StoryEditor
Biznisohrabrujuće vijesti

Austrijanci sele tvornicu iz Indije u Knin: Prosječna plaća će biti veća od hrvatskog prosjeka

Piše Vjera Zorić
22. rujna 2021. - 19:37

Kninski gradonačelnik Marijo Ćaćić i njegov prethodnik na toj dužnosti, a današnji župan šibensko-kninski Marko Jelić održali su sastanak s predstavnicima austrijske tvrtke "PicoPACK Group", proizvođača i distributera industrijske ambalaže koji planira svoj pogon iz Indije preseliti u – Knin.

Kompanija koja svoje tvornice i poslovne ispostave ima u nekoliko europskih i azijskih država zainteresirana je da svoj budući proizvodno-distribucijski centar smjesti u Poduzetnički centar pod Dinarom koji je trenutno u izgradnji.

– Njihov tim specijaliziran je za razvoj i proizvodnju industrijskih rješenja za pakiranje bilo koje vrste rasutih materijala u neprehrambenom sektoru, kao i pakiranja opasnih tvari te za transportna rješenja tereta u vrećama – kazao je Ćaćić i dodao:

– Planiran je velik broj zaposlenih, i to nam mnogo znači, a jedan od važnijih uvjeta koji trebaju ispunjavati jest korektan i pošten odnos prema zaposlenicima. Prema poslovnom planu, prosječna plaća u kninskom pogonu bi bila na razini većoj od aktualne prosječne plaće u Hrvatskoj.

Kako doznajemo, Austrijanci u početku planiraju primiti oko 70 radnika, s tim da do kraja sljedeće godine, ako uspiju realizirati svoj plan, očekuju zapošljavanje oko 300 osoba u svojem budućem kninskom pogonu.

– Grad Knin, kroz dva projekta, ulaže oko 40 milijuna kuna u projekte u Poduzetničkoj zoni "Preparandija", te u sklopu tih programa provodi i aktivne mjere privlačenja investitora u te sadržaje. Upravo kroz te aktivnosti uspostavljen je kontakt i suradnja na realizaciji poslovne ideje austrijske tvrtke "PicoPACK Group" – naveo je prvi čovjek Zvonimirova grada.

Završetak radova na Poduzetničkom centru očekuje se tijekom proljeća sljedeće godine, nakon čega će se svi zainteresirani investitori moći useliti i započeti sa svojim aktivnostima. O ozbiljnosti najavljenog inozemnog ulaganja u kninsko gospodarstvo govori i činjenica o postupku registracije lokalne poslovnice austrijske kompanije, pripremanje otvaranja ureda, te izbor i edukacija budućih zaposlenika.

item - id = 1129309
related id = 0 -> 1129564
related id = 1 -> 1128730
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2021 19:38