StoryEditorOCM
Crna kronikapotresno

Kamataru usred noći zapaljen Audi! Njegova obitelj poznata je po napadima na policajce, ali i međusobnom ubijanju

Piše l.g./ jl
29. prosinca 2023. - 22:18

Noćas je u Malom Lošinju izbio požar na automobilu Audi A8, a vlasnik Leonard Curi je za Novi list rekao da je vjerojatno riječ o osveti iz privatnih razloga. Radi se o automobilu iz 2021. godine, vrijednom 100 tisuća eura.

Naiem, Curi je na mobitel nešto iza 2 sata u noći primio obavijest od aplikacije koja upozorava na provale. Kada je došao do automobila, vidio je da gori, a požar su zatim ugasili vatrogasci. Na prednjem je dijelu automobila nastala velika šteta, no vatra je ugašena prije nego što je zahvatila druge automobile parkirane u blizini.

Policija u svom priopćenju o ovom požaru nije dala podatke o uzroku i okolnostima požara.

Podsjetimo, mediji su i ranije pisali o obitelji Curi s Malog Lošinja.

Braća Simon Gjergj Curi su imali zajednički restoran, no zbog nesuglasica su od njega napravili dva objekta. Nakon svega je došlo i do ubojstva pa je Simon u brata ispalio više metaka iz pištolja te je Gjergj preminuo na putu do bolnice.

2017. su uhićena četiri člana obitelji Curi zbog sumnje da su nanijeli ozljede policajcima tijekom sukoba. Trojici članova obitelji Curi tada je određen istražni zatvor. Tada je pritvoren i otac Leonarda Curija, Lazar.

2019. je i sam Leonard Curi zadržan u pritvoru pod sumnjom na dva kaznena djela: iznude i kamatarenja temeljem lihvarskog ugovora. Tada je navodno jedan čovjek s Malog Lošinja od njega posudio više tisuća kuna, a kako mu nije uspio vratiti uz kamate u predviđenom roku, Curi je žrtvi prijetio. Pozajmica od deset tisuća kuna narasla je u dvije godine na 65 tisuća, a u drugom slučaju se pozajmica od dvije tisuće kuna pretvorila u dug od čak 447 tisuća, pisao je tada Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:21