StoryEditorOCM
Više od sportaživotna drama

S njim je Nikola Kalinić trebao biti još bolji, ali Vučević i Miše nisu mu vjerovali; danas se napadač bori za život

Piše Pero Smolčić
3. srpnja 2024. - 08:20

On je svakako jedan od onih igrača nakon čijeg odlaska iz Hajduka čovjek pomisli ‘pa on je mogao puno više‘.

Brz, vižljast i zahvalan, bez ikakvih mrlja, omiljen među navijačima, ali dojam je da je i on Hajduku, ali i Hajduk njemu mogao pružiti više. Te 2009. godine, svoje zadnje u Hajdukovom dresu, Mladen Bartolović se borio za mjesto u momčadi, a danas se bori za život.

U subotu, na igralištu Kanovci se održava malonogometni turnir za Mladena Bartolovića, teško bolesnog bivšeg igrača Cibalije, Hajduka, Dinama. Bartolović odlazi na liječenje u Njemačku.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Program počinje u 11 sati, svaka ekipa za kotizaciju daje dobrovoljni prilog, a osim turnira će biti organizirana aukcija dresa i revijalna utakmica između ikona Cibalije i navijača.

- Bez obzira tko si, što si i za koga navijaš, dođi u subotu i pomozi Bartolu. Ako tko zaslužuje našu pomoć i ljubav, on zaslužuje -  piše na Facebook stranici navijačke skupine Ultras Vinkovci.

Sav prihod od turnira namijenjen je za liječenje igrača kojemu je prije tri godine dijagnosticirana teška bolest.

Bartolovićeva je era u Hajduku trajala tri godine, stigao je u srpnju 2006., a otišao u kolovozu 2009. u iranski Fulad. Dojam je da je u toj svojoj zadnjoj sezoni na Poljudu Bartolović trebao i mogao dobiti puno više prilike. U ono malo vremena što mu je na terenu pružao prvo Goran Vučević, a potom i Ante Miše, Bartolović je bio jako dobar.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
image

Boris Pandža i Mladen Bartolović

Vladimir Dugandžić/Cropix

U 2. kolu Hajduk je u odličnoj utakmici remizirao (1:1) na Poljudu protiv Varteksa, a Bartolović je bio jedan od najboljih igrača na terenu. U sljedećem kolu Bijeli su gostovali u Maksimiru gdje ih je domaćin Zagreb razbio s 3:0. Bartolović je ostao na klupi, a priliku je dobio statični Bušić.

U to je vrijeme na Poljudu stasavao današnji sportski direktor ‘bijelih‘ Nikola Kalinić. Bila je to Kalina zadnja sezona prije opjevanog transfera u engleski Blackburn ‘teškog ukupno 14 milijuna eura, računajući odštetu, bonuse i Kalinićevu plaću. I dojam je mnogih analitičara u to vrijeme bio da je baš Bartolović idealan tip igrača za dizanje Kalinića na još viši nivo.

Kalinić se u napadu u toj sezoni mučio što s Bušićem, što sa Senijadom Ibričićem. Ni jedan ni drugi nisu bili brzanci kakvog je Kalinić trebao za pravu suradnju u napadu. No, Vučević u prvom dijelu sezone, a onda i Miše koji je preuzeo uzde ‘bijelih‘ u drugom dijelu sezone, nisu vjerovali Bartoloviću. Čak ni nakon što je u osmom kolu Hajduk savladao Dinamo 2:0 uz odličnu partiju Bartolovića te antologijski dribling kojim je ‘onesvijestio‘ Mihaela Mikića.

image

Dario Damjanović i Mladen Bartolović

Nikola Vilić/Cropix

Miše ga je definitivno “prekrižio” sredinom ožujka kada ga je izvadio iz igre poslije 30 minuta utakmice Kupa s Cibalijom na Poljudu. Potom su igrač i trener ušli u “hladni rat”...

To je bila hajdučka epizoda Mladena Bartolovića okončana nakon 8‘ utakmica i 16 golova i s manjkom vjere trenera splitskog kluba.

Danas Bartolović igra puno važniju utakmicu. Ultrasi iz Vinkovaca organizirali su akciju da mu se pomogne, eto prilike svima da se odazovu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 08:21