StoryEditor
Crna kronikaPOD UTJECAJEM

U Podstrani zaustavljen 33-godišnjak s 2,09 promila u krvi, u Splitu vidno alkoholiziran 22-godišnjak; Iz policije apeliraju: Budite odgovorni! Ugrožavate sebe i druge‘

Piše PSD
10. lipnja 2021. - 11:14

Policijski službenici Postaje prometne policije Split su sinoć tijekom obavljanja poslova nadzora i kontrole prometa na cestama u Podstrani, predio Strožanac, zaustavili vozilo kojim je upravljao 33-godišnjak. Muškarac je bio pod vidljivim utjecajem alkohola, a što je i utvrđeno alkometrom.

Utvrđena mu je koncentracija alkohola od 2,09 g/kg, isključen je iz prometa i smješten u službene prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega će nad njim biti provedeno kriminalističko istraživanje. Također je utvrđeno kako je vozilom upravljao dok mu je bila izrečena sudska zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije.

Jutros oko 00:50 sati u Splitu, u ulici Kralja Stjepana Držislava, zaustavljeno je osobno vozilo kojim je upravljao 22-godišnjak vidno alkoholiziran, a utvrđena mu je koncentracija od 1,01 g/kg radi čega je smješten u službene prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Također utvrđeno je kako je vozilom upravljao iako mu je rješenjem oduzeta vozačka dozvola. Nad njim će biti provedeno kriminalističko istraživanje.

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja danas tijekom dana bit će privedeni nadležnom općinskom prekršajnom sudu.

- Uz brzinu, alkohol je jedan od najčešćih uzroka zbog kojih se događaju najteže prometne nesreće i smrtna stradavanja u prometu. Budite odgovorni! Nemojte nakon konzumiranja alkohola sjesti za upravljač vozila. Ugrožavate sebe i druge, apeliraju iz PU splitsko-dalmatinske. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 04:36