Overlay
party look

Kako zablistati ovih blagdana? Domaći kreativci imaju odlične prijedloge, izdvojili smo nekoliko najzanimljivijih svečanih kreacija za svaki đir

Piše T.S.M.
Foto Danijel Galić, Sara B. Moritz i Karmen Poznić
4. prosinca 2020. - 14:50

Početkom prosinca ušli smo u party sezonu, kakva god ona bila ove godine. Hoćete li u njoj sudjelovati preko Zooma ili uživo, na okupljanjima s propisanim brojem uzvanika, odlučite sami. A tko zna, možda se epidemiološka situacija normalizira upravo na vrijeme za najveće partije - božićni i novogodišnji... U ovom je trenu uistinu teško prognozirati, no zato je lako - maštati. Pa ako razmišljate što biste mogli odjenuti za najluđe provode u prosincu, pa makar oni ostali samo u vašoj mašti, predlažemo vam da razmotrite ideje domaćih kreativaca. Iz aktualnih kolekcija uglednih hrvatskih modnih brendova izdvojili smo nekoliko vrlo zanimljivih kreacija. 

Modni dvojac Elfs predstavio je vrlo otmjenu kolekciju kojom dominiraju romantični komadi ženstvenih silueta u širokom rasponu boja, od nježnih pastelnih do dramatičnijih tamnijih, uz nezaobilaznu zlatnu. Svi komadi izrađeni su od luksuznih tkanina bogatih tekstura poput tvida, buklea, brokata, baršuna ili pak fluidnih plisiranih lamea, obasnili su dizajneri prilikom predstavljanja u zagrebačkom HNK te dodali kako su se, stvarajući kolekciju u trenucima opće neizvjesnosti, fokusirali na komade koji su lišeni trendovskih utjecaja, a koji će svojim bezvremenskim dizajnom ostati jednako aktualni i u nekim budućim, ljepšim i ugodnijim vremenima.

Puno nam se toga sviđa u blagdanskoj kolekciji kreativnih Elfsa, no ova nam je haljina posebno zapela za oko.

image
Danijel Galić

Lana Puljić za Lokomotivu je kreirala kolekciju punu raskošnih, voluminoznih ili haljina iznimno naglašenog struka, minimalističkog pletiva te statement kaputa. Vrlo efektna kampanja fokusirana na detalje pravi je pogodak, a iz niza upečatljivih kreacija kao party prijedlog izdvajamo baš ovu haljinu krojenu u stilu kimona.

Niz zanimljivih prijedloga našli smo i u blagdanskoj kolekciji sestara Morane Saračević i Martine Čičko Karapetrić. Boudoirova  ženstvena i romantična junakinja ove sezone nosi samo najljepše crvene komade, odjevena je od glave do pete u pomno osmišljenje kreacije i izgleda poput dražesnog blagdanskog poklona. Zamotana i stilizirana u predimenzioniranu mašnu i haljine, nosi ključne Boudoir komade i slavi život u njegovoj najljepšoj formi - Holiday sezona službeno je otvorena jer Boudoir slavi, ali ovaj put u najraskošnijem kućnom izdanju. 

'Zašto bismo se odijevali za druge kada se, zapravo, cijelo vrijeme, odijevamo zbog sebe i vlastitog najljepšeg osjećaja? Slavimo život, njegovu ljepotu i iskrenu emociju', poručile su Boudoirke, a mi vam iz njihove kolekcije izdvajamo ovaj prijedlog.

18. travanj 2024 17:49