Overlay
bilo jednom...

Tarantinov veliki hit dobio je svoju književnu verziju: slavni redatelj u svojoj prvoj knjizi donosi nove detalje i zaokrete u priči iz Hollywooda

Piše T.S.M.
Foto Andrew Cooper
14. srpnja 2021. - 17:26

Bilo jednom u Hollywoodu, Tarantinov hit iz 2019., dobio je svoju književnu verziju i to iz pera slavnog redatelja glavom i bradom. U blockbuster s Bradom Pittom, Leonardom DiCaprio i Margot Robbie zaljubili smo se zbog sjajnih dijaloga, predivnih kostima i sjajne glazbe, ali možda ponajviše zbog načina na koji je Tarantino jednu od najvećih tragedija u povijesti Hollywooda - jezivi pokolj u kući Romana Polanskog - uspio pretočiti u neku vrstu paralelne, izmaštane stvarnosti u kojoj Sharon Tate ostaje živa, dok pripadnici kulta na ubilačkom pohodu izvlače kraći kraj, slično kao nacisti okupljeni na premijeri filma u malom francuskom kinu u Nemilosrdnim gadovima.

image
Sony Pictures Entertainment - He

Tarantinova knjiga, inače redateljev književni prvijenac, pruža nam priliku u cijelu tu priču zaroniti još dublje. Priča o Ricku Daltonu, akcijskom glumcu čija je karijera krenula nizvodno, i njegovom dvojniku Cliffu Boothu, smještena u ljeto 1969. godine, u svojoj se filmskoj verziji dotakla intrigantnih detalja iz povijesti Hollywooda, neke tek naznačivši, neke ostavivši nedorečenima i nejasnima, pogotovo za manje upućene gledatelje.

image
Sony Pictures Entertainment - He

Knjiga je, prema najavama, još dublje zadrla u mračne tajne holivudske doline snova i pikanterije iz života njenih manje ili više poznatih stanovnika. Fabula se, čini se, ponešto razlikuje od one iz filma, jer joj Tarantino, u svom stilu, dodaje niz epizodnih radnji i neočekivanih preokreta.

Sudeći po kritikama, Tarantinu se isplatilo još jednom ispričati priču o Ricku i Cliffu.

image
Sony Pictures Entertainment - He

Pratite Stil i na Instagramu!

26. travanj 2024 00:45