Overlay
poljubac iz devedesetih

Korak po korak do najvećeg make-up trenda sezone: naša beauty ekspertica otkriva kako postići senzualni look koji usnama daje punoću i zavodljivost

Piše Iva Ivanac
Foto Valerie Macon/Afp
1. prosinca 2022. - 10:02

Polako, ali sigurno svi se make-up trendovi iz prošlosti, prije ili poslije, vrate u modu. U posljednje vrijeme to se događa i s trendom obrubljivanja usana tamnosmeđom olovkom. Posljednji u nizu trendova koji je bio popularan u prošlosti oživila je manekenka Hailey Bieber. No oživljavanje trenda nije prošlo najbolje.

image
Angela Weiss/Afp

Naime, Bieber se našla na udaru kritika Afroamerikanki i Latinoamerikanki koje su joj očitale bukvicu kako nije izmislila ništa novo, već upotrijebila stil šminkanja koji one godinama koriste. Oni nezadovoljni o tome su govorili kao o kulturnom prisvajanju te su istaknuli kako brojne poznate osobe, poput Jennifer Lopez, Naomi Campbell, Mary J. Blige, Beyonce, Janet Jackson i drugih, već odavno šminkaju usne na taj način.

image
Profimedia/Profimedia

Priča je dobila na važnosti kada je Sir John, osobni vizažist Beyonce, za medije izjavio kako ni jedan trend ne postane trend sve dok ga bjelkinje ne prihvate. Istaknuo je i da bi sve poznate osobe trebale biti svjesne svoga utjecaja te je na kraju zaključio kako je ipak dobro da se na koncu govori o nejednakostima u svijetu ljepote.

image
Hector Mata/Afp

Negativni komentari na račun Bieber nisu pokolebali brojne make-up ljubiteljice da prigrle ovaj način šminkanja. "Novi stari" trend tako je brzo našao svoje pobornice. Popularni naziv za ovaj trend je "brownie glazed lips", a evo i kako vi možete postići beauty trend koji daje usnama zavodljivost i punoću.

image
Bertrand Guay/Afp/Profimedia/Bertrand Guay/afp/profimedia

Za kreirati ovakav izgled potrebni su vam korektor, sjajilo i smeđa olovka za usne, a bilo bi dobro da smeđa olovka bude mekana kako bi vam poslije bilo što lakše nijansirati rub linije koju ste povukli. Sam postupak je jednostavan i korak po korak slijedi ovako:

1. Kako bi vam make-up bio što postojaniji, najprije na usne nanesite korektor ili puder te ga blago setirajte praškastim puderom.

2. Obrubite usne olovkom. Najbolji način da obrubite usne jest da prvo iscrtate vrh usana. Zatim ispunite ostatak gornje usne na način da liniju olovkom iscrtavate od vanjskog dijela prema vrhu usana. Isto pravilo vrijedi i za donju usnu. Počnite od kraja usana prema sredini.

3. Malim kistom lagano blendajte liniju povučenu olovkom prema unutarnjem dijelu usana kako biste joj ublažili oštrinu i postigli dojam punijih usana.

4. Nanesite prozirno sjajilo visokog sjaja, a ako vaše usne čeznu za hidratacijom, možete staviti i balzam.

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

20. travanj 2024 09:52