StoryEditorOCM
Crna kronikaKrađa u Zagorju

Tri muškarca ukrala Isusa s mjesnog groblja, i to drugi put! Ovaj je bio koban, u sramotnom činu ih zatekla policija

Piše Vijesti SD
3. listopada 2024. - 16:10

Nesvakidašnja predbožićna priča stiže iz Zagorja, piše Danica.

Tri muškarca u Zagorju su ukrala – Isusa! I to ne jednom, već dvaput. Ovaj drugi put bio je za njih koban jer ih je policija zatekla u sramotnom činu.

Prema optužnici koja je ovih dana podignuta protiv njih, Mario zvan Klopač (26), Kristijan zvan Kiki (26) i Slavko zvan Slavek (36) s mjesnoga groblja u Svetom Križu Začretju s dvije su grobnice ukrali metar visoke brončane kipove Isusa koji kleči.

Tužitelji ističu kako je riječ o kipovima nepoznatih autora sačinjenih od lijevane bronce točno neutvrđene vrijednosti, ali svakako veće od tisuću eura pojedinačno. Prvi je kip otuđen u studenome 2020. godine, a drugi u veljači 2021. godine.

Zaustavila ih policija

Te veljače policijski službenici Policijske postaje Zaprešić su u kontroli prometa zaustavili osobno vozilo zagrebačkih oznaka kojim je upravljao Klopač, suvozač je bio Slavek, a otraga je sjedio Kiki. Policajcima su odmah predali Isusa, a oduzeta im je i macola kojom su otrgnuli kip s postolja, piše Danica.

Klopač se branio kako je on samo vozio, a Slavek i Kiki su maznuli Isusa s grobnice. Slavek je rekao kako su sva trojica došla na groblje u Začretju i uzeli kip, a Kikijeva je macola. Kiki se pak branio kako je cijela ideja potekla od Klopača i Slaveka.

Tužitelji za svu trojicu traže 12 mjeseci zatvora: za Klopača i Kikija uvjetno, a za Slaveka bezuvjetno jer je on već pravomoćno osuđivan. Trojac, inače, živi u zagorskom mjestašcu istočno od Svetog Križa Začretja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2024 16:39