StoryEditorOCM
Crna kronikakod opatije

Stravičan zločin: Mlada djevojka se bori za život, upucao ju je 36-godišnjak! Došao mu prijatelj pa skrivao tragove

Piše Vijesti sd
30. svibnja 2024. - 09:31

Primorsko - goranska policija izvijestila je o pokušaju ubojstva koji se dogodio u utorak kod Opatije.

"Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s Policijskim službenicima Policijske postaje Opatija proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 36 i 53 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela pokušaja ubojstva i pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

Upucao djevojku, prijatelj skrivao tragove

Spomenuti 36-godišnjak sumnjiči se da je u utorak, 28. svibnja oko 21 sat u stanu na području Matulja pucnjem iz vatrenog oružja ozlijedio 23-godišnju hrvatsku državljanku.

Nedugo nakon toga na mjesto događaja stigao je drugoosumnjičeni 53-godišnjak i pomogao 36-godišnjaku prenijeti ozlijeđenu do osobnog vozila kojim ju je potom 36-godišnjak odvezao u KBC Rijeka. Osim toga, u namjeri da pomogne prvoosumnjičenom, 53-godišnjak je sakrio tragove koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

Ozlijeđenoj 23-godišnjakinji pružena je liječnička pomoć u KBC Rijeka gdje je zadržana te je životno ugrožena. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, a 36-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku", objavila je policija.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 17:02