StoryEditor
Crna kronikastrast iza rešetaka

Ljubavna romansa u mostarskom zatvoru: iako im je kontakt onemogućen, bivša misica Sunita Hindić i kriminalac Ferid Suljović Ćićo žele se vjenčati

Piše PSD
15. siječnja 2021. - 20:23
Sunita Hindić BošnjakovićJL

Sunita Hindić (22), koja je zbog ubojstva mostarskog ugostitelja Nine Ivankovića (55) nepravomoćno osuđena na kaznu zatvora u trajanju od tri i i po godine odlučila se na važan korak u životu. 

Kako saznaje sarajevski Dnevni Avaz, pritvorenica Hindić, poznatija kao "fatalna Sunita“, odlučila se udati i to ni manje ni više nego za osuđenika iz Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar, Ferida Suljovića Ćiću (40).

Da je Hindić uputila zahtjev da joj se odobri vjenčanje u KPZ-u Mostar i to, kako je navela, sa izvanbračnim suprugom Feridom Suljovićem, potvrđeno je iz Kantonalnog suda Mostar.

Kako je kratko kazao sudac Elis Sultanić, koji je predsjedavao Sudskim vijećem koje joj je izreklo osuđujuću presudu, u vezi njenog zahtjeva odluka još nije donesena. U Upravi KPZ-a Mostar nisu željeli komentirati zahtjev koji je Hindić uputila prema Sudu, a kako je rečeno Avazu, pritvorenici i osuđenici ne mogu imati kontakt unutar zatvora.

Kako su se Hindić i Suljović zaljubili i odlučili zakonski postati supružnici, za sada nije poznato. Inače, Hindić čeka konačni sudski epilog, a napokon je nakon žalbe Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona u vezi presude Kantonalnog suda Mostar, na Vrhovnom sudu FBiH za 20. siječanj zakazana apelacijska sjednica.

S druge strane, Suljović je prije mjesec uhićen u Hrasnici, nakon što se koncem kolovoza nije vratio u mostarski zatvor u kojem zbog izvršenja teških krađa "guli“ kaznu od godinu i dva mjeseca. On se na području Sarajeva krio više od tri mjeseca, a nakon što je Avaz objavio da je za njim raspisana tjeralica, on je nazvao redakciju lista, kazavši da "želi demantirati bijeg“, jer, kako je naveo, "skuplja nalaze za operaciju“.

Suljović je, također, prije više od godinu, zajedno sa još četiri zatvorenika pokušao pobjeći iz mostarskog zatvora, u čemu su ih spriječili policajci.

Inače, on je ranije, presudom Vrhovnog suda FBiH osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog pokušaja ubojstva Marija Tomasa koje se dogodilo 2010. godine.

Podsjetimo, bivšu Miss Hercegovine Sunitu se sumnjiči da je došla u "Villu Ivanković" u naselju Buna kraj Mostara, gdje je nakon svađe ispalila jedan metak u Ninu Ivankovića koji je na mjestu preminuo.

Večer i noć prije Sunita je također provela u navedenom ugostiteljskom objektu iz kojega je otišla oko 6 sati te se vratila taksijem nakon sat vremena. Isti taksi navodno ju je čekao i odvezao nakon pucanja u Ninu Ivankovića. Hindić Bošnjaković noge je slomila skačući iz sobe u rijeku, izjavila je kasnije, što se pokazalo nemogućim zbog terase koja se prostire ispod.

Naknadno je rečeno da su kraj jednog od zidova vile nađene njezine cipele i tragovi krvi na tlu. Međutim, javio se svjedok koji je izjavio da ju je vidio kako je istrčala iz vile. U svakom slučaju, ona je toga dana navečer bila na bugojanskom području gdje se predala policiji u Turbetu odakle je odvedena u travničku bolnicu i zagipsana. Zatim su je policajci predali kolegama iz kriminalističke policije u Mostaru.

Ondje je nad njom provedeno kriminalističko istraživanje tijekom kojega je odvedena na pregled u bolnicu u Mostaru, pa na tužiteljstvo i zatim u pritvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. veljača 2021 10:50