Overlay
dobrodošla pomoć

Galenski laboratorij i Pharmagal predstavljaju idealne proizvode za njegu i zaštitu kože u ljetnim mjesecima

Piše PR
Foto PR
24. lipnja 2021. - 11:02

Prvi dani ljeta podsjetili su nas na sve one morske radosti o kojima smo maštali tijekom zime, ali i na neugodnosti koje su s njima, nažalost, povezane. Kako nam odlasci na plažu i na izlete ne bi ostali u sjećanju po bliskim susretima s kukcima i prebliskim kontaktom sa sunčevim zrakama, Galenski nam je laboratorij u suradnji s Pharmagalom ponudio cijelu paletu proizvoda - od spreja za odbijanje insekata, preko kreme za ublažavanje uboda do zaštitnog ulja za sunčanje i gela na intenzivnu hidrataciju, do proizvoda uz čiju ćemo pomoć, usprkos suncu, soli i vjetru zadržati snažnu, zdravu i elastičnu kosu i kožu.

DIFENGAL KREMA GALENSKI LABORATORIJ Upotrebljava se za ublažavanje svrbeža i iritacije kože povezanih s osipom, koprivnjačom, blagim opeklinama od sunca, ugrizom i ubodom insekata. U svom sastavu sadrži antihistaminik difenhidraminklorid. Prikladna je za odrasle i djecu iznad 2 godine.

REPEGAL SPREJ PHARMAGAL Galenski laboratorij proizvodi i repelente. Njihovom upotrebom štitimo kožu od uboda komaraca, krpelja i muha koji mogu prenositi brojne zarazne bolesti. Repegal sprej sadrži 25%-tni DEET (N,N-dietil-meta-toluamid) i blag miris eteričnog ulja dobivenog iz cvjetova geranija. Koristi se kao repelent do 3 puta dnevno za odbijanje uboda insekata. Uspješno štiti 3 do 6 sati nakon korištenja i može se koristiti i kod odraslih i kod djece starije od 2 god. Ne sadrži silikone, umjetna bojila niti umjetne sintetske mirise.

PANTENOL KOMPLEKS LOSION GALENSKI LABORATORIJ Prikladan za njegu suhe, nadražene i upaljene kože. Povoljno djeluje na oštećenja kože poput ogrebotina, hiperkeratoza, opeklina, nakon kirurških zahvata. U svom sastavu sadrži dekspantenol i alantoin. Dekspantenol ublažava upalna stanja i smanjuje crvenilo. Alantoin potiče epitelizaciju i obnovu kože uz snažno protuupalno djelovanje. Idealan za njegu kože nakon sunčanja.

ULJE ZA SUNČANJE GALENSKI LABORATORIJ Dostupno i u varijanti sa šljokicama. Njeguje i štiti kožu od štetnog sunčeva zračenja, ubrzava tamnjenje i produljuje brončanu preplanulost. U svom sastavu sadrži kokosovo i orahovo ulje te betakaroten. Kokosovo ulje hrani i umiruje kožu izloženu morskoj soli i UV zračenju. Orahovo ulje potiče tamnjenje i osigurava UV zaštitu dok betakaroten svojim antioksidativnim djelovanjem neutralizira štetne učinke sunčeva zračenja.

ALOE VERA GEL PHARMAGAL Gel za intenzivnu hidrataciju i njegu kože. Proizveden je od čistog ekstrakta listova aloje. U sastavu ima i nikotinamid (vitamin B3) koji hidratizira i poboljšava teksturu kože. Prikladan je za sve tipove osjetljive kože jer umiruje nadražaj, poboljšava regeneraciju te umiruje kožu nakon prekomjernog izlaganja suncu. Gel se brzo upija, ne ostavlja masni film na licu i ugodno hladi. Pogodan je za primjenu i kod osjetljive dječje kože.

KOLAGEN PLUS PHARMAGAL Tekući je dodatak prehrani bogatog sastava. U preporučenoj dnevnoj dozi (50mL) sadrži 5000 mg hidroliziranog morskog kolagena, 100 mg vitamina C (125% PDU) 100 mg natrijevog hijaluronata, 100 mg N-acetilglukozamina, 15 mg niacinamida (94% PDU) i 2,2 mg cinka (22% PDU). Ovaj dodatak prehrani ne sadrži šećer pa je kao takav pogodan za dijabetičare. U svom sastavu ima sorbitol pa je rast glukoze u krvi manji u usporedbi s hranom/pićima koji sadrže šećer. Kolagen je najzastupljeniji protein u našem organizmu. Tijelu pruža strukturnu podršku, snagu i elastičnost. Poslije 25. godine života stopa obnove kolagena sustavno opada te je tijelo sklonije pojavi bora, celulita, suhe kože i kose te poremećajima funkcije imunološkog sustava. Niacinamid doprinosi odražavanju zdrave kože. Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože. Cink doprinosi održavanju normalne kose, noktiju i kože. Ovaj proizvod je namijenjen za odrasle.

18. travanj 2024 09:16