StoryEditorOCM
Crna kronikadovršena istraga

Kaštelanin prijavljen za dvostruki pokušaj ubojstva. Policija izvijestila što mu je sve pronađeno u kući

Piše Vijesti SD
2. travnja 2024. - 21:06

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim muškarcem za kojega je utvrđeno postojanje sumnje da je u večernjim satima 01. travnja 2024.g. u Kaštel Štafiliću iz vatrenog oružja ozlijedio 46- godišnjaka, a potom sjekirom ozlijedio 49-godišnjaka, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Prilikom napada 46-godišnjak i 49-godišnjak su zadobili teške tjelesne ozljede i  hospitalizirani su u splitskoj bolnici.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suda, obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi navedeni 58-godišnjak na području Kaštel Štafilića. Tom prilikom su  pronađene i oduzete 3 ručne bombe, 3 ručne bombe bez upaljača, 3 upaljača za ručne bombe, te više od 70 komada raznog streljiva.   

Utvrđena je sumnja kako je 58-godišnjak ostvario obilježja kaznenih djela Ubojstvo u pokušaju iz čl. 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona Republike Hrvatske na štetu 46-godišnjaka, Ubojstvo u pokušaju iz čl. 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona Republike Hrvatske na štetu 49-godišnjaka, te Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari iz čl.331. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 58-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te je večeras predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

Kaštelani nakon stravičnog okršaja: Napadač je tempirana bomba, ljudima je bušio gume, frižao aute, napadao nožem...

Ovo je Kaštelanin koji je potegnuo pištolj i sjekiru na HGSS-ovce: već je osuđivan, nedavno mu je istekla uvjetna...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:12