StoryEditorOCM
Crna kronikašto se ovo događa?

Crni dani u Hrvatskoj: počelo je smrću radnice splitskog Kauflanda, a onda je stiglo još stravičnih vijesti

Piše M. Dr.
18. lipnja 2023. - 15:53

Samo od petka ujutro na području čitave Hrvatske došlo je do iznimno velikog broja prometnih nesreća sa smrtnim ishodom. Zabilježene su dvije smrti na radu, utapanje trogodišnjeg djeteta kao i veliki broj prometnih nesreća s težim i lakšim tjelesnim ozljedama.

Započelo je u prvim satima četvrtka smrću radnice u splitskom Kauflandu. Večer prije, pet minuta prije ponoći, splitski vatrogasci su stigli na Ravne Njive i spasili ženu priklještenu u hidrauličnoj preši za karton kod Kauflanda. Nesretna žena je nažalost preminula.

U Splitu su u petak tijekom čitavog dana zavijale sirene. 

Na križanju Hrvatske mornarice i Ulice Zrinsko-frankopanske, blizu stadiona na Poljudu u petak oko 9.35 sati sudarili su se osobni automobil i motociklist.

Vozač motocikla prevezen je u splitski KBC na pružanje liječničke pomoći. 

Samo pola sata kasnije, oko 10 sati, na križanju Osječke i Matice hrvatske dogodila se još jedna nesreća u kojoj je oboren motociklist. Vozač motocikla prevezen je u bolnicu.

Strava u Zagrebu

Oko 15:50 u Mutograsu došlo je do sudara u kojoj je sudjelovalo osobno vozilo i motocikl. Dvije osobe odvezene su na bolničko liječenje, još nije poznato o kakvim se ozljedama radi.

Nedugo nakon teške prometne nesreće u Mutograsu dogodila se još jedna prometna nesreća, i to na poznatom splitskom križanju.

Kod Autohrvatske, na poznatom raskrižju Dubrovačke i Poljičke ulice oko 16:50 sudarila su se dva osobna automobila.

Kako su nam kazali iz splitske policije, ozlijeđenih nema, no nastala je materijalna šteta.

U sudaru kod Autohrvatske sudjelovala su dva osobna vozila, Renault i Dacia.

- Više nije čovik ni siguran prošetati se, a kamoli sist u auto - komentirali su zabrinuti Splićani.

U prometnoj nesreći koja se u petak dogodila u 21.10 sati na autocesti A1 u blizini čvora Dugopolje u smjeru Dubrovnika poginula je ugledna splitska profesorica geografije.

Profesorica je predavala u jednog splitskoj gimnaziji, a u trenutku nesreće je bila u srebrnom fiat puntu samo još nije potvrđeno da li je bila vozač ili suvozač. Preminula je na mjestu događaja. Nesreći je prethodio sudar dva osobna automobila i teretnog vozila

Iste te večeri strava u Zagrebu.

Jan Ehrlich skrivio je stravičnu prometnu nesreću i to vlastitom nepažnjom, nepromišljenošću te neiskustvom. Na parkiralištu trgovačkog centra Supernova u novozagrebačkom Buzinu u petak oko 22 sata zabio se u skupinu ljudi.

Pritom su tri osobe teško ozlijeđene a dvije lakše. jedna se bori za život.

Nakon dvije noći provedene u policiji 23-godišnji Jan Ehrlich, doveden je u nedjelju u pratnji policije, vezan lisicama, u prostorije Općinskog državnog odvjetništva u Novom Zagrebu.

- Žao mi je. Loše se osjećam zbog svega i nisam spreman iznijeti obranu, rekao je.

Idućeg dana nastavio se crni niz.

Ubila ga hauba

U blizini mjesta Čepelovec na gradilištu vodospreme prilikom otklanjanja kvara na radnom stroju, hauba bagera udarila je u 23-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, koji je na mjestu događaja preminuo. Sve se dogodilo u subotu oko 11.45 sati.

Tijelo je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Koprivnica radi obavljanja obdukcije, a policijski službenici provode kriminalističko istraživanje, priopćeno je iz PU koprivničko-križevačke.

Bilo je dovoljno malo nepažnje da se dogodi još jedna tragedija, i to u Puli.

