stdClass Object ( [id] => 1040143 [title] => Dvije godine od ubojstva liječnice u Trogiru: njezin bivši suprug, osumnjičen za zločin, pobjegao je u Srbiju i mirno živi u selu Emira Kusturice [alias] => dvije-godine-od-ubojstva-lijecnice-u-trogiru-njezin-bivsi-suprug-osumnjicen-za-zlocin-pobjegao-je-u-srbiju-i-mirno-zivi-u-selu-emira-kusturice [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Početkom kolovoza 2018. godine splitsku i trogirsku javnost užasnula je vijest o brutalnom ubojstvu tada 61-godišnje splitske liječnice fizijatrice Asje Tukić, koja je pronađena izbodena nožem u stanu na trećem katu Ulice kneza Trpimira 7 u Trogiru.

Nešto više od dvije godine kasnije, za sredinu rujna, na splitskom je Županijskom sudu zakazan početak suđenja njezinu tada 66-godišnjem bivšem suprugu Željku Tukiću, no zasad nema nikakvih podataka da on zna za to i da će se uopće pojaviti na suđenju.

Pet dana nakon ubojstva i vrlo intenzivne istrage policija je uhitila Tukića, koji je potom u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama proveo nešto manje od dva mjeseca, od 11. kolovoza do 9. listopada 2018. godine, i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.
Nakon što su svjedoci ispitani, izišao je iz zatvora bez ikakvih dodatnih mjera opreza (poput zabrane napuštanja mjesta prebivališta, javljanja policiji i sl.) te je ubrzo nakon izlaska na slobodu, prije negoli je ŽDO i službeno podignuo optužnicu protiv njega, nestao iz Hrvatske.

Državno odvjetništvo, čak i kada bi to htjeli, više za njega ne može ni po jednoj zakonskoj osnovi tražiti ponovno određivanje istražnog zatvora, nego on iza rešetaka, do izricanja presude, može završiti jedino ako se ne bude pojavljivao na sudskim raspravama jer je tada raspravni sudac ovlašten odrediti istražni zatvor radi osiguranja njegove nazočnosti tijekom postupka.

Završio u Srbiji

Tukić je naposljetku završio u susjednoj Srbiji, i to, kako doznajemo, u pitoresknom selu Mokra Gora, smještenom u najzapadnijem dijelu općine Užice, između jugoistočnih padina Tare i sjeverozapadnih padina Zlatibora. Mokra Gora široj je javnosti poznatija i po tome što je na jednom od brda koje okružuju selo nastao Drvengrad, etno selo koje je izgradio filmski redatelj Emir Kusturica.

Dakle, danas 68-godišnji Vukovarac Tukić splitskom je sudu prijavio da je njegova adresa u Mokrom Polju, u sklopu područne škole "Bogoslava Jankovića", kojoj je sjedište u mjestu Kremna kod Užica. Sudski poziv koji mu je poslan u ožujku ove godine uredno je primio, no rasprava tada nije održana jer je zavladao koronavirus pa su sve aktivnosti suda bile odgođene.

No, za predstojeće suđenje u rujnu Tukiću je početkom srpnja poslan novi poziv koji nije predignuo, a sud je krajem srpnja poslao još jedan poziv za koji još nema povratne informacije je li ga Tukić preuzeo.

Nazvali smo telefonski broj osnovne škole kako bismo doznali znaju li oni tko je Željko Tukić, zašto je došao baš tamo i zna li da mu počinje postupak u kojem mu prijeti od pet do 20 godina zatvora. Javila nam se školska spremačica, koja nam je kazala da Tukića zna dosta dobro, kao i njegovu suprugu Jadranku s kojom ima troje djece, sina i dvije kćeri, i s kojom trenutno formalno živi u učiteljskom stanu budući da je njegova supruga profesorica koja predaje ruski jezik u navedenoj školi.

– On je došao ovdje prije godinu i nešto dana, mislim. I prije je bio tu, no odjednom je nestao, otišao bez traga, navodno je radio u Hrvatskoj. Kad se vratio, rekao mi je da mu je bivša žena usmrćena, da je on zbog toga bio u zatvoru, ali da je oslobođen krivnje. Mislim da je Jadranka sve znala, pa zašto ga je primila natrag? A stan je inače pun smeća, nikad ih nema tamo, a vidjela sam da je nedavno poštar nešto ostavio i to još tako stoji – kazala nam je.

Divljački ubodi

Tukićeva odvjetnika Jadrana Franceschija upitali smo zna li gdje mu je klijent i je li s njim kontaktirao, no odgovorio nam je da ima njegov broj mobitela, ali ne zna je li Tukić upoznat sa skorašnjim suđenjem.

