StoryEditorOCM
Crna kronikadan žalosti

U autobusu smrti kraj Venecije stradalo i petero Ukrajinaca s Plitvica, među njima i dvoje djece

Piše VIJESTI SD
5. listopada 2023. - 13:53

Među stradalnicima u stravičnoj prometnoj nesreći koja se u utorak dogodila kod Venecije je i petero ukrajinskih državljana, troje odraslih i dvoje djece. Svi oni su od rata izbjegli u Republiku Hrvatsku te su bili na smještaju u Plitvičkim Jezerima. U toj općini su za danas proglasili dan žalosti.

Radi se o troje odraslih i dvoje djece: Vasil Lomakin, Serhij Bezkorovaini i Tatjana Berzkorovaina, te djeca Anastasia Morozova i Daria Lomakina. Oni su život izgubili u tragičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila 3. listopada kraj Venecije, kada je autobus sletio s nadvožnjaka, pri čemu je poginula 21 osoba.

Općina Plitvička Jezera je objavila da zbog ove tragične vijesti proglašava 6. listopada Danom žalosti na području Općine.

- Dan žalosti obilježit će se isticanjem crne zastave i spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Plitvička Jezera i drugim javnim zgradama na području općine Plitvička Jezera.

Tijekom dana žalosti neće se održavati programi i događaji sa zabavnim obilježjima.

Pozivaju se pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da sadržaje u okviru svojeg poslovanja obavljaju primjereno Danu žalosti.

Suosjećamo s obitelji i prijateljima smrtno stradalih osoba te ovim putem izražavamo iskrenu sućut, stoji u Facebook objavi Općine Plitvička jezera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 11:51