Overlay
romantično i slatko

Kuhinjica iz snova: nadahnite se projektom preuređenja u domu hrvatske dizajnerice i blogerice, otkrila nam je kako je protekao i dala sjajne savjete

Piše Tea Sumić Miletić
Foto Leda Bosnić
12. lipnja 2021. - 11:40

Preuređenje kuhinje može vas izludjeti ili vam olakšati, a i uljepšati život. Sve ovisi o tome koliko ste umješni, strpljivi i, dakako, koliko imate sreće s meštrima. Jedna od onih kojoj je renovacija srca njenog doma prošla za svaku pohvalu je dizajnerica koju ste možda primijetili kroz brendove Leda Boss i Ekatrin Katrin, Leda Bosnić.

Nama su za oko zapele fotografije preuređene kuhinje u njenom domu u kojem živi sa suprugom i malom macom Emily kojima se pohvalila na društvenim mrežama i svom blogu pa smo je zamolili da s nama podijeli iskustva i savjete.

Jeste li sami osmislili novi izgled kuhinje ili ste do njega došli u hodu, u dogovoru s izvođačem?
- Prije nego što smo krenuli s radovima, počela sam po internetu, uglavnom na Pinterestu, tražiti inspiracijske fotografije i sakupljati ideje. Htjela sam da mi kuhinja bude bijela, romantična i funkcionalna. Suprug je otprilike nacrtao prikaz u prostoru i malu projekciju u programu pa smo svoje ideje pokazali izvođaču i sve je brzo bilo gotovo.

image
Leda Bosnić

Imate li kakva prethodna iskustva s preuređenjem prostora?
- Kuća u kojoj živimo je prvi projekt preuređenja kojeg smo se prihvatili i još uvijek radimo na njoj jer nas još puno toga čeka, a na svakom novom zahvatu učimo, ali i primjenjujemo iskustva iz prethodnog makeovera. Primijetila sam da se ovo što smo napravili sviđa ljudima pa bih se u budućnosti voljela ovime baviti profesionalno. 

image
Leda Bosnić

Što je bio najveći izazov u pothvatu preuređenja vaše kuhinje?
- Sve! (smijeh). Jedan od problema je što nam niti jedan zid nije pod pravim kutom pa je sve trebalo napraviti tako da se to ne osjeti. U kuhinji nam je i kondenzacijski plinski bojler i najviše od svega smo njega htjeli sakriti. Također, morali smo vući cijevi sa sredine, izbijati pločice, sve je bilo dosta mukotrpno i par mjeseci sam prala suđe u kadi, ali isplatilo se. 

image
Leda Bosnić

Imate li kakav zgodan savjet za one koji se spremaju preurediti svoju kuhinju?
- Ukoliko se spremate na ozbiljno preuređenje, napravite ga kako treba ili ga ne radite uopće. Najgore su polovične stvari i neki kompromisi, to će vas kasnije proganjati. Pronađite prave majstore, ako treba stojite im nad glavom i pazite kako rade, jer ih vi plaćate.

image
Leda Bosnić

Ne plaćajte im kompletan iznos unaprijed, eventualno mali dio. Također, kako bismo ovo preuređenje financijski lakše podnijeli, mi smo sve uređaje kupili prije nego što smo dali raditi kuhinju. Jedan mjesec frižider, drugi pećnicu, pa sudoper, napu i tako dalje pa nam se nije dogodilo da kad dođe vrijeme montiranja uređaja odjednom moramo izdvojiti veliki iznos. Na ovaj smo način to podnijeli daleko lakše.

PRATITE STIL I NA INSTAGRAMU!

25. travanj 2024 03:33