Overlay
Soraja Ćehić

Bosanskohercegovačka dizajnerica sudjelovala je u stvaranju novog spota za Maneskin: iza sebe ima bogatu karijeru i suradnje s najvećim modnim imenima

Piše Stil
Foto Bertrand Guay/afp
22. listopada 2021. - 13:57

Bosanskohercegovačka dizajnerica Soraja Ćehić koja živi i radi u Rimu sudjelovala je na stvaranju novog spota za talijansku grupu Maneskin. Ćehić je za spot kreirala scenografiju, a suradnja joj je ponuđena zahvaljujući njenom bogatom portfoliju.

Nakon pobjede na Eurosongu, bend Maneskin je stekao slavu kakvu ne pamtimo za nijednog drugog izvođača koji je osvojio tu titulu. Osim zanimljive glazbe, uspjeh duguju i svom vizualnom identitetu - izgledu članova benda, njihovoj odjeći i kul spotovima.

Posljednji u nizu nastao je za pjesmu Mamamia koja je izašla prije tri dana 19 listopada. 

Soraja Ćehić koja je radila scenografiju podrijetlom je iz Mostara. Nakon što je stekla diplomu inženjerke arhitekture radila je kao dizajnerica interijera, a od 2018. kad se preselila u Italiju uglavnom se prebacila na rad u modnoj industriji koji joj, kako objašnjava na svojoj WEb stranici, omogućava najveću slobodu da izrazi svoju kreativnost.

Do sada je radila kao set-dizajnerica za popularne brendove - Gucci, Prada, Armani, Chanel, Versace, a suradnje s najbitnijim imenima modnoga svijeta kao što su John Galliano, Jürgen Teller, Adriana Lima, Kendall Jenner, Gwendolin Christie, Gigi Hadid, dio su njene svakodnevice.

Spot za Maneskin dobila je normalnim putem kako se već stvari odvijaju u toj industriji. Pozvala ju je produkcijska kuća "Think|Cattleya", nakon čega je menadžment benda pregledao njen portfolio i na osnovu sadržaja njene web stranice odlučio pristati na suradnju.

24. travanj 2024 19:48