Overlay
kopiraj stil

Glamurozna, nekonvencionalna i uvijek šik: obožavamo stil Isabelle Adjani, otkrivamo kako ga možete kopirati da bi zablistali poput slavne Francuskinje

Piše Marija Mlačić
Foto AFP
4. siječnja 2021. - 13:16

Nijedna glumica nije tako tajnovita kao Isabella Adjani, ali osim po misterioznosti tipičnoj za Francuskinje, stilski se ne uklapa u klišeje kao što je prepuštanje modnih odabira, barem naoko, slučaju. Glamurozna, s nešto više šminke i nakita nego druge Francuskinje i u neuobičajenim kombinacijama, Adjani plijeni pažnju baš kao nekada.

Vrhunac potvrde jačine njezina modnog utjecaja nedavna je kampanja za liniju naočala marke Chanel, a kao zaštitno lice velike kuće čest je gost svih njihovih evenata, na kojima se vidi da se njezin stil s godinama nije iscrpio. Susie Cave, vlasnica brenda Vampire's Wife, koja je u središtu pozornosti zbog suradnje s H&M-om, baš je Isabellu navela kao svoju veliku inspiraciju. Adjani je bila i ostala prepoznatljiva po svojih kombinacijama, premda joj se stil mijenjao, od suptilnijeg u doba djevojaštva u kasnim 70-ima, preko eklektičnih boja i ludih frizura iz 80-ih, pa do sazrijevanja u 90-ima, kada je u njezin stil ušla doza ozbiljnosti i "težine" koja se zadržala do danas.

Nekonvencionalno za filmske zvijezde, tijekom 80-ih i 90-ih godina izbjegavala je intervjue, no time je plijenila samo sve više pažnje. Njena karijera nije se nastavila istom dinamikom u 21. stoljeću, ali je Adjani ostala na probranim popisima zabava modnog svijeta kao što su oni Carine Roitfeld i francuskog Voguea, uz bok svim novim zvijezdama.

Stilske odrednice

Adjani se smjelim odabirima isticala se od mladih dana, a nije bježala ni od ekscentričnih izdanja. Crna boja, velike naočale, sofisticirane potpetice i rockerski razbarušena kosa zaštitni su joj znakovi.

23. travanj 2024 19:08