StoryEditorOCM

Održan radni sastanak u sklopu projekta „InoFood Dalmatia 2024“

Piše PROMO
5. rujna 2024. - 14:04

U zgradi Poslovno uslužnog centra 3LJ, u gospodarskoj zoni Čaporice, u četvrtak, 29. kolovoza 2024. godine, održan je radni sastanak u sklopu projekta „InoFood Dalmatia 2024“ – umrežavanje za inovacije na području proizvodnje hrane“ u organizaciji Ustanove za istraživanje i širenje znanja u području prehrane i zdravlja CEKOM 3LJ.

Uz sudjelovanje brojnih predstavnika znanstveno-istraživačkog sektora i proizvođača hrane, prvenstveno OPG-ova, na sastanku su obrađene teme Zaštite intelektualnog vlasništva, Mogućnosti za financiranje inovacija, Hrvatski zaštićeni poljoprivredno prehrambeni proizvodi te Razvoj novog prehrambenog proizvoda, zahvaljujući izvrsnim stručnjacima, Bošku Ljubenkovu (IRI Centar d.o.o.) te izv. prof. dr. sc. Vedranu Poljaku (studij Mediteranska poljoprivreda) i izv. prof. dr. sc. Zvonimiru Marijanoviću (Kemijsko-tehnološki fakultet). Umrežavanje dionika nastavljeno je i na radnom ručku, a sudionicima je ponuđeno upoznati se sa stručnim uslugama poslovnog savjetovanja tvrtki Kreiranje d.o.o. i Fabula movens d.o.o. u cilju razvoja novih projektnih ideja i plasiranja postojećih i novih proizvoda na tržište.

Ravnateljica Ustanove CEKOM 3LJ, Jelena Ružić, istaknula je važnost ovakvih događanja te zahvalila Splitsko-dalmatinskoj županiji i gradu Trilju na podršci na projektu.

 

Projekt „InoFood Dalmatia 2024“ – umrežavanje za inovacije na području proizvodnje hrane“ sufinancira Splitsko-dalmatinska županija sredstvima iz Programa Istraživanje, razvoj, inovacije (IRI) Splitsko-dalmatinske županije“ u iznosu 12.142,85 eura, a ostatak troškova projekta snosi Ustanova CEKOM 3LJ uz podršku grada Trilja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 06:55