Podsjetimo, Tukić je optužen da je tog 6. kolovoza 2018. godine, od 10.35 do 10.50, znajući da je 61-godišnja Asja tada sama u stanu, došao s namjerom da je ubije te ju je nožem divljački ubo jednom u leđa i potom tri puta u prsa.

Upravo je on bio taj koji je prvi nazvao policiju obavijestivši ih da je u stanu oko 13.30 pronašao svoju mrtvu suprugu, i to nakon što ga je kći nazvala jer se majka, koja je tog jutra čistila apartman, nije javljala, a trebala je dočekati novu grupu turista koji su trebali ući u stan.

On je od samog uhićenja tvrdio da nije kriv i da u vrijeme ubojstva uopće nije bio u Trogiru, nego da je cijelo to jutro bio u Slatinama, da je odlazio do mora, u trgovinu, baciti smeće, a da je mobitel cijelo vrijeme bio s njim. Tužiteljstvo smatra da je on sve to pomno isplanirao, i to do te mjere da je, primjerice, u vrijeme ubojstva nosio par brojeva veće tenisice za koje nitko od njemu bliskih ljudi nije ni znao da ih ima. Računao je na to da se tenisice marke Diesel veličine 45, ako ih se i pronađe, neće moći povezati s njim jer on nosi dva broja manju obuću.

Nadalje, postoje iskazi više svjedoka koji su ga prepoznali u Trogiru u vrijeme za koje je tvrdio da je bio u Slatinama, a izdvojene su i snimke nadzornih kamera na kojima se vidi da je već od jutra bio u Trogiru i na tim je snimkama većina svjedoka prepoznala upravo njega, i to po odjeći, biciklu koji je vozio, ali i po načinu hoda, držanju ruku, fizionomiji tijela, držanju cigarete... Bio je odjeven u svijetlu majicu i kratke bermude bež boje, a na glavi je imao bijelu kapu.

Tenisice ključni dokaz

Jedan od ključnih dokaza su i Tukićeve tenisice koje su pronađene na plaži blizu Asjine kuće u Slatinama u kojoj je Tukić boravio. Našla ih je Fani Čapalija, nekadašnja miss Hrvatske, koja je istražiteljima rekla da je tog dana kad je Asja ubijena između 12.30 i 13 sati vidjela Tukića na ulici u Slatinama.

Dva dana poslije na plaži ispod kuće u kojoj je pokojna liječnica imala apartmane vidjela je vrećicu i u njoj tenisice i bijele čarape koje su tu stajale danima. Nakon sprovoda razgovarala je s jednim susjedom i doznala da se po novinama govori o nekakvim tenisicama te mu je rekla da na plaži već danima viđa tenisice i čarape. Nakon toga je došao netko od susjeda, uzeo ih i predao policiji, koja je utvrdila da su u vrećici bila i tri kamena.

Istraga je nadalje pokazala da je pokojna liječnica zadnjeg nazvala baš Tukića u 10.32, upravo kad je on snimljen da ide prema zgradi. Kako je njihova kći rekla da su samo majka i otac imali ključ stana, a na vratima nije bilo tragova provale, tužiteljstvo je zaključilo da je u stan mogla ući samo osoba koju je Asja poznavala i koju je pustila u stan ili netko tko ima ključ. Znao je, smatraju u ŽDO-u, da nitko osim njega nema ključ stana i da ga moraju zvati u vezi sa smještajem gostiju. Zbog toga je htio da netko svjedoči ulasku u stan i da tako sa sebe skine sumnju.

