Overlay
Poseban diživljaj

Obožavamo ljetno kino, no što gledati? Direktor FMFS-a dao nam je preporuke za kvalitetne, ali ‘malo drugačije‘ filmove...

Piše Stil
Foto Saša Burić/Hanza Media
18. kolovoza 2020. - 19:30

Mi obožavamo ljetna kina, a vi? Odgovor je, vjerujemo,jednoglasno potvrdan. No što bismo mogli pogledati u kinu? Za ovaj smo se o obratili Alenu Munitiću, direktoru Kina Mediteran i Festivala mediteranskog filma Split.

Kako je u svome radu koncentriran na nezavisne filmove europske, ali i svjetske kinematografije, objasnio nam je, njegove se preporuke odnose se na takav tip filmova.

'Svakako moram naglasiti da preporučam kvalitetne i izrazito publične filmove, koji će se svidit i onim gledateljima koji možda često ne daju priliku jednom drugačijem filmu', poručio je.

MATER, domaći film redatelja Jure Pavlovića, jedini je naš film koji je izašao ovo ljeto u kinima. Ono što posebno želim naglasiti jest da ovo jednan pravi, dalmatinski film, koji unatoč svojoj ozbiljnoj temi i fantastičnoj režiji ima elemente onog našeg humora. Sjajne uloge ostvarile su Daria Lorenci Flatz i Neva Rošić

CORPUS CHRISTI, poljski film nominiran za Oscara sjajna je priča o 20-godišnjem Danielu koji želi postati svećenik, ali je to nemoguće zbog njegovog kriminalnog dosjea. Po dolasku u jedan gradić, oblači se kao svećenik i slučajno preuzima mjesnu župu. Dolazak mladog karizmatičnog propovjednika postepeno mijenja lokalnu zajednicu.

KAKO BITI DOBRA SUPRUGA, zabavna je francuska komedija sa sjajnom Juliette Binoche u glavnoj ulozi i to ravnateljice instituta za kućanice u kojem obučavaju tinejdžerke da postanu savršene domaćice. Film je šaljiv i satiričan prikaz univerzalne priče o solidarnosti, emancipaciji i rodnoj ravnopravnosti.

17. travanj 2024 22:03