Overlay
kao iz bajke

Prizor kao sa starinske čestitke: za izraditi ovakvu kućicu trebaju vam samo karton, boja i ljepilo! Dobili smo detaljne upute, odvažite se pokušati!

Piše Tea Sumić Miletić
Foto Vesna Pešut Vuković
5. prosinca 2020. - 12:54

Adventski vikendi kao stvoreni su za kreativce: eto savršenog opravdanja za pretvaranje kuće u malu radionicu - kolača, ukrasa, poklona... A čak i ako niste osobito zagrijani za ideju pretvaranja kreativnih snova u djelo, moguće je da će vas zaintrigirati neki od primjera s društvenih mreža.

image
Vesna Pešut Vuković

Nas je oduševila kućica kao sa starinske božićne čestitke, kojom se na Facebooku pohvalila učiteljica Vesna Pešut Vuković, koja slične kućice od kartona, boje i ljepila izrađuje sa svojim učenicima. Zamolili smo je da nam ustupi fotografije i pošalje uputstva za izradu, a ona je to rado učinila.

image
Vesna Pešut Vuković

Objasnila nam je kako je vrlo važno za kostur kućice koristiti čvrsti karton, kako se ne bi savijala.  Na kostur se potom lijepe tubice napravljene od zarolanog debljeg papira ili tankog kartona, a potom se kućica premazuje bojom.

Kad je boja suha, dodaju se ukrasi i na kraju se sve, prema želji, poprska umjetnim snijegom te se od ukrasa koji vam se nađu pri ruci načini zimski krajolik.

Kao šećer na kraju dodaju se figurice Djeda Božićnjaka i njegovih pomoćnika, šumskih životinja ili koga već volite gledati u ovakvim uprizorenjima blagdanske idile. I eto vam zimske bajke vrijedne hvaljenja po društvenim mrežama.

25. travanj 2024 02:28