U ovom je slučaju jedna od bitnih stvari bila utvrditi motiv. Iz razgovora sa svjedocima proizlazi da se žrtva žalila kako Željko traži više novca za brigu o apartmanima te kako mu je Asja nedugo prije ubojstva rekla da se mora iseliti iz kuće. Smatrala je da može naći drugi posao i sam se brinuti o sebi. A baš zbog toga što mu je bila ugrožena egzistencija, smatra ŽDO, Tukić je reagirao ubojstvom.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => završio kod užica [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) ) [extra_fields_search] => završio kod užica 1 1 1 1 1 1 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-08-23 08:19:16 [created_by] => 3229 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-08-24 11:35:38 [modified_by] => 3229 [publish_up] => 2020-08-24 11:25:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 1429 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/08\/23\/10158749.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vojko Ba\u0161i\u0107\/HANZA MEDIA"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Zgrada u Trogiru u kojoj se dogodilo ubojstvo
\nVojko Ba\u0161i\u0107\/HANZA MEDIA"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","k_10158749_1280.jpg":"1280x1280","k_10158749_1024.jpg":"1024x1024","k_10158749_640.jpg":"640x640","k_10158749_480.jpg":"480x480","k_10158749_340.jpg":"340x340","k_10158749_220.jpg":"220x220","o_10158749_1280.jpg":"1280x853","o_10158749_1024.jpg":"1024x682","o_10158749_640.jpg":"640x426","o_10158749_480.jpg":"480x320","o_10158749_340.jpg":"340x226","o_10158749_220.jpg":"220x146","h_10158749_1280.jpg":"1280x854","h_10158749_1024.jpg":"1024x683","h_10158749_640.jpg":"640x427","h_10158749_480.jpg":"480x320","h_10158749_340.jpg":"340x227","h_10158749_220.jpg":"220x147","pp_10158749_1280.jpg":"1006x1280","pp_10158749_1024.jpg":"805x1024","pp_10158749_640.jpg":"503x640","pp_10158749_480.jpg":"377x480","pp_10158749_340.jpg":"267x340","pp_10158749_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7580527 Threads: 2 Questions: 1546968845 Slow queries: 4711644 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111101872 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/dvije-godine-od-ubojstva-lijecnice-u-trogiru-njezin-bivsi-suprug-osumnjicen-za-zlocin-pobjegao-je-u-srbiju-i-mirno-zivi-u-selu-emira-kusturice-1040143 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/dvije-godine-od-ubojstva-lijecnice-u-trogiru-njezin-bivsi-suprug-osumnjicen-za-zlocin-pobjegao-je-u-srbiju-i-mirno-zivi-u-selu-emira-kusturice-1040143?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 404923 [name] => Asja Tukić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => asja-tukic [link] => /tag/asja-tukic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 405885 [name] => Željko Tukić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zeljko-tukic [link] => /tag/zeljko-tukic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 450331 [name] => ubojstvo liječnice [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ubojstvo-lijecnice [link] => /tag/ubojstvo-lijecnice ) [3] => stdClass Object ( [id] => 309636 [name] => trogir [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => trogir [link] => /tag/trogir ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => završio kod užica [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Dvije godine od ubojstva liječnice u Trogiru: njezin bivši suprug, osumnjičen za zločin, pobjegao je u Srbiju i mirno živi u selu Emira Kusturice [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3229 [name] => Vladimir Urukalo [username] => vladimir-urukalo [email] => vladimir-urukalo@sd.hr [password] => $2y$10$rgyq3xZ1UxSvAtwZX451CONOsVI0fxhUfQE/LUPcv7rt8nYMmDiny [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vladimir-urukalo-3229 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1747 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/c92d4ffb88f6f09a6d26e581b1556f3e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/23/10158749.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vojko Bašić/HANZA MEDIA [mainImageDesc] => Zgrada u Trogiru u kojoj se dogodilo ubojstvo
Vojko Bašić/HANZA MEDIA [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/23/10158749.jpg [title] => Zgrada u Trogiru u kojoj se dogodilo ubojstvo
Vojko Bašić/HANZA MEDIA
Vojko Bašić/HANZA MEDIA ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Početkom kolovoza 2018. godine splitsku i trogirsku javnost užasnula je vijest o brutalnom ubojstvu tada 61-godišnje splitske liječnice fizijatrice Asje Tukić, koja je pronađena izbodena nožem u stanu na trećem katu Ulice kneza Trpimira 7 u Trogiru.

Nešto više od dvije godine kasnije, za sredinu rujna, na splitskom je Županijskom sudu zakazan početak suđenja njezinu tada 66-godišnjem bivšem suprugu Željku Tukiću, no zasad nema nikakvih podataka da on zna za to i da će se uopće pojaviti na suđenju.

Pet dana nakon ubojstva i vrlo intenzivne istrage policija je uhitila Tukića, koji je potom u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama proveo nešto manje od dva mjeseca, od 11. kolovoza do 9. listopada 2018. godine, i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.
Nakon što su svjedoci ispitani, izišao je iz zatvora bez ikakvih dodatnih mjera opreza (poput zabrane napuštanja mjesta prebivališta, javljanja policiji i sl.) te je ubrzo nakon izlaska na slobodu, prije negoli je ŽDO i službeno podignuo optužnicu protiv njega, nestao iz Hrvatske.

Državno odvjetništvo, čak i kada bi to htjeli, više za njega ne može ni po jednoj zakonskoj osnovi tražiti ponovno određivanje istražnog zatvora, nego on iza rešetaka, do izricanja presude, može završiti jedino ako se ne bude pojavljivao na sudskim raspravama jer je tada raspravni sudac ovlašten odrediti istražni zatvor radi osiguranja njegove nazočnosti tijekom postupka.

