StoryEditorOCM

Večerašnja malonogometna utakmica Hrvatske i Albanije otkazana. ‘Sumnjive‘ albanske navijače policija nije pustila

Piše Frane Vulas
18. lipnja 2024. - 21:18

Večeras se s početkom u 19.30 sati u fan zoni Hamburgu trebao igrati malonogometni susret navijačkih reprezentacija Hrvatske i Albanije. Zakazan je bio u ogromnoj fan zoni Heiligengeistfeld koja se nalazi pored stadiona kultnog hamburškog kluba St. Paulija. Trebalo se igrati pet na pet, na umjetnoj travi. Bez obzira što je od ranih poslijepodnevnih sati u Hamburgu lijevala kiša kao iz kabla i što je do navijačke zone naravno zadnji dio puta moguć dolazak samo pješke, hrvatski reprezentativci navijači su pokisli, ali su se pojavili u zakazano vrijeme. No, ne i njihovi protivnici. Tada je stiglo neobično objašnjenje.

Organizatori fan zone pojasnili su kako je policija zabranila ulazak u fan zonu reprezentaciji albanskih navijača među kojima su neki procijenjeni sumnjivima. Navodno, o njima imaju već nekih saznanja da su od ranije problematični, preko kolege iz albanske policije koji je u pratnji na Euru. Tako su Hrvati stigli na utakmicu, ali nisu pokisli samo od kiše, nego i zbog toga što se utakmica na koncu uopće nije igrala.

image
Frane Vulas

Zazivalo se u šali da se utakmica registrira rezultatom 3:0 bez borbe, ali imali su veliku želju da se susret odigra. Organizator naše reprezentacije i utakmice s hrvatske strane bio je Tomislav Mileis iz navijačke Udruge „Croatian Fans Embassy”, uz suradnju s albanskim navijačima i naravno UEFA-om. No, policija je rekla svoje.

Čak su i na licu mjesta ljudi iz vodstva fan zone pokušavali nešto napraviti da se utakmica ipak odigra. Čekali su hrvatski navijači, čekali, ali nisu dočekali. U konačnici su s nekim albanskim kolegama navijačima koji su se tu slučajno našli mogli zaigrati samo - stolni nogomet. Domaćini u fan zoni su se dugo ispričavali, kažu da su napravili sve, ali nije bilo moguće promijeniti stvari.

Na kraju je ipak pala zajednička fotografija navijačke reprezentacije Hrvatske, u uspomenu na susret koji nikada nije odigran zbog sumnjivih navijača. Netko je spomenuo neodigrani derbi Dinama i Hajduka 2014. godine, kao sličan slučaj, makar samo jednim dijelom, najviše ovim o sumnjivim navijačima kao fitiljem. U šali se poslije zazivalo ovakav potencijalni scenarij i za srijedu kod ogleda pravih reprezentacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 21:28