StoryEditorOCM
Crna kronikaNEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Presuda za ubojstvo Tomislava Sablje: Čovjek koji ga je usmrtio i bivši policajac su oslobođeni!

Piše Dušan Miljuš/JL
12. siječnja 2024. - 13:39

Kristijan Knego (37), bivši zaštitar tvrtke "Bilić-Erić" i Dorian Mraković (26) nepravomoćno su oslobođeni krivnje za ubojstvo Tomislava Sablje (41), USKOK-ova optuženika iz akcije "Tebra". Odlukom suda obojica izlaze iz Remetinca. Drugooptuženi je bio sada već bivši policajac Dorian Mraković (26), koji je također oslobođen krivnje za pomaganje Knegi u ubojstvu, piše Jutarnji list. 

Sud je utvrdio da je Knego djelovao u nužnoj obrani pa onda nema kaznenog djela. Kako nema kaznenog djela, ni Mraković nije mogao pomagati u počinjenju kaznenog djela, rekla je sutkinja. Snimka i iskazi svjedoka potvrđuju Kneginu obranu, dodala je sutkinja, koja je ocijenila kako je optužnica konstruirana tako da ni sa čim nije potkrijepila da je Knego imao namjeru ubiti Sablju.

Ubojstvo se dogodilo u zagrebačkom noćnom klubu Ritz u Ulici Florijana Andrašeca, 22. travnja prošle godine oko 4.30 sati.

Mraković je Knegi iz svog automobila donio pištolj Browning SA iz kojeg je Knego u Sablju ispalio nekoliko hitaca, a prvi je već bio smrtonosan. Ubojstvo se dogodilo u prepunom noćnom klubu i sve su snimile nadzorne kamere.

Sukobu je prethodio sukob Sablje sa zaštitarima, u njegovoj se ruci u jednom trenutku našao revolver koji je on usmjerio prema Knegi. Knego je u svojoj obrani tvrdio kako je upozorio Sablju da ga spusti, a onda je u jednom trenutku zapucao i smrtno ranio Sablju.

U vrijeme ubojstva u klubu su bila i trojica specijalaca ATJ Lučko, nakon pucnjave nastala je panika, a gosti su bježali van. Knego je uhićen u klubu, Mraković je uspio otići, ali se istog dana javio u sjedište policije u Heinzelovu i donio pištolj.

Prije objave presude održane su završne riječi tužitelja i obrane okrivljenih. Tužiteljica je smatrala dokazanim ubojstvo Sablje, a obrane optuženika osporavale su navode optužnice. Knego i Mraković su na objavu presude dovedeni iz zatvora u Gospiću u lancima i lisicama na nogama i rukama, a s ruku su im skinute tek u sudnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 11:25