U subotu naime, u bazenu obiteljske kuće u Puli na Medulinskoj cesti utopio se trogodišnji dječak. Nažalost, djelatnici Hitne nisu mu mogli pomoći jer je dijete već predugo bilo u vodi.

- Dobili smo dojavu u 15.49 minuta i jedan je tim hitno poslan na adresu. Proveli su sve postupke, no nažalost se ništa nije moglo više učiniti. Dijete je bilo predugo u vodi i već je bilo ljubičasto. Poslan je još jedan tim, no nažalost nismo uspjeli ništa napraviti.

Policija  istog dana nadalje šalje obavijest o još jednoj prometnoj nesreći koja se dogodila u Vrgorcu.

U subotu navečer oko 20.50 sati, u Vrgorcu na državnoj cesti DC 62, došlo je do slijetanja osobnog vozila izvan kolnika. U nesreći su ozlijeđene dvije osobe, prevezene su u bolnicu.

Cesta je neko vrijeme bila zatvorena za sav promet.

Policija moli za pomoć

Iste te večeri  horor u Muću.

Kako je izvijestila policija u subotu navečer oko 21.40 sati, u Muću, predio Vlaka, na državnoj cesti DC 56, pronađeno je tijelo pješaka kojeg je oborio nepoznati vozač koji je upravljao nepoznatim vozilom. Pješak je od posljedica ozljeda preminuo na mjestu nesreće.

I dalje je u tijeku traganje za nepoznatim vozačem koji se udaljio s mjesta nesreće. Policija moli za pomoć.

- U cilju pronalaska nepoznatog vozača i vozila te utvrđivanja svih činjenica i okolnosti vezanih uz prometnu nesreću, molimo očevice da se jave u Postaju prometne policije na brojeve telefona 021/ 504-036 i 504-010 ili osobno pristupe u postaju na adresi Put Plokita 81, Split ili da nazovu 192 - objavila je policija.

U nedjelju oko 1.05 sati u Bošnjacima, u Savskoj ulici, dogodila se prometna nesreća s poginulom osobom, javlja PU vukovarsko-srijemska.

Policija i nadležno državno odvjetništvo su na mjestu događaja proveli očevid kojim je utvrđeno da je 21-godišnjak upravljajući motociklom županjskih registracijskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje ‘A‘ kategorijom, uslijed neprilagođene brzine kretanja motocikla osobinama ceste (zavoj) i smanjene vidljivosti (noć), sletio s kolnika u odvodi kanal, a potom udario u betonski kolni prilaz.

Tijelo je prevezeno u Nacionalu memorijalnu bolnicu ‘Dr. Juraj Njavro‘ Vukovar radi obdukcije.

U nedjelju oko 11 sati na cesti između Visa i Komiže, predio Kostirna došlo je do slijetanja osobnog vozila izvan kolnika.

U nesreći su ozlijeđeni vozač i putnica koja je od posljedica zadobivenih ozljeda preminula u zdravstvenoj ustanovi u Visu gdje joj se pružala liječnička pomoć. 

Policijski službenici su osigurali mjesto nesreće dok je o svemu obaviješten dežurni zamjenik Općinskog državnog odvjetništva.

image
Ranko Šuvar/Cropix Tom Dubravec/Cropix Ronald Goršić/Cropix
image

Privođjenje Jana Ehrlicha osumnjičenog za prometnu nesreću u Buzinu

Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image

Teška prometna nesreća dogodila se u petak oko 22 sata na parkiralištu trgovačkog centra u Buzinu u kojoj je stradalo više pješaka nakon što je na njih velikom brzinom naletio automobil
 

Ranko Šuvar/Cropix
image
Ranko Šuvar/Cropix
image
Ranko Šuvar/Cropix
image
Ranko Šuvar/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix/Cropix
image

Muć - Pješak je od posljedica ozljeda preminuo na mjestu nesreće
 

Tom Dubravec/Cropix
image

U blizini čvora Dugopolje u smjeru Dubrovnika poginula je ugledna splitska profesorica geografije

HAK
image

Sudar kod Autohrvatske

Screenshot
image

Mutogras

Screenshot
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:56