Završio u Srbiji

Tukić je naposljetku završio u susjednoj Srbiji, i to, kako doznajemo, u pitoresknom selu Mokra Gora, smještenom u najzapadnijem dijelu općine Užice, između jugoistočnih padina Tare i sjeverozapadnih padina Zlatibora. Mokra Gora široj je javnosti poznatija i po tome što je na jednom od brda koje okružuju selo nastao Drvengrad, etno selo koje je izgradio filmski redatelj Emir Kusturica.

Dakle, danas 68-godišnji Vukovarac Tukić splitskom je sudu prijavio da je njegova adresa u Mokrom Polju, u sklopu područne škole "Bogoslava Jankovića", kojoj je sjedište u mjestu Kremna kod Užica. Sudski poziv koji mu je poslan u ožujku ove godine uredno je primio, no rasprava tada nije održana jer je zavladao koronavirus pa su sve aktivnosti suda bile odgođene.

No, za predstojeće suđenje u rujnu Tukiću je početkom srpnja poslan novi poziv koji nije predignuo, a sud je krajem srpnja poslao još jedan poziv za koji još nema povratne informacije je li ga Tukić preuzeo.

Nazvali smo telefonski broj osnovne škole kako bismo doznali znaju li oni tko je Željko Tukić, zašto je došao baš tamo i zna li da mu počinje postupak u kojem mu prijeti od pet do 20 godina zatvora. Javila nam se školska spremačica, koja nam je kazala da Tukića zna dosta dobro, kao i njegovu suprugu Jadranku s kojom ima troje djece, sina i dvije kćeri, i s kojom trenutno formalno živi u učiteljskom stanu budući da je njegova supruga profesorica koja predaje ruski jezik u navedenoj školi.

– On je došao ovdje prije godinu i nešto dana, mislim. I prije je bio tu, no odjednom je nestao, otišao bez traga, navodno je radio u Hrvatskoj. Kad se vratio, rekao mi je da mu je bivša žena usmrćena, da je on zbog toga bio u zatvoru, ali da je oslobođen krivnje. Mislim da je Jadranka sve znala, pa zašto ga je primila natrag? A stan je inače pun smeća, nikad ih nema tamo, a vidjela sam da je nedavno poštar nešto ostavio i to još tako stoji – kazala nam je.

Divljački ubodi

Tukićeva odvjetnika Jadrana Franceschija upitali smo zna li gdje mu je klijent i je li s njim kontaktirao, no odgovorio nam je da ima njegov broj mobitela, ali ne zna je li Tukić upoznat sa skorašnjim suđenjem.

Podsjetimo, Tukić je optužen da je tog 6. kolovoza 2018. godine, od 10.35 do 10.50, znajući da je 61-godišnja Asja tada sama u stanu, došao s namjerom da je ubije te ju je nožem divljački ubo jednom u leđa i potom tri puta u prsa.

Upravo je on bio taj koji je prvi nazvao policiju obavijestivši ih da je u stanu oko 13.30 pronašao svoju mrtvu suprugu, i to nakon što ga je kći nazvala jer se majka, koja je tog jutra čistila apartman, nije javljala, a trebala je dočekati novu grupu turista koji su trebali ući u stan.

On je od samog uhićenja tvrdio da nije kriv i da u vrijeme ubojstva uopće nije bio u Trogiru, nego da je cijelo to jutro bio u Slatinama, da je odlazio do mora, u trgovinu, baciti smeće, a da je mobitel cijelo vrijeme bio s njim. Tužiteljstvo smatra da je on sve to pomno isplanirao, i to do te mjere da je, primjerice, u vrijeme ubojstva nosio par brojeva veće tenisice za koje nitko od njemu bliskih ljudi nije ni znao da ih ima. Računao je na to da se tenisice marke Diesel veličine 45, ako ih se i pronađe, neće moći povezati s njim jer on nosi dva broja manju obuću.

Nadalje, postoje iskazi više svjedoka koji su ga prepoznali u Trogiru u vrijeme za koje je tvrdio da je bio u Slatinama, a izdvojene su i snimke nadzornih kamera na kojima se vidi da je već od jutra bio u Trogiru i na tim je snimkama većina svjedoka prepoznala upravo njega, i to po odjeći, biciklu koji je vozio, ali i po načinu hoda, držanju ruku, fizionomiji tijela, držanju cigarete... Bio je odjeven u svijetlu majicu i kratke bermude bež boje, a na glavi je imao bijelu kapu.

