StoryEditor
Crna kronikadivlji 28-godišnjak

Nesvakidašnji incident u Trogiru: ušao u postaju pa počeo vikati i prijetiti policajcima, jednog ‘plavca‘ izvrijeđao i udario šakom u glavu!

Piše Vladimir Urukalo
30. ožujka 2020. - 14:58

Trogirska policija u petak poslijepodne imala je posla sa "živahnim" posjetiteljem, 28-godišnjim I.J. s trogirskog područja, koji je svojim agresivnim ponašanjem poremetio njihov ustaljeni popodnevni raspored. Naime, kako su izvijestili, tog dana oko 18 sati došao je u Policijsku postaju Trogir i ispred operativnog dežurstva počeo vikati i prijetiti policajcima.

Navodno je htio prijaviti nešto, no bio je poprilično nesuvisao pa policajci nisu odmah shvatili što želi. Vikao je policajcima da će svi dobiti otkaz i da će vidjeti tko je on, a onda je izašao iz postaje i ispred zgrade nastavio vikati i galamiti.

- Kada ga je policijski službenik upozorio i zatražio da prestane s galamom, počeo ga je vrijeđati te ga je udario šakom u glavu. Nakon toga se dao u bijeg u čemu su ga spriječila dva policijski službenika koja su nad njim uporabila sredstva prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje). Policijski službenik kojeg je udario je zadobio lakšu ozljedu, a 28-godišnjak je odbio liječničku pomoć i odbio se povrgnuti alkotestu radi čega je odveden na HMP u Trogir. Uhićen je i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje - izvijestili su iz splitske policije.

Dodali su i da je 28-godišnjak divljao i dok se nalazio u službenim prostorijama za zadržavanje gdje je pokušao razbiti klupu za sjedenje u pritvorskoj jedinici, a šakama je lupao po vratima, vikao i galamio. Odveden je u bolnicu na pružanje liječničke pomoći, te je naknadno pušten iz bolnice.

- Protiv 28-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom ODO Split zbog kaznenog djela Napad na službenu osobu i predan je pritvorskom nadzoniku - kazali su iz policije.

Nakon što ispitan na ODO-u, 28-godišnjak koji do sad nikad nije evidentiran za nikakvo kazneno djelo, je odveden na Psihijatriju te je nakon hospitalizacije pušten da se u nastavku postupka brani sa slobode uz mjeru opreza zabrane napuštanja mjesta boravišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. srpanj 2021 00:41