StoryEditorOCM
Crna kronikaZadar i Bilice

Stanislav Zavadlav mjesec dana u zatvoru. Filipov brat koristio ‘kalaša‘ za razbojništvo, istražuje se i zbog krađa

Piše Mario Matana
31. svibnja 2024. - 14:39

Zbog opasnosti da će ponoviti kriminalnu rabotu, Stanislav Zavadlav (28), brat Filipa Zavadlava, nepravomoćno osuđenog na 40 godina zatvora zbog trostrukog ubojstva na Šperunu, završio je u istražnom zatvoru na mjesec dana.

Županijsko državno odvjetništvo donijelo je i rješenje o provođenju istrage protiv Stanislava zbog nekoliko kaznenih djela – razbojništva i krađe. Jer mlađi brat nije koristio automatsku pušku Kalašnjikov za razračunavanje, već za čistu pljačku.

Prema tužiteljstvu, 27. svibnja ove godine je oko devet sati ujutro ušao u poslovnicu sportske kladionice Germania te je Kalašnjikov usmjerio prema prestravljenoj zaposlenici tražeći da mu preda novac. Žena mu je odgovorila da je sef zaključan pa je Stane preskočio pult i iz ladica odnio ukupno 229 eura. Reklo bi se kuna po kuna...

Nije to sve, u istražnom zahtjevu se navodi kako postoji sumnja da je 13. svibnja ove godine u predvečerje na području županije ušao u Studenac i iskoristio odsutnost zaposlenice pa iz otključanog sefa odnio 811,70 eura.

Novac je iskoristio za kupnju droge, smatraju na tužiteljstvu zbog čega bi njegovim boravkom na slobodi postojala opasnost da će nastaviti sve po starom. Da će dakle nastaviti činiti kaznena djela kako bi se domogao sredstava zbog svoje ovisnosti jer nema stalno zaposlenje, pa je tako smješten na Bilice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 11:33