StoryEditorOCM
Crna kronikacrna točka

Cure detalji strašne prometne nesreće, iz Mostara došao u Osijek u provod, odvezao se u smrt

Piše JL
3. rujna 2023. - 16:40

Jedna je osoba poginula, a četiri su teško ozlijeđene u stravičnoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju oko 00,51 sati dogodila u zavoju u Ulici cara Hadrijana u Osijeku, kod skretanja za Remizu.

U nesreći je smrtno stradao 46-godišnji vozač BMW-a X6 osječkih registracijskih oznaka, a neslužbeno smo doznali da je riječ o D. Š. Iz Mostara koji je u Osijeku bio u posjetu prijateljima s kojima je bio u noćnom izlasku.

- U prometnoj nesreći, na mjestu događaja preminuo je vozač osobnog automobila dok su četiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede opasne po život te su prevezene u Klinički bolnički centar Osijek gdje im se pruža liječnička pomoć.

Udario u stup

Do prometne nesreće došlo je kada je vozač osobnog automobila zbog neprilagođene brzine kretanja prilikom izlaska iz zavoja sletio s kolnika, nakon čega je vozilom udario u stup i drvo da bi naposljetku vozilo bilo odbačeno u stup javne rasvjete gdje se i zaustavilo – rekao je Ernest Crnić, policijski službenik za odnose s javnošću u PU osječko-baranjskoj, dodavši kako je očevid na mjestu događaja obavila zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Osijeku u suradnji s policijskim službenicima Postaje prometne policije Osijek. Iz KBC-a Osijek izvijestili su kako trojica putnika iz BMW-a imaju po život opasne ozljede.

image
Lado Kos/Cropix

‘‘U Klinički bolnički centar Osijek zaprimljene su četiri osobe, koje su zadobile teške, a kod tri osobe i po život opasne ozljede. Kod dvije osobe se provode mjere intenzivnog liječenja te se nalaze u izrazito teškom zdravstvenom stanju.

Ostale dvije osobe se liječe na Klinici za neurokirurgiju i na Klinici za ortopediju i traumatologiju,‘‘ odgovorili su iz osječke bolnice.

Prvi su na mjesto događaja došli pripadnici JPVP Osijek, kojima je stigla dojava da kod Remize gori auto. Međutim čim su došli na mjesto nesreće, a to je bilo u vrlo kratkom roku od svega nekoliko minuta od dojave, shvatili su da se iz BMW-a samo dimi, odnosno da nema plamena, ali je veliki terenac bio potpuno uništen.

image
Lado Kos/Cropix

Prvo su iz automobila izvukli vozača, nakon njega i trojicu mladića koji su bili na stražnjem sjedalu, dok su do suvozača došli tek nakon što su hidrauličnim uređajem razvalili njegova vrata, jer su se ona uslijed udara u drvo, a onda i rasvjetni stup zaglavila.

Razbacani plastični dijelovi

U nesreće od nedjelje BMW se kretao iz smjera Donjeg grada prema Gornjem gradu, a nakon izlaska iz podvožnjaka pri ulasku u lijevi zavoj samo je produžio ravno udarivši prvo u bankinu preko koje je nastavio kretanje preko trave, tramvajske pruge i nogostupa da bi poslije 60-ak metara od mjesta na kojem je izletio s ceste udario u jedan stup, potom u stablo platane od kojeg se odbio u željezni stup javne rasvjete gdje se i zaustavio.

image
Lado Kos/Cropix

Stanari obližnje zgrade ‘‘četverolist‘‘ na Vijencu Ivana Meštrovića svjedočili su kako su mislili da je nešto eksplodiralo kada je došlo do udara BMW-a u stablo. Tragovi kočenja u nedjelju ujutro kada smo obišli mjesto nesreće nisu se nigdje vidjeli, dok je kod mjesta udara i dalje bilo plastičnih dijelova auta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:17