StoryEditorOCM
Crna kronikau solinskom kafiću

Pijani automehaničar iz Dugopolja optužen za pokušaj ubojstva kolege. ‘Da sam ga stvarno želio ubiti, ubio bih ga‘

Piše vijesti sd
26. siječnja 2024. - 18:30

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je optužnicu protiv M. J., 28-godišnjeg autoelektričara iz Dugopolja, optužujući ga za pokušaj ubojstva. Događaj se odvio 31. listopada prošle godine oko 19:30 u Solinu nakon verbalnog i tjelesnog sukoba. Optuženi je ispalio četiri hica prema A. Ž. s ciljem da ga ubije. Bio je pod utjecajem alkohola s razinom od 1,3 promila.

Žrtva je zadobila ozbiljne ozljede, uključujući prostrjel desne natkoljenice s oštećenjem glavne arterije i dva hica u lijevo koljeno. Zahvaljujući pravovremenoj medicinskoj intervenciji, teže posljedice su izbjegnute. Optuženi tvrdi da nije imao namjeru ubiti, naglašavajući da bi se situacija odvijala drugačije da je to bila njegova namjera, prenosi Dalmatinski Portal.

Obojica su se poznavala od 2016. godine jer su obojica bili u poslu s automobilima. Oštećenik je mehaničar, dok optuženi prodaje polovne auto dijelove. Problemi su počeli nakon kupnje neispravnog motora, a sukob je eskalirao u kafiću u Solinu nekoliko tjedana prije pucnjave. Optuženi je pokušavao provocirati sukob, koji je kulminirao pucnjavom između njih nakon što su napustili kafić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 09:49