik - Kaprije - Žirije vozi bez pristajanja u luci Žirije.

Na riječkom okružju katamaranska linija 9308 Mali Lošinj-Cres-Rijeka je u prekidu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. veljača 2021 13:28