StoryEditorOCM
Više od sportanepoznato o poznatom

Rino je u braku već 20 godina, kćer mu se bavi modom, sina mu često zamijene, a jednom je otkrio: ‘Supruga je glavna‘

Piše Iva Majić
25. rujna 2024. - 12:27

Malo je trebalo da se vrati pozitivno ozračje među hajdučkim pukom. Pobjeda Bijelih u derbiju na Maksimiru, pa tri boda doma protiv Gorice i opet je sve dobro.

Tako to obično ide, a zasluge za spomenute uspjehe idu, jasno, i treneru. Gennaro Gattuso je u kratko vrijeme postao miljenikom navijača. Potvrdile su to poljudske tribine koje su za vikend onako glasno zagrmjele nakon što je službeni spiker pročitao ime Hajdukovog "kormilara". Kakav je bio igrač, takav je i trener. Borben i srčan, pošten i iskren.

Za razliku od njegove karijere, koja je dobro poznata i transparentna, o privatnom životu se manje zna.

Naime, i sam Rino rijetko govori o svojoj obitelji pa tako mnogi ne znaju kako je već 20 godina u braku u kojem ima i dvoje djece, kćer i sina.

Osvojila ga je talijanska spisateljica Monica Romano, 45-godišnja Škotkinja talijanskog podrijetla koju je upoznao 1997. Monicin otac je bio Mario Romano, poznati ugostitelj koji je, nakon što je izgubio bitku s karcinomom 2011., iza sebe ostavio bogatstvo procijenjeno na otprilike 4,7 milijuna eura. Sestra joj je TV novinarka s BBC-ja, Carla Romano

image
Vojko Basic/Cropix

Supruga je gazda u kući

Kako je nogometaš otkrio jednom prilikom, svoju je suprugu upoznao u talijanskom restoranu "O Sole Mio" u Glasgowu, a između njih se odmah rodila ljubav. Od toga se trenutka nisu odvajali, a sudbonosno "da" jedno su drugome izrekli 2004. U braku su dobili i dvoje djece, 20-godišnju kćer Gabrielu i 17-godišnjeg sina Francesca, koji se također bavi nogometom. Bivši nogometaš priznao je i kako njegova supruga vodi glavnu riječ u kući, a navodno mu je 2012. zabranila da potpiše za argentinski klub Boca Juniors.

"Moglo je biti drugačije. Nije nikakva tajna da sam se uvijek divio Boci Juniors. Bio sam sretan da igram protiv njih i da osvojim Svjetsko klupsko prvenstvo, kao i prijateljski Audi Cup u Njemačkoj", rekao je svojevremeno za argentinski Fox Sports.

"Bio sam blizu prelaska u Bocu 2012. godine, ali moja supruga je glavna u kući i nije me pustila da idem. Naša su djeca tada bila jako mala i nije bio pravi trenutak za odlazak obitelji u Buenos Aires", rekao je tada Gattuso, koji je 2012. prešao u švicarski Sion i postao trener-igrač. 

O djeci također ne govori puno, ali nešto se zna. Ima jedna simpatična situacija od prije dvije godine, dok je Gattuso bio trener Valencije. Oduvijek je karizmatičan, nije to tajna, pa je s ovom izjavom izazvao smijeh kod mnogih.

Njegova tadašnja momčad (Valencia), je u rujnu 2022., u LaLigi pobijedila Getafeu s 5:1. Gennaro je zatim ponudio svoju kćerku defenzivcu Toniju Latu kojeg je opisao kao idealnog za njegovu Gabrielu koja je taman napunila 18 godina.

Kćer za igrača

"Sretni smo što imamo Tonija. On je odličan dečko. Moja kćerka je veoma mlada, ima 18 godina, ali netko kao Toni je idealan muškarac za nju. Možete vidjeti kakav je taj dečko. Ponizan i pravi radoholičar", rekao je o svom igraču.

Nije dugo trebalo Latu, koji se u spomenutoj utakmici upisao u strijelce, kada je zabio za vodstvo od 1:0 u 7. minuti, da odgovori svom treneru kojeg je možda na neki način i oblio hladan znoj nakon odgovora kojeg je dobio.

"Ne znam što da kažem", rekao je 24-godišnjak koji se zacrvenio u licu te dodao: "Hvala treneru, ali imam djevojku."

Izjavu Gattusa pogledajte OVDJE, a igrača Tonija OVDJE.

Izgleda da o romanse nije bilo ništa, a ono što je poznato o Gabrieli je da studira modni dizajn u Milanu na Institutu Marangoni.

Kako jabuka ne pada daleko od stabla, potvrđuje Francesco Gattuso. Vezni je igrač, baš kao i otac. O njegovim se najmlađim nogometnim danima skoro pa ništa ne zna. Prvu igračku registraciju imao je u španjolskoj Marbelli. Potom je 1. srpnja 2002. godine otišao u Akademiju Valencije, u kojoj je njegov otac koji tjedan ranije dobio posao trenera prve momčadi. Francesco se u Valenciji zadržao cijelu sezonu, ali nije igrao u službenim utakmicama.

Dva Francesca

Početkom ove godine uslijedio je novi transfer mladog Francesca, ovaj put u - omladinski pogon Olympiquea iz Marseillea. I tamo ga je očito povukao otac, koji je u to vrijeme još vodio seniorsku momčad, ali i tamo se mladi igrač po dostupnim podacima na Transfermarktu, nije baš naigrao. 

1. srpnja ove godine potpisao je za Atletico Marbellu, ali još nije došao do minutaže. Ono što vas može zbuniti ako se sami upustite u istraživanje je to da ćete pronaći kako je Francesco Gattuso 19-godišnji vratar kluba Victor San Marino. To je također istina, ali nije onaj „pravi” kojeg mi ovdje navodimo. Spomenuta „kopija” je dečko iz grada Corigliano, istom u kojem je rođen i slavni Gennaro Gattuso. Prema tome, znalo bi se događati da novinari zamijene igrače, tko bi pomislio da analizira krivog Francesca...

Život Gennara Gattusa i njegove obitelji dokaz je snage ljubavi, podrške i partnerstva. Njihovo zajedničko putovanje preživjelo je razne izazove, uspijevaju se kriti od javnosti, te istovremeno ostaju vjerni svojim vrijednostima i obiteljskom životu. Gattusova postignuća u karijeri nedvojbeno su impresivna, ali veza koju dijeli s Monicom i svojom djecom je istinski životni uspjeh.

image
Matteo Chinellato/Nurphoto Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 14:58