StoryEditorOCM
Više od sportanjih devet

Djeca ‘luduju‘, lansirane nove Barbie lutke; jedna je i sestra Williams, a tu su i legendarna plivačica, boksačica...

Piše Sport SD
22. svibnja 2024. - 12:24

Sedmerostruka pobjednica Grand Slam turnira Venus Williams i australska nogometašica Mary Fowler su među devet sportašica koje će dobiti Barbie lutku na osnovu svog lika.

Mattel je predstavio lutke, svaku sa svojim prilagođenim dodacima. Fowler tako nosi rukavice i drži lopticu, dok lutka Venus Williams, odjevena u potpuno bijelu tenisku haljinu sa šilterom i naušnicama, dolazi s minijaturnim reketom. Bivša prva tenisačica svijeta rekla je da se nada da će pomoću lutke motivirati mlade djevojke za sport.

- Ne mogu zamisliti svoj život bez sporta i bez igre. Želim da i druge mlade djevojke steknu to neprocjenjivo iskustvo bavljenja sportom i onoga što vas on uči, što naučite i što iz njega uzmete, ne samo za taj trenutak, nego za cijeli život. Mislim da je jako važno da se djevojke bave sportom - rekla je Williams u videu u kojem drži lutku.

Lutku su dobile i kanadska nogometašica Christine Sinclair, gimnastičarke Rebeca Andrade i Alexa Moreno, boksačica Estelle Mossely, plivačica Federica Pellegrini, paraatletičarka Susana Rodriguez te atletičarka Ewa Swoboda.

image

Rebeca Andrade

Martin Bernetti/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 22:25