StoryEditorOCM
Crna kronikaUHIĆEN DVOJAC

Istražujući smrt Zagrepčanina koji se predozirao kokainom, policija otkrila hrpu droge kod solinskog dilera (24)

Piše Vladimir Urukalo
20. lipnja 2024. - 18:05

Splitska policija izvijestila je u četvrtak kako su pritvorskom nadzorniku predali 24-godišnjaka i 46-godišnjaka i to zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te zato jer je jedna osoba preminula zbog droge koju je od njih kupila.

Policija je prvo 17. lipnja dobila dojavu da je u mjestu Slatine na Čiovu pronađeno beživotno tijelo 44-godišnjeg M.Z. iz Zagreba koji je umro zbog predoziranja kokainom. Kriminalističkom je obradom dalje utvrđeno da mu je drogu prodao 24-godišnji Lucijano O. iz Solina i to preko posrednika, 46-godišnjeg Marina B. iz Slatina. 

Policija je potom prvo uhitila starijeg muškarca, a onda su u srijedu, temeljem sudskog naloga i u koordinaciji sa splitskom ŽDO-om, ‘upali‘ u stan mladog Solinjanina te su tamo pronašli pozamašnu količinu droge.

- Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suda, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija na području Solina koje koristi spomenuti 24-godišnjak te je tom prilikom pronađeno i oduzeto 6 kilograma i 789,5 grama amfetamina, jedan kilogram i 475,2 grama hašiša, 39,6 grama kokaina, 135 grama heroina, 46 grama MDMA, 23 sličice LSD, 531 gram nepoznate praškaste materije i dvije digitalne vage za precizno mjerenje - izvjestila je policija.

Naravno, policija će daljnjom istragom pokušati utvrditi odakle mladom Solinjaninu tolika količina droge, a Lucijano je prijavljen kazneno za ‘dilanje‘ za što mu prijeti od jedne do 12 godina zatvora. Posredniku u prodaji kokaina prijeti još rigoroznija kazna jer je, po Kaznenom zakonu, za onoga tko prouzroči smrt osobe kojoj je prodao drogu propisana kazna zatvora od najmanje pet godina. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 18:05