Tenisice ključni dokaz

Jedan od ključnih dokaza su i Tukićeve tenisice koje su pronađene na plaži blizu Asjine kuće u Slatinama u kojoj je Tukić boravio. Našla ih je Fani Čapalija, nekadašnja miss Hrvatske, koja je istražiteljima rekla da je tog dana kad je Asja ubijena između 12.30 i 13 sati vidjela Tukića na ulici u Slatinama.

Dva dana poslije na plaži ispod kuće u kojoj je pokojna liječnica imala apartmane vidjela je vrećicu i u njoj tenisice i bijele čarape koje su tu stajale danima. Nakon sprovoda razgovarala je s jednim susjedom i doznala da se po novinama govori o nekakvim tenisicama te mu je rekla da na plaži već danima viđa tenisice i čarape. Nakon toga je došao netko od susjeda, uzeo ih i predao policiji, koja je utvrdila da su u vrećici bila i tri kamena.

Istraga je nadalje pokazala da je pokojna liječnica zadnjeg nazvala baš Tukića u 10.32, upravo kad je on snimljen da ide prema zgradi. Kako je njihova kći rekla da su samo majka i otac imali ključ stana, a na vratima nije bilo tragova provale, tužiteljstvo je zaključilo da je u stan mogla ući samo osoba koju je Asja poznavala i koju je pustila u stan ili netko tko ima ključ. Znao je, smatraju u ŽDO-u, da nitko osim njega nema ključ stana i da ga moraju zvati u vezi sa smještajem gostiju. Zbog toga je htio da netko svjedoči ulasku u stan i da tako sa sebe skine sumnju.

U ovom je slučaju jedna od bitnih stvari bila utvrditi motiv. Iz razgovora sa svjedocima proizlazi da se žrtva žalila kako Željko traži više novca za brigu o apartmanima te kako mu je Asja nedugo prije ubojstva rekla da se mora iseliti iz kuće. Smatrala je da može naći drugi posao i sam se brinuti o sebi. A baš zbog toga što mu je bila ugrožena egzistencija, smatra ŽDO, Tukić je reagirao ubojstvom.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vojko Bašić/HANZA MEDIA
Vojko Bašić/HANZA MEDIA
Zgrada u Trogiru u kojoj se dogodilo ubojstvo
Vojko Bašić/HANZA MEDIA
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/dvije-godine-od-ubojstva-lijecnice-u-trogiru-njezin-bivsi-suprug-osumnjicen-za-zlocin-pobjegao-je-u-srbiju-i-mirno-zivi-u-selu-emira-kusturice-1040143 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=4424acf284ed5abce77c206b5d2bde9cd120ad7c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Dvije+godine+od+ubojstva+lije%C4%8Dnice+u+Trogiru%3A+njezin+biv%C5%A1i+suprug%2C+osumnji%C4%8Den+za+zlo%C4%8Din%2C+pobjegao+je+u+Srbiju+i+mirno+%C5%BEivi+u+selu+Emira+Kusturice&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fdvije-godine-od-ubojstva-lijecnice-u-trogiru-njezin-bivsi-suprug-osumnjicen-za-zlocin-pobjegao-je-u-srbiju-i-mirno-zivi-u-selu-emira-kusturice-1040143 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fdvije-godine-od-ubojstva-lijecnice-u-trogiru-njezin-bivsi-suprug-osumnjicen-za-zlocin-pobjegao-je-u-srbiju-i-mirno-zivi-u-selu-emira-kusturice-1040143 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => završio kod užica [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikazavršio kod užica

Dvije godine od ubojstva liječnice u Trogiru: njezin bivši suprug, osumnjičen za zločin, pobjegao je u Srbiju i mirno živi u selu Emira Kusturice

24. kolovoza 2020. - 13:25

Početkom kolovoza 2018. godine splitsku i trogirsku javnost užasnula je vijest o brutalnom ubojstvu tada 61-godišnje splitske liječnice fizijatrice Asje Tukić, koja je pronađena izbodena nožem u stanu na trećem katu Ulice kneza Trpimira 7 u Trogiru.

Nešto više od dvije godine kasnije, za sredinu rujna, na splitskom je Županijskom sudu zakazan početak suđenja njezinu tada 66-godišnjem bivšem suprugu Željku Tukiću, no zasad nema nikakvih podataka da on zna za to i da će se uopće pojaviti na suđenju.

Pet dana nakon ubojstva i vrlo intenzivne istrage policija je uhitila Tukića, koji je potom u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama proveo nešto manje od dva mjeseca, od 11. kolovoza do 9. listopada 2018. godine, i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.
Nakon što su s...